Έγγραφη διαμαρτυρία Αλμπάνη για διαιτησία

21/12/2015 - 16:17

Δήλωση - διαμαρτυρία εξέδωσε ο προπονητής του Αιολικού Στρατής Αλμπάνης μετά τα όσα διαδραμτίστηκαν στην αναμέτρηση με τον Αρισβαίο στην Καλλονή, ρίχνοντας τα βέλη στη λεσβιακή διαιτησία του μπάσκετ.

Αναλυτικά: "Το Σάββατο γίναμε θεατές σε ένα θέατρο του παραλόγου, όπου δύο κύριοι καθορίσανε το αποτέλεσμα του αγώνα της ομάδας μου εναντίον του Αρισβαίου Καλλονής. Θα ήθελα πάρα πολύ να μιλήσω ξεχωριστά για τον κάθε ένα διαιτητή άλλα όπως και εμείς ήμαστε ΟΜΑΔΑ και όλοι μαζί χάνουμε και όλοι μαζί κερδίζουμε έτσι και εκείνη είναι ομάδα, άλλωστε μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.

Από την αρχή της σεζόν είχα πείσει τον εαυτό μου να ασχοληθώ αποκλειστικά και μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι και καθόλου με το κομμάτι της διαιτησίας δυστυχώς όμως τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν στον σημερινό αγώνα με αναγκάζουν σε αυτή την ανακοίνωση για έναν και μόνο λόγο, διότι δεν έχω πλέον κανέναν άλλο τρόπο να προστατεύσω τους παίχτες μου οι οποίοι είναι ερασιτέχνες και δεν έχει κανείς το δικαίωμα να “παίζει” με την σωματική τους ακεραιότητα.

Δεν είναι μόνο οι 4 τεχνικές ποινές που δεχτήκαμε, οι αποβολές των Ιωαννίδη, Χορέβα, Ιορδάνου, Χατζούδη και Σίσκα, άλλα οι τουλάχιστον 20 φορές που σφύριξαν οι εν λόγω κύριοι ανάποδα. Τέτοιες μεθοδεύσεις ακυρώνουν την προσπάθεια όλων μας, ακυρώνουν την προσπάθεια την δικιά μου και των παιχτών που κάνουν πραγματικές θυσίες για να βρίσκονται στις προπονήσεις και στους αγώνες ακυρώνουν την προσπάθεια της διοικήσεις η οποία άδω και τρία χρόνια σε περίοδο οικονομικής ασφυξίας προσπαθεί να δημιουργήσει ένα υγιές και αξιόμαχο σύνολο με γνώμονα το καλό του αθλήματος.

Η σημερινή λοιπόν διαιτησία ήταν η σταγόνα που «ξεχείλισε το ποτήρι» και ερωτώ: Πότε θα αρχίσουν οι διαιτητές να σέβονται τον ιδρώτα και κόπο των αθλητών; Πότε επιτέλους οι διαιτητές θα καταλάβουν ότι ο ρόλος τους είναι να διασφαλίσουν την τήρηση των κανόνων και όχι να τους καταπατάν; Πότε επιτέλους οι διαιτητές θα καταλάβουν ότι δεν μπορεί να ισχύουν διαφορετικοί κανόνες χρεώσεις τεχνικών ποινών; Πότε επιτέλους οι κύριοι της ΕΟΔ θα αποκτήσουν την κρίση να αξιολογούν τα παιχνίδια και να ορίζουν διαιτητές ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας των παιχνιδιών; Και τέλος ερωτώ: Πότε επιτέλους οι διαιτητές θα καταλάβουν ότι οι μοναδικοί πρωταγωνιστές του αθλήματος είναι οι παίχτες και όχι εκείνοι; ΠΟΤΕ;

Κλείνοντας θέλω να συγχαρώ για την νίκη την ομάδα του Αρισβαίου και να την ευχαριστήσω για την άψογη φιλοξενία, θέλω επίσης να ζητήσω συγνώμη για την συμπεριφορά τόσο την δική μου όσο και των παιχτών μου η οποία κάποιες φορές ξέφυγε από το πρέπον.

Υ.Γ. Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα για το καλό του αθλήματος και μόνο για αυτό το οποίο το έχουμε φτάσει σε πολύ χαμηλό επίπεδο στο νησί μας οι αρμόδιοι να αρχίσουν να αναζητάν εκτός από τους «δράστες» και τους «ηθικούς αυτουργούς» τους οποίους μας υποχρεώνετε να ανεχόμαστε κάθε σαββατοκύριακο παραγνωρίζοντας τα στοιχειώδη του ερασιτεχνικού αθλητισμού, της ευγενούς άμιλλας, και της χαράς του παιχνιδιού.

Με εκτίμηση
Ο προπονητής του Αιολικού Μυτιλήνης
Στρατής Αλμπάνης"

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey