Triple Crown ο Μυτιληνιός Ηλίας Ζούρος [video]

20/05/2011 - 15:57 Τελευταία τροποποίηση στις 20/05/2011 - 16:34

Η κόρνα ακούστηκε και το τελικό 95-69 της Ζαλγκίρις επί της Λιέτουβος επανέφερε τον σύλλογο του Κάουνας στην κορυφή του λιθουανικού πρωταθλήματος μετά από τρία χρόνια. Aυτός ήταν και ο τρίτος φετινός τίτλος της ομάδας μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Λιθουανίας και της Βαλτικής Λίγκας σε διάστημα λιγότερο των τριών μηνών!

Ο κόσμος περίμενε με ανυπομονησία την κατάκτηση του πρωταθλήματος και φρόντισε να γεμίσει από νωρίς το "S. Darius and S. Girenas Sports Center". Περισσότεροι από πέντε χιλιάδες οπαδοί της ομάδας γέμισαν ασφυκτικά το κλειστό, ενώ περίπου 500 άτομα που πλήρωσαν κανονικά το εισιτήριο τους ήταν όρθιοι...

Η Ζαλγκίρις είχε επιβάλει από την αρχή τον ρυθμό της και έδειχνε ότι πολύ δύσκολα δεν θα φτάσει στην κατάκτηση του εγχώριου πρωταθλήματος μετά το 2008, με αποτέλεσμα ο κόσμος να έχει ξεκινήσει το πανηγύρι από το τρίτο δεκάλεπτο... Η λήξη του αγώνα βρήκε τον Μυτιληνιό προπονητή Ηλία Ζούρο στα χέρια των παικτών του, την στιγμή που οι οπαδοί αποθέωναν τον Έλληνα τεχνικό, ο οποίος έφερε και πάλι το πρωτάθλημα στο Κάουνας.

Το γλέντι, πάντως δεν σταμάτησε εκεί... Οι πανηγυρισμοί μεταφέρθηκαν στο κάστρο της πόλης, όπου παρά την βροχή ολόκληρη η πόλη έδωσε βροντερό "παρών" και χειροκρότησε τους νέους πρωταθλητές Λιθουανίας. Ο Ζούρος μέσα σε διάστημα τριών μηνών μάζεψε τρεις τίτλους, ενώ πριν από περίπου είκοσι μέρες έγινε για τρίτη φορά πατέρας, καθώς η δεύτερη σύζυγος του Σοφία έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι.

Πρόταση παραμονής...

Μετά, λοιπόν από πρωτάθλημα, Κύπελλο και Βαλτική Λίγκα, η διοίκηση του συλλόγου δεν θα μπορούσε να μην του προτείνει να ανανεώσει την συνεργασία του με την ομάδα. Παρόλα αυτά, ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν απάντησε ακόμα, αφού αυτό που προέχει είναι να ξεκουραστεί μετά από μία άκρως πετυχημένη σεζόν για την Ζαλγκίρις και να ετοιμαστεί για το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.


Ζαλγκίρις πανηγυρισμοί

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey