Όταν η μπάλα "καίει", κερδίζει πάντα!

25/02/2014 - 13:52 Τελευταία τροποποίηση στις 25/02/2014 - 14:15

Manousos_Marcelo_2-1_AELK_ArisΜπορεί να είναι νεοφώτιστη στην κατηγορία και σαφέστατα οι πολύτιμες εμπειρίες από συνθήκες αγώνων τέτοιου επιπέδου να της λείπουν, ωστόσο η αλήθεια της Καλλονής σε αυτήν την παρθενική της εμφάνιση στη Super League, αποτυπώνεται στην εξής φράση…

Όταν η μπάλα «καίει», η Καλλονή κερδίζει πάντα.

Η εμφατική της χθεσινή νίκη επί του Παναιτωλικού στο ΟΑΚΑ, ήταν εκείνη που ενδεχόμενα να κρίνει αποφασιστικά την παραμονή της στην κατηγορία. Ήταν ένας ακόμα «τελικός» κερδισμένος! Το εντυπωσιακό της όλης διαπίστωσης όμως είναι άλλο. Είναι το ότι η Καλλονή έχει κερδίσει ΟΛΑ τα παιχνίδια στα οποία έπαιζε εν πολλοίς την ύπαρξή της στην κατηγορία, με την πλάτη στον τοίχο. Και δεν είναι και λίγα!

Είναι επτά κερδισμένοι «τελικοί», δηλαδή 21 ολόκληροι βαθμοί σε συνθήκες πίεσης που φυσιολογικά λυγίζουν! Αυτά τα στοιχεία για μία ομάδα που αγωνίζεται μόνιμα εκτός έδρας, είναι στοιχεία υπέρβασης, που της δίνουν το δικαίωμα να έχει μία θέση στην επόμενη Super League.

Οπότε για τους πιο βαθιά προβληματισμένους της φετινής διαδρομής της ΑΕΛΚ, η νίκη επί του Παναιτωλικού χτες, δεν ήταν έκπληξη… Μάλλον… στανταράκι ήταν για μία ομάδα που έχει αποκτήσει χαλύβδινο χαρακτήρα από τις δεδομένες δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Για να δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά τους «τελικούς» της Καλλονής φέτος. Μετά το εντυπωσιακό της ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Ματζουράκη βρέθηκε ξαφνικά να περνά μία αγωνιστική κρίση, που την έφεραν σε δύσκολη βαθμολογική θέση, με πέντε σερί ήττες στην πλάτη.

Στο «Βικελίδης» ως γηπεδούχος, η Καλλονή υποδεχόταν στην 10η αγωνιστική τον Πανιώνιο και σε περίπτωση ήττας, ίσως η χρονιά την έπαιρνε από κάτω. Ο Πανιώνιος μέχρι το 70΄ περίπου, προηγείτο με 1-2. Στο 90΄το σκορ έγραφε 3-2 με συγκλονιστική ανατροπή. Ο πρώτος «τελικός» της Καλλονής είχε κερδηθεί για να έρθουν οι δύο αμέσως επόμενοι, κόντρα σε Βέροια εκτός και Πλατανιά εντός. Η Καλλονή κέρδισε και τους δύο και… ξανάνιωσε.

Στο δεύτερο γύρο όμως, ήρθε και νέο αρνητικό σερί, που συνεχίστηκε και στις αρχές του δευτέρου. Έξι αγωνιστικές χωρίς νίκη ήταν ότι χειρότερο για την Καλλονή που βρέθηκε ξανά να νιώθει την καυτή ανάσα των ομάδων που βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής πια, κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Επόμενος αντίπαλος στο ΟΑΚΑ ποιος; Ο Άρης σε ένα ματς, «ζωής και θανάτου» και για τους δύο… Με ανατροπή ξανά, η Καλλονή κέρδισε με 3-1… Την αμέσως επόμενη αγωνιστική (20η) κέρδισε και τον ΠΑΣ μέσα στα Γιάννενα με κλασσική ανατροπή (1-2)… Τα τέσσερα παιχνίδια χωρίς νίκη που ακολούθησαν του «διπλού» στα Γιάννενα, σε αγώνες βέβαια που δεν τους έχεις και στο πρόγραμμα να τους κερδίσεις (Ατρόμητο, Αστέρας Τρίπολης, Ξάνθη), έφεραν ξανά την ΑΕΛΚ να παίζει απέναντι στον Λεβαδειακό (24η) με στόχο μόνο τη νίκη… Έστω και με αυτογκόλ την πήρε για να κερδίσει και χτες που οι ομάδες κάτω από τη ζώνη όλες είχαν κερδίσει βαθμούς και τον Παναιτωλικό. Το σύνολο; Επτά στα επτά!

Οι «τελικοί» της ΑΕΛΚ
10η αγωνιστική ΑΕΛΚ-Πανιώνιος 3-2
11η αγωνιστική Βέροια-ΑΕΛΚ 0-3
12η αγωνιστική ΑΕΛΚ-Πλατανιάς 1-0
19η αγωνιστική ΑΕΛΚ-Άρης 3-1
20η αγωνιστική ΠΑΣ Γιάννενα-ΑΕΛΚ 1-2
24η αγωνιστική ΑΕΛΚ-Λεβαδειακός 1-0
26η αγωνιστική ΑΕΛΚ-Παναιτωλικός 3-1

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey