Ο Κρις από το Κονγκό βρήκε την... Ιθάκη του!

30/08/2018 - 14:45 Τελευταία τροποποίηση στις 30/08/2018 - 16:14

Όσοι ασχολούνται με το μπάσκετ στη Λέσβο θα θυμούνται σίγουρα τον Κρις. Ένα ψηλόλιγνο νεαρό, που πριν από περίπου δύο καλοκαίρια κυκλοφορούσε στα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ της Μυτιλήνης, με μια μπάλα στο χέρι, κάνοντας σουτ και... καρφώματα με τις ώρες. Στέκι του ήταν κατά κύριο λόγο το Γήπεδο στα Κεντρικά Λύκεια και μάλιστα, όταν πριν δύο χρόνια το «SL» είχε διοργανώσει εκεί τουρνουά «3on3» για διάφορες ηλικίες, ερχόταν και παρακολουθούσε τα ματς, αναζητώντας τη δική του ευκαιρία να αποδείξει το ταλέντο του.

Ο Κρις κατάγεται από το Κονγκό. Έχει ύψος 201 εκατοστά και από σήμερα αποτελεί παίκτη του Άρη Θεσσαλονίκης! Ο 18χρονος, μετά από ένα επίπονο ταξίδι για την Ευρώπη, βρήκε την μπασκετική του... Ιθάκη στη Θεσσαλονίκη και πλέον θα κυνηγήσει το όνειρό του στο επαγγελματικό μπάσκετ. Από το Κονγκό στην Τουρκία, από εκεί με μια βάρκα στη Λέσβο, επί 18 μήνες στο Hot Spot της Μόριας μέχρι να εξεταστεί η αίτηση ασύλου του και σήμερα στον ιστορικό Άρη. Ενδιάμεσα μεσολάβησαν βέβαια πολλά. Και δεν ήταν καθόλου εύκολα.

Οι άνθρωποι του μπάσκετ στο νησί μας τον προσέγγισαν με σεβασμό και αγάπη. Άλλοι του έδωσαν ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, άλλοι δυο ρούχα και αρκετοί ήταν εκείνοι που άφηναν διακριτικά στην άκρη του γηπέδου ένα μπουκάλι κρύο νερό για να δροσιστεί μετά από τόσες ώρες μπάσκετ. Όταν βράδιαζε, ο Κρις έπαιρνε το δρόμο της επιστροφής για το Hot Spot, ονειρευόμενος ότι θα καταφέρει κάποια στιγμή να αγωνιστεί σε επαγγελματικό επίπεδο στην Ευρώπη.

Στη Μυτιλήνη, αν και υπήρξε ενδιαφέρον για την περίπτωσή του, ήταν αδύνατη η ενσωμάτωσή του σε κάποιον σύλλογο εκείνη την περίοδο. Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης δεν εκδίδει δελτίο σε ερασιτεχνικό σωματείο και ο μόνος δρόμος ήταν να μεταβεί σε κάποιο αστικό κέντρο, για να βρει την μπασκετική του τύχη. Από τύχη βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, μετά από 1,5 χρόνο παραμονής στο νησί μας. Εκεί, κάποιοι τον έστειλαν στον Αστέρα Σίνδου και ο πολύπειρος Γιώργος Μπαλογιάννης, άλλοτε αθλητής του ΠΑΟΚ, τον πήρε υπό την προστασία του.

Παράλληλα με τις προπονήσεις του στον Αστέρα, ο Κρις Ουάμπα έκανε την εγγραφή του στην μπασκετική πλατφόρμα Athlenda του Λάζαρου Παπαδόπουλου. Μέσω αυτής, ο Άρης παρακολουθούσε την εξέλιξή του. Μέχρι που ο Βαγγέλης Αγγέλου άναψε το πράσινο φως για τη συμμετοχή του στην προετοιμασία του Άρη. Ο 18χρονος από το Κονγκό είχε την ευκαιρία που πάντα ονειρευόταν και δεν την άφησε να πάει χαμένη. Έπεισε τον προπονητή της ομάδας της Θεσσαλονίκης ότι αξίζει μια θέση στο ρόστερ και από τη στιγμή που είχαν ξεπεραστεί όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα η απόκτησή του.

«Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον αθλητή Christ Wamba BouassouJoachim Mossai Fiddle. O Christ Wamba αγωνίζεται στις θέσεις “2”-”3”-”4”, έχει ύψος 2,01μ. και είναι γεννημένος στις 11/12/2000 στο Κονγκό. Ο ΑΡΗΣ θα αποτελέσει τον πρώτο σταθμό της επαγγελματικής καριέρας του Κονγκολέζου guard/forward, που έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα σε σχολείο της πατρίδας του και στη συνέχεια πραγματοποίησε το ταξίδι στην Ευρώπη, για να μπορέσει να αγωνιστεί επαγγελματικά. Πρόκειται για έναν αθλητή με εντυπωσιακά σωματικά και αθλητικά προσόντα και μεγάλη θέληση, που αντικατοπτρίζει την επιλογή του ΑΡΗ να επενδύσει στο μέλλον, στηρίζοντας νέα και ταλαντούχα παιδιά.», αναφέρει η ανακοίνωση και αναμφίβολα, στην ανάγνωσή της προκαλεί ένα ρίγος.

Όσοι πριν δύο χρόνια γνώρισαν τον Κρις σε κάποιο γήπεδο της Μυτιλήνης, σίγουρα τωρα θα χαμογελούν διαβάζοντας αυτές τις γραμμές. Πώς τα φέρνει η ζωή...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey