Την... εξέθεσε ο Φουρλάνος!

05/02/2014 - 19:08 Τελευταία τροποποίηση στις 05/02/2014 - 19:33

Fourlanos_apovoli_mantakis1Η ΑΕΛΚ στεκόταν πολύ καλά στο Περιστέρι, σχεδόν για ολόκληρο το ημίχρονο, όμως πλήρωσε τελικά μια απερίσκπετη ενέργεια του Φουρλάνου, η οποία στοίχισε στο νεαρό μέσο, στο κομβικό σημείο του 40ου λεπτού, την αποβολή του και μάλιστα στο ντεμπούτο του ως βασικός στο πρώταθλημα.

Ο Ατρόμητος έμοιαζε μέχρι εκείνο το σημείο εγκλωβισμένος απέναντι στη σφικτή και δεμένη διάταξη της ΑΕΛΚ, που κατέβηκε στο γήπεδο με αμυντικούς προσανατολισμούς, αλλά μέχρι και την αποβολή ήλεγχε το ματς στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου.

Ωστόσο τα πάντα άλλαξαν μέσα σε δύο λεπτά και συγκεκριμένα στο 40' όταν ο διαιτητής Μαντάκης αποφάσισε σωστά να τιμωρήσει τον Φουρλάνο με δεύτερη κίτρινή, έχοντας δείξει στον παίκτη της Καλλονής μια ακόμα κάρτα ένα λεπτό νωρίτερα για φάουλ.

Αιτία για τη συγκεκριμένη εξέλιξη ήταν η ενέργεια του νεαρού μέσου να πετάξει την μπάλα μακριά σε κερδισμένο φάουλ του Ατρομήτου, δίνοντας έτσι στο διαιτητή την καλύτερη... αφορμή για να τον τιμωρήσει λόγω καθυστέρησης. Η ΑΕΛΚ ήταν δύσκολο να διαχειριστεί άμεσα το αριθμητικό της μειονέκτημα και οι Περιστεριώτες το εκμεταλλεύτηκαν με την πρώτη ευκαιρία, όταν ο Γιαννούλης περασε όμορφα τον Γάλα από τα αριστερά, σέντραρε στην περιοχή και ο Ιγκλέσιας που έγινε τελικά μετά από... στραβοκλωτσιές αποδέκτης της μπάλας, πέτυχε με σουτ (και κόντρα στον Ζακουανί) το 1-0!

Με το υπέρ του προβάδισμα ο Ατρόμητος πήγε ανακουφισμένος στα αποδυτήρια και στην επανάκηψη προσπάθησε να "κλειδώσει" τη νίκη του όσο πιο γρήγορα γινόταν, ώστε να πάρει ανάσες εν όψει της απαιτητικής συνέχειας. Ο Ματζουράκης άλλαξε τα πλάνα του, όμως η ομάδα του δεν έγινε απειλητική σε καμία περίπτωση και μοιραία δέχθηκε και δεύτερο γκολ, με σκόρερ τον Καραμάνο, μετά από αντεπίθεση των γηπεδούχων και πάσα του Μπρίτο προς τον σκόρερ. Ωστόσο, η ΑΕΛΚ διαμαρτύρεται δικαιολογημένα ότι στην αρχή της φάσης, υπήρξε φάουλ πάνω στον Γάλα που δε δόθηκε από τον διαιτητή Μαντάκη, ο οποίος ήταν πολύ κοντά και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Μετά το 2-0, η εξέλιξη του αγώνα ήταν διαδικαστική αφού ο Ατρόμητος έκανε συντήρηση δυνάμεων και η ΑΕΛΚ, όσο κι αν ήθελε, δεν μπορούσε να φτιάξει φάσεις μπροστά από την εστία του Τζενάμο.

Siderakis_Zakuani_Atromitos_AELK_2-0Ωστόσο η ομάδα του Περιστερίου είχε την ευκαιρία να διευρύνει το σκορ, κερδίζοντας πέναλτι σε ανατροπή του Καραμάνου από τον Γιαζιτζόγλου στο 72ο λεπτό. την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Ιγκλέσιας, όμως ο Σιδεράκης απέκρουσε με τα πόδια.

Το σφύριγμα της λήξης εφερε μια ακόμα ήττα για τους Καλλονιάτες, μετά από εκείνη της περασμένης Κυριακής από τον Αστέρα Τρίπολης και πλέον η αναμέτρηση της επόμενης αγωνιστικής, σε τέσσερις μέρες, κόντρα στο Λεβαδειακό αποκτά ιδιαίτερη σημασία στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Συνθέσεις

Ατρόμητος (Παράσχος): Τσέναμο, Νάστος, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Ούμπιντες (Γεωργίου 70'), Ιγκλέσιας, Πίτου Γκαρσία, Μπρίτο, Καραμάνος (Φωτάκης 82'), Παπαδόπουλος (Φάμπιο 64')

Καλλονή (Μαντζουράκης): Σιδεράκης, Ζακουάνι (Γιατζιτζόγλου 66'), Καλτσάς, Βαλιός, Ζος (Κεϊτά 46'), Γάλας, Φουρλάνος, Φαρία, Ποντάνι, Γιορέντε, Καζάκης (Νιαμπούγιου 74')

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey