Ένας χρόνος από τον άθλο!

26/05/2014 - 11:17

AELK_Ol_Volos_Kerkida_Eisodos_PanigyrikoΈνας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την αναμέτρηση της ΑΕΛΚ με τον Ολυμπιακό Βόλου για το πρωτάθλημα της Football League, όπως αυτό βαφτίστηκε από τη διοργανώτρια αρχή τα τελευταία χρόνια. Ένας χρόνος από το σφύριγμα της λήξης, που έδωσε για πρώτη φορά σε μια ομάδα της Λέσβου, το εισιτήριο για τη μεγάλη κατηγορία του ποδοσφαίρου μας.

Σα σήμερα λοιπόν, το ισόπαλο αποτέλεσμα στο Δημοτικό Στάδιο της Μυτιλήνης πανηγυρίστηκε τόσο έντονα όσο καμιά νίκη τις περασμένες αγωνιστικές περιόδους, που φυσικά ήταν πάμπολλες ώστε η ομάδα «τρένο» της Καλλονής να ξεπεράσει τη μία μετά την άλλη τις κατηγορίες.

Μπορεί στο ξεκίνημά της στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ να δημιουργούσε κατά διαστήματα αμφιβολίες για το κατά πόσο θα διεκδικήσει με αξιώσεις την είσοδό της στα play offs, όμως η πορεία της στο Β’ Γύρο άρχισε σιγά-σιγά να δείχνει όσο κυλούσαν οι αγωνιστικές ότι ήταν ικανή για όλα. Στους αγώνες με τις ανταγωνίστριες ομάδες μακριά από το νησί έμεινε αλώβητη, κρατούσε το μηδέν στην άμυνα και έκανε νίκες. Τις τελευταίες πια αγωνιστικές απέδειξε πως είχε τη δύναμη να πάρει την άνοδο ακόμα και απευθείας, όπως τελικά τα κατάφερε.

SportDay_anodos_aelkΤο πρωτάθλημα της περσινής περιόδου ήταν μάλλον το δυσκολότερο της κατηγορίας με την παρουσία 21 ομάδων σε έναν όμιλο, με ιστορικές ομάδες από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια, όπως ακόμα και κάποιες που μπήκαν από το «παράθυρο», για να αποκατασταθούν από την αθλητική και ποδοσφαιρική ηγεσία. Επιπλέον η εξέλιξη του πρωταθλήματος γινόταν προς το τέλος όλο και πιο ανταγωνιστική βαθμολογικά και πέρα από την ποιότητα κάθε ομάδας έπαιξε ρόλο ο χαρακτήρας και η προσωπικότητά της, με την ΑΕΛΚ να παίρνει άμεσα την άνοδο αποφεύγοντας την επιπρόσθετη δοκιμασία στα playoffs.

Δύσκολη και με πολύ άγχος όμως ήταν και η εξέλιξη του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου, όπου δύο φορές η ΑΕΛΚ έμεινε πίσω στο σκορ, θέλοντας έστω τον ένα βαθμό της ισοπαλίας, καταφέρνοντας να τον βρει στα τελευταία λεπτά με το γκολ του Ηλία Κώτσιου. Μετά από πάρα πολλά χρόνια το Αιγαίο φέτος εκπροσωπήθηκε στη μεγάλη κατηγορία και όπως όλα δείχνουν την επόμενη περίοδο η Λέσβος θα είναι ποδοσφαιρικά το μόνο νησί του αρχιπελάγους με δύο ομάδες σε εθνικές κατηγορίες, από μία σε επαγγελματικό και ερασιτεχνικό πρωτάθλημα.

Δείτε τα πανηγυρικά βίντεο

{youtube}ilbVzX3u2aQ{/youtube}

{youtube}2GZbLdGFthg{/youtube}

{youtube}cQwBaBYvcpM{/youtube}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey