Ο Πολυκράτης τον τίτλο στη Σάμο

05/04/2011 - 12:43

Έπρεπε να περιμένει 13 ολόκληρα χρόνια για να πάρει το πρωτάθλημα ο Πολυκράτης στους άνδρες. Δουλεύντας με υπομονή, έχτιζε τα τμήματα υποδομής, κράτησε παίκτες που έπαιζαν πολλά χρόνια μαζί και ειδικά τα δύσκολα χρόνια του Πολυκράτη, όπου η βασική του ομάδα των ανδρών, πλαισιωνόταν από παίκτες του εφηβικού αλλά και του παιδικού τμήματος (ειδικά πέρσι).

Η ομάδα της Σάμου, που θα βρεθεί στο δρόμο του Παλλεσβιακού στα μπαράζ ανόδου του ομίλου Αιγαίου για τη Γ' Εθνική τη Λαμπροβδομάδα (27/04-01/05), είχε στη σειρά των τελικών το πλεονέκτημα έδρας. Έκανε εύκολα το 1-0, πήρε μία δύσκολη νίκη στην έδρα του αντιπάλου του στο Καρλόβασι κι έτσι η τρίτη νίκη ήρθε φυσιολογικά, αφού η πίεση που άσκησε η ομάδα του Πυθαγορείου ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο, τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση, έφερε ένα σκορ στο (22-9) και τελικά μία άνετη νίκη με 71-54.

Στο ματς που έκρινε και τον τίτλο, ο Πολυκράτης είχε σε μεγάλη μέρα τον Μυτιληνού που έτρεξε πολύ, ήταν πιο ήρεμος στο παιχνίδι του από τους προηγούμενους δύο αγώνες του και με τους 37 πόντους που πέτυχε, έδωσε απλόχερα τη νίκη στην ομάδα του. Ο Καραβασίλης είχε καθήκοντα οργανωτικά, ο Καποτάς έκανε τη λεγόμενη «χαμαλοδουλειά», βοήθησε όπου χρειαζόταν (ειδικά στην άμυνα), ενώ για άλλη μια φορά αποκάλυψη ήταν ο Μιχέλης.

Αν κοιτάξει κανείς το ρόστερ του Πολυκράτη οι περισσότεροι παίκτες είναι από τη Σάμο. Και με την προσθήκη του Καποτά – Μυτιληνού – Πατελίδα έκανε τη διαφορά. Σκοράρισμα – ποιότητα παικτών – ώριμη σκέψη την ώρα του αγώνα. Συστατικά που οδηγούν σε πολύ καλή ομάδα και που την έχρισαν φαβορί από την αρχή του πρωταθλήματος, όπου με την απουσία του άλλου ισχυρού (Ίκαρος στη Γ’ Εθνική), είχε βασικό αντίπαλο την ομάδα του Καρλοβάσου.

ΑΟ ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ – ΑΣ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ: 71 – 54
Τα δεκάλεπτα: 19-14, 30-28, 52-37, 71-54
Διαιτητές: Πλατέλλα Διονυσία – Βαρδίκος Ανδρέας

ΑΟ Πολυκράτης (Καρράς): Φουντουλάκος 2, Καραβασίλης 5 (1), Μυτιληνού 37 (3), Κυριαζής, Βογιατζής, Καποτάς 1, Νικολαϊδης 9, Αγοραστός 4, Μιχέλης 12, Σημαντήρας
ΑΣ Καρλόβασι (Κυρηκόπουλος): Καρράς 19, Χιώτης 5, Βαρβούνης, Κιάσσος 1, Ροντογιάννης 17 (2), Τασούδης 2, Φαλλιέρας, Πανούσος 5, Αγγελής 5, Πιέτρι, Σούρλας, Μακρής

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey