Ένας «γάμος» για το καλό του μπάσκετ!

12/03/2024 - 12:14 Τελευταία τροποποίηση στις 12/03/2024 - 12:37

Στο ερώτημα που ταλανίζει τη «μπασκετομάνα» Θεσσαλονίκη γιατί δεν παίζουν τα νέα παιδιά στις ομάδες και χάνονται ταλέντα ήρθε να απαντήσει ο «γάμος» του ιστορικού Ναύαρχου Βότση με τον Άρη. Στόχος να δημιουργηθεί, όπως και έγινε ήδη με επιτυχία, μια «αναπτυξιακή» ομάδα που θα παίζει σε ένα δυνατό πρωτάθλημα, με νέα παιδιά, όπως αυτό της National League 2, όπου υπάρχουν έμπειροι παίκτες, καλές ομάδες και ανταγωνισμός.

Ο Άρης «τροφοδοτεί» τον σύλλογο με αθλητές, προπονητές και τεχνογνωσία και ο Ναύαρχος Βότσης βάζει το μεράκι και την παράδοση στις Εθνικές κατηγορίες, με γνώμονα το καλό του μπάσκετ.Πού είναι το ακόμη πιο σημαντικό; Ο Άρης «τροφοδοτεί» τον Ναύαρχο Βότση με αθλητές μόνο κάτω των 18 ετών, οπότε η ομάδα που αγωνίζεται έχει μέσο όρο… 16,5 έτη!

Ιστορικο σωματείο

Ο Ναύαρχος Βότσης δεν είναι κανένα...περαστικό σωματείο στα αθλητικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης. Ιδρύθηκε το 1933, έχει δηλαδή μια ιστορία και προσφορά 91 ετών στον αθλητισμό και στην κοινωνία. Ονομάστηκε έτσι για να τιμήσει τον ναύαρχο Νικόλαο Βότση, κατόρθωμα του οποίου ήταν η βύθιση της τουρκικής φρεγάτας «Φετχί Μπουλέντ» μέσα στον Θερμαϊκό κόλπο κατά την περίοδο του Α’ Βαλκανικού Πολέμου (στις 18 Οκτωβρίου του 1912). Ιδρύθηκε από πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και του Πόντου και από τότε έχει συνεπή παρουσία σε πολλά αθλήματα.

«Μυτιληνιό άρωμα» στον Ναύαρχο Βότση

Σε αυτήν την επιτυχημένη έως τώρα προσπάθεια του ιστορικού σωματείου, μέλος και με διακρίσεις είναι ο νεαρός αθλητής Μάριος Γιαννίκος. O Μάριος Γιαννίκος διαγράφει εξαιρετική πορεία και σε αυτό το πρωτάθλημα εκτός από τις συμμετοχές του στον Άρη, έχοντας πετύχει μέσο όρο έως τώρα 10 πόντους, κάτι που αποτελεί ακόμη ένα επίτευγμα για τον Μυτιληνιό παίκτη.

Ο προπονητής της ομάδας Ανδρέας Κεσαπίδης

Κεσαπίδης:«Η φιλοσοφία μας»

Για το πρωτοποριακό εγχείρημα μιλάει στο «e-magazine» της ΕΟΚ ο προπονητής της ομάδας Ανδρέας Κεσαπίδης, ο οποίος έχει να διαχειριστεί ένα, όντως, δύσκολο έργο, αφού η ομάδα αυτή αγωνίζεται και στο επίσης πρωτοποριακό τουρνουά της ΕΟΚ, Rising Stars, αλλά και στο εφηβικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΘ!

Πώς είχατε την ιδέα να προχωρήσετε σε αυτή τη συνεργασία;

«Η συνεργασία μας ως αναπτυξιακό του Άρη με την ομάδα του Ναυάρχου Βότση ξεκίνησε έχοντας στο μυαλό μας να δημιουργήσουμε περισσότερες και δυσκολότερες συνθήκες ανταγωνισμού για τους αθλητές του προγράμματος μας συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα της National League 2. Στην θυγατρική ομάδα έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν αθλητές έως 23 ετών αλλά εμείς πήραμε την απόφαση και στην ομάδα συμμετέχουν μόνο έφηβοι και παίδες του προγράμματος μας δηλαδή αθλητές κάτω των 18 ετών. Ουσιαστικά ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας είναι 16,5 χρόνια».

Ποια είναι η φιλοσοφία ενός τέτοιου εγχειρήματος;

«Φιλοσοφία μας είναι αποκλειστικά βασισμένη στην αγωνιστική εξέλιξη των αθλητών μας προσπαθώντας το αποτέλεσμα να μην είναι αυτοσκοπός αλλά να έρχεται μέσα από την δομημένη αναπτυξιακή μας διαδικασία».

Σαφώς όμως δεν είναι κάτι εύκολο, ούτε για τα παιδιά, ούτε για εσάς

«Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα καθώς η ίδια ομάδα συμμετέχει σε 3 διοργανώσεις (εφηβικό ΕΚΑΣΘ, Rising stars, National league 2) και συν τις πολλές προπονήσεις η επιβάρυνση είναι δεδομένα μεγάλη και θέλει ειδική μεταχείριση αλλά εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε πεπεισμένοι ότι οι εμπειρίες που παίρνουν οι αθλητές μας τους βοηθούν στο να κάνουν το βήμα παραπάνω και να τεστάρουν τις δυνατότητες τους σε διαφορετικά επίπεδα».

Ο Ναύρχος Βότσης αγωνίζεται αυτή τη σεζόν στον 5ο Όμιλο της National League 2, με θετική παρουσία, δεδομένου της ιδιαιτερότητας του ρόστερ του, έχοντας 6 νίκες σε 12 αγώνες.

eok-magazine

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey