Φυσούσε… Αίολος!

02/12/2013 - 17:32 Τελευταία τροποποίηση στις 02/12/2013 - 14:38

Aiolos_Neanides_Champions_2013_14Στο κατάμεστο από τους φίλους του μπάσκετ Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης πραγματοποιήθηκε ο τελικός του πρωταθλήματος νεανίδων για την αγωνιστική περίοδο 2013-24. 

Η κερκίδα είχε παλμό, συνθήματα και κυρίως πολύ χειροκρότημα προς τα κορίτσια που έπαιξαν καλό μπάσκετ, με τον Αίολο Μυτιλήνης να ανακηρύσσεται τελικά πρωταθλητής, νικώντας τον Αρίωνα Μυτιλήνης με 42-28. Η ομάδα του Θοδωρή Γιαννίκου έδειξε ότι ήταν κατάλληλα προετοιμασμένη για αυτό το παιχνίδι, βγάζοντας στο παρκέ ενέργεια και πειθαρχία, έτσι όπως απαιτεί ένας τελικός. Το μειονέκτημα της απειρίας και της «βαριάς» φανέλας, αφού ο Αίολος συμμετέχει τα τελευταία δύο χρόνια στο πρωτάθλημα, απέναντι σε έναν «μπαρουτοκαπνισμένο» αντίπαλο όπως ο Αρίων Μυτιλήνης, καλύφθηκε από συνεχές τρέξιμο και πίστη για τη νίκη. 

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Αχιλλέα Καταύτου, έχοντας ένα κράμα έμπειρων και νέων αθλητριών προσπάθησε να πετύχει την ανατροπή στο β’ ημίχρονο, χωρίς τελικά να τα καταφέρει, παρά τη σπουδαία απόδοση στην άμυνα. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι ομάδες πήγαιναν σχετικά κοντά στο σκορ στο πρώτο 10λεπτο, ωστόσο ο Αίολος ανέβασε απόδοση στη συνέχεια και έφτασε τη διαφορά ως και τους 17 πόντους. Η τρίτη περίοδος ήταν φτωχή παραγωγικά, με το επιμέρους σκορ να είναι μόλις 4-4, αυτό όμως ήταν αρκετό για τον Αίολο να διατηρήσει το προβάδισμα και να μπει στο τέταρτο 10λεπτο με το ψυχολογικό πλεονέκτημα. 

Το τελικό 42-28 κρίνεται απόλυτα δίκαιο, αφού ο Αίολος Μυτιλήνης απέδειξε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς πως ήταν η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, αξίζοντας το τρόπαιο. Κορυφαίες για τις νικήτριες η Τσαχιρίδη (11π) και η Βούρου (9π), ενώ από τον Αρίωνα ξεχώρισε η Χασάνη (9π). Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο τελευταίο δίλεπτο οι φίλαθλοι του Αίολου σηκώθηκαν όρθιοι στο Κλειστό της Νεάπολης, χειροκροτώντας θερμά τις πρωταθλήτριες της κατηγορίας νεανίδων, αλλά και τον προπονητή Θοδωρή Γιαννίκο, για το δημιούργημά του που κάνει περήφανο το σύλλογο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Το Φύλλο Αγώνα 

ΑΙΟΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ – ΑΡΙΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ 42-28
Σκορ ημιχρόνου: 28-11
Τα δεκάλεπτα: 11-6, 17-5, 4-4, 10-13
Διαιτητές: Λαμπρέλλης Μιχ. – Σωτηρχέλλης Παν.
ΑΙΟΛΟΣ (Γιαννίκος): Τσαχιρίδη 11, Βούρου Εβ. 9, Πάλη 9, Καραβατάκη 7, Λημναίου 6, Καρέκου, Ντούλε, Χαρδαλή, Χλαχλά
ΑΡΙΩΝ ΜΥΤ. (Καταύτος): Χασάνη 9(1), Δάμη 6, Βαλιανάτου 6, Κολλά Δ. 3(1), Ζουμπανιώτη 2, Δουμοζη Ε., Πεντογέννη, Δουμούζη Ειρ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey