20 χρόνια ΑΕΛΚ!

16/05/2014 - 12:06 Τελευταία τροποποίηση στις 16/05/2014 - 12:10

aelk__20xronia20 χρόνια ζωής έκλεινε χτες η ΑΕΛ Καλλονής. 20 χρόνια ιδιαίτερα, χρόνια που επεφύλασσαν ανατροπές, υπερβάσεις και τεράστιες επιτυχίες. Όταν παράγοντες σαν τον Χάρη τον Καλλία, παράγοντα σήμερα της ΕΠΣ Λέσβου, οραματίζονταν την συγχώνευση του Αρισβαίου Καλλονής με τον Απόλλωνα Δαφίων, αφήνοντας πίσω τοπικιστές αντιλήψεις και δεισιδαιμονίες, λίγοι ενδεχομένως να πίστευαν βάσιμα ότι το ποδόσφαιρο του λεκανοπεδίου, θα είχε μία σαφώς αυξημένη δυναμική να πρωταγωνιστήσει στο λεσβιακό ποδόσφαιρο…

Η συνέχεια όμως δικαίωσε τους οραματιστές… Στην οικογένεια της ενιαίας Καλλονής πια, μετείχαν άνθρωποι που με την δική τους δυναμική και την οικονομική ενίσχυση όπως ο Παναγιώτης Δουνιάς, ο Παναγιώτης Σελάχας, ο Γιώργος Μαλλής, ο Ταξιάρχης Βέρρος και ο Αντώνης Γώγος (και άλλοι πολλοί που σίγουρα αδικούμε με αυτήν την αναφορά μας), έθεσαν πια την Καλλονή σε τροχιά καταξίωσης σε πανελλαδικό επίπεδο και πριν ακόμα η… έφηβη ΑΕΛΚ ενηλικιωθεί!  

Όταν ο κύκλος της έδειχνε πως έκλεινε, το όραμα της Καλλονής πίστεψε ένας άνθρωπος που μέχρι εκείνη τη στιγμή ενδεχομένως και να αγνοούσε την ύπαρξή της. Ο Νίκος Μιχαλάκης όμως, όχι μόνο γνώρισε την Καλλονή, αλλά στα χέρια του έμελλε η ομάδα αυτή να σπάσει κάθε όριο και να φτάσει στην μεγαλύτερη επιτυχία του λεσβιακού ποδοσφαίρου, με τη συμμετοχή της στην Super League! 20 χρόνια μετά, η συνένωση Αρισβαίου και Απόλλωνα, έδωσε στο ελληνικό ποδόσφαιρο μία νέα ήρεμη δύναμη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ένα νησιωτικό σωματείο που μπορεί να κοιτάζει στα μάτια όλες τις μεγάλες ποδοσφαιρικές δυνάμεις της χώρας.

Τα  γενέθλιά της, συμπίπτουν με μια εξέλιξη που κανονικά δεν θα έπρεπε να συζητείται καν… Ωστόσο δεδομένων των συνθηκών που μας πάνε πίσω από κάθε άποψη, η Καλλονή στα γενέθλια των 20 χρόνων της, έρχεται να αγωνιστεί στη Λέσβο, μπροστά στο δικό της φίλαθλο κοινό μέσα σε πανηγυρικό κλίμα!

Από εδώ και πέρα; Ο λόγος ανήκει στην ΠΑΕ ΑΕΛΚ: «Κάθε χρόνο η Καλλονή θέτει ένα νέο στόχο. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος της ύπαρξής της. Άλλοτε με βήματα μικρά και σταθερά, και άλλοτε με άλματα, η Καλλονή μεγαλώνει μέσα από τις δεσμεύσεις και την αφοσίωση των ανθρώπων της, φέρνει νέα ήθη και παράλληλα γράφει ιστορίες όχι μονάχα ποδοσφαιρικές μα πάνω απ' όλα κοινωνικές…», λέει η ίδια! Χρόνια πολλά λοιπόν!

(Φωτό: aelk.gr)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey