Τη λύγισε η "Τούμπα"...

30/03/2014 - 17:02 Τελευταία τροποποίηση στις 30/03/2014 - 17:53

PAOK_AELK_Vukic1-1Η ΑΕΛΚ κρατούσε τη νίκη μέσα στην έδρα του ΠΑΟΚ για 73 λεπτά και το βαθμό της ισοπαλίας μέχρι το 84', όμως τελικά υπέκυψε στην ανωτερότητα του "Δικεφάλου του Βορρά", που πίεσε ασφυκτικά στην επανάληψη και έφτασε στην ανατροπή.

Με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή της η ομάδα της Καλλονής κοίταξε στα μάτια τον αντίαπλό της και κόντεψε να επαναλάβει ότι και το καλοκαίρι, όταν σε φιλικό προετοιμασίας είχε φύγει θριαμβεύτρια από την "Τούμπα". Παίζοντας σοβαρά στη μεσαία γραμμή και τα μετόπισθεν και κυνηγώντας έξυπνα το γκολ στην κόντρα επίθεση, η ΑΕΛΚ κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα με σκόρερ τον Εμάνουελ Περόνε (0-1), που πέρασε και τον τερματοφύλακα Γιακουμή, μετά από κάθετη πάσα του Λεοζίνιο. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης πάνω στον Μάρτενς, όμως ο διαιτητής Τοπούζης δε... συγκινήθηκε, απόφαση που δημιούργησε γκρίνια στην κερκίδα.

Είχαν προηγηθεί τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για τους γηπεδούχους με δράστη τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Μάππα στο 20', είδε τον Ποντάνι να αλλοιώνει την πορεία της μπάλας σε σουτ του από το ύψος της περιοχής στο 30' και τον τερματοφύλακα της ΑΕΛΚ, στο ντεμπούτο του σήμερα στη Super League, να μπλοκάρει νέο δικό του σουτ 34ο λεπτό. Καλές στιγμές ενδιάμεσα είχε ο ΠΑΟΚ και με τον Βίτορ (16'), αλλά και με τον Νίνη (27').

Manousos_Perone_Leozinho_Toumpa1Η ΑΕΛΚ, μετά από ένα μακρινό σουτ του Λεοζίνιο στο ξεκίνημα, έφτασε στο γκολ με τον Περόνε (36') και κράτησε το υπέρ της 0-1 στο ημίχρονο, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το προβάδισμα και την ψυχολογία.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ έπαιξε μονότερμα την ομάδα του Λεκανοπεδίου, που οπισθοχώρησε λίγα μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησε να αποκρούσει τις μαζικές επιθέσεις των γηπεδούχων. Οι παίκτες του Ματζουράκη τα κατάφερναν περίφημα έως τη φάση του 73', όταν ο ΠΑΟΚ διεμβόλισε την άμυνα από την αριστερή πτέρυγα με τον Σπυρόπουλο να σεντράρει παράλληλα, τον Βαλιό να μη βρίσκει την μπάλα και τον Ζακουανί να τη... στρώνει στον Βούκιτς, ο οποίος ψύχραιμα, δεν αστόχησε από το σήμείο του πέναλτι για το 1-1.

Η ισοφάριση "ξύπνησε" την Τούμπα, ο κόσμος σταμάτησε να γκρινιάζει και "έσπρωξε" την ομάδα του Γεωργιάδη προς την ανατροπή. Ο ΠΑΟΚ γυρόφερνε την περιοχή της ΑΕΛΚ, οι παίκτες του Ματζουράκη γίνονταν ολοένα και πιο επιρρεπείς στο λάθος και στο 84' ο νεαρός Ευθύμης Κουλούρης, που στα 18 του διανύει φέτος την πρώτη του σεζόν σε τόσο υψηλό επίπεδο, νίκησε με όμορφη ατομική προσπάθεια τον Μάππα, αφού πρώτα απέφυγε αριστοτεχνικά μέσα στην περιοχή τον Χωριανόπουλο, για το 1-2 και την ολική ανατροπή!

Παρά την απογοήτευση, η ΑΕΛΚ βγήκε μπροστά και έψαξε ένα δεύτερο γκολ όμως ο Γκι Νιαμπούγιου στο 92ο λεπτό έστειλε... ξεψυχισμένα την μπάλα στα χέρια του Γιακουμή, ο οποίος κράτησε σφικτά στην αγκαλιά του τη νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι σε μια Καλλονή πάντως, που πάλεψε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα για κάποιο βαθμό, αποδεικνύοντας πως δικαιολογημένα θα βρίσκεται όπως όλα δείχνουν και τη νέα χρονιά στη Super League.

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Γεωργιάδης): Γιακουμής, Σπυρόπουλος, Κατσικάς, Βίτορ, Κίτσιου, Μαντούρο, Νίνης, Μάρτενς (57' Στοχ), Σαλπιγγίδης, Ολίσε (46' Βούκιτς), Χούσεν (69' Κουλούρης)

ΑΕΛΚ (Ματζουράκης): Μάππας, Χωριανόπουλος, Ποντανί, Βάλιος, Ζακουανί, Κειτά (67' Σιλιγαρδάκης), Φουρλάνος (59' Νιαμπούγιου), Μανούσος, Καλτσάς, Λεοζίνιο, Περόνε (79' Γκαρσία)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey