Τα πιο... διαβαστερά του 2014!

30/12/2014 - 13:53 Τελευταία τροποποίηση στις 31/12/2015 - 13:20

Η συνήθεια που έγινε... λατρεία, και φέτος για τρίτη διαδοχική χρονιά στο "SL", το οποίο συγκέντρωσε την πιο "διαβαστερή" 11άδα θεμάτων κατά το 2014, που μας αποχαιρετά σε λίγες ώρες.

Πρόκειται για μια λίστα, η οποία δημιουργείται αυτόματα από τις δικές σας αναγνώσεις στη διάρκεια του χρόνου, καταγράφοντας τα ενδιαφέροντα σας με βάση το περιεχόμενο και την ειδησεογραφία.

Όπως συνέβη και πέρυσι, το ποδόσφαιρο κατατάσσεται πρώτο στις προτιμήσεις σας, σε μια χρονιά που σημαδεύτηκε από την επιστροφή του Αιολικού στη Γ' Εθνική, αλλά και την ανακαίνιση του "Ταρλά", η οποία προκάλεσε έντονους διαπληκτισμούς, μέχρι τη στιγμή των εγκαινίων. Δυστυχώς, δεν έλειψαν ούτε και φέτος οι δυσάρεστες ειδήσεις. Παράλληλα, σταθερά κάθε χρόνο φιλοξενούνται στην ειδική λίστα άρθρα που αφορούν στο βόλεϊ, στο στίβο, αλλά και το 4th 6x6 SportLesvos.gr Tournament.

Ας τα θυμηθούμε, ιεραρχικά, ξεκινώντας από εκείνα που συγκέντρωσαν τα περισσότερα "clicks"...

1. Θρήνος στο παρκέ της Νεάπολης

(18 Ιανουαρίου 2014 - 17.643 αναγνώσεις)

Το 2014 μπαίνει με μια δυσάρεστη είδηση, από τον απροσδόκητο θάνατο του αθλητή της μπασκετικής ομάδας του Παγγεραγωτικού, Στρατή Τραντάλη, ο οποίος ένιωσε έντονες ενοχλήσεις στη διάρκεια αγώνα με τον Παλλεσβιακό, χάνοντας τελικά τη ζωή του καθ' οδόν με το ασθενοφόρο προς το "Βοστάνειο". Η είδηση κάνει το γύρο της Ελλάδας, κυρίως για το γεγονός ότι στο Κλειστό της Νεάπολης δεν υπήρχε γιατρός, αφού μέρι τότε δεν ήταν υποχρεωτική η παρουσία του σύμφωνα με τις προκηρύξεις της Ομοσπονδίας. Ενα δυσάρεστο γεγονός, που άλλαξε εντελώς τη θεώρηση των πραγμάτων για τους ιατρικούς ελέγχους στον αθλητισμό, αλλά και την παρουσία ιατρών σε κάθε παιχνίδι, σε κάθε γήπεδο.

 

2. LIVE... ΑΙΟΛΙΚΟΣ - Άγιαξ Σύρου

(14 Μαΐου 2014 - 11.452 αναγνώσεις)

Ο Αιολικός παίζει τη... χρονιά του ολόκληρη στο πρώτο ντέρμπι των μπαράζ ανόδου προς τη Γ' Εθνική, σε ένα παιχνίδι που επεφύλασσε έντονες συγκινήσεις, αφού μέχρι το 85ο λεπτό το σκορ ήταν ισόπαλο 0-0, παρά την υπεροχή της ομάδας της Μυτιλήνης. Τελικά, ο Τόλης Λαλάς καταφέρνει να δώσει τη λύση με δύο προσωπικά γκολ και οι παίκτες του Γιώργου Κομνηνού πανηγυρίζουν έξαλλα μια σπουδαία νίκη στο κατάμεστο "Κώστας Κεντέρης" της Καλλονής, που ανοίγει το δρόμο για την εξασφάλιση του μοναδικού προνομιούχου εισιτηρίου από το νησιώτικό όμιλο, στη διαδικασία των μπαράζ ανόδου μεταξύ των πρωταθλητών Ενώσεων της ΕΠΟ.

 

3. LIVE... Άγιαξ Σύρου - ΑΙΟΛΙΚΟΣ

(1 Ιουνίου 2014 - 10.129 αναγνώσεις)

Είναι ο αγώνας που κρίνει την άνοδο στη Γ' Εθνική και από τη στιγμή που δεν υπάρχει τηλεοπτική μετάδοση, οι φίλοι του Αιολικού κατακλύζουν το www.sportlesvos.gr. Ο Αιολικός μένει πίσω στο σκορ από τον γκολ του Κώτση (32'), όμως παρά την "ψυχρολουσία" αντιδρά αμέσως και πέντε λεπτά αργότερα, ο Θεαγένης Διονυσάτος ισοφαρίζει σε 1-1. Ο αγώνας χαρακτηρίζεται από σκληρα μαρκαρίσματα και μάλιστα σε ένα από αυτά ο Γιώργος Καπταγιάννης παθαίνει ζημιά, που τον αφήνει μέχρι και σήμερα μακριά από τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις του Αιολικού. Το γκολ της νίκης χαρίζει ο Αντώνης Γκιάτα στο 78ο λεπτό και το σφύριγμα της λήξης δίνει το έναυσμα για τρελά πανηγύρια, που ολοκληρώνονται με βουτιές στο λιμάνι της Ερμούπολης!

 

4. Τοποθέτηση Αστυρακάκη για το περιβόητο παραχωρητήριο

(27 Ιουλίου 2014 - 9.885 αναγνώσεις)

Είναι η περίοδος του... χαμού ανακοινώσεων μεταξύ ΠΑΕ ΑΕΛΚ και Αιολικού, αλλά και όλων όσα προκύπτουν από τη νομοθεσία την οποία επικαλούνται οι Καλλονιάτες, τα επιχείρηματα με τα οποία την αντικρούουν οι άνθρωποι του Αιολικού, τις αναφορές στον ΚΑΠ και στα παραχωρητήρια για το ποιος έχει τελικά δικαίωμα να αγωνίζεται στον Ταρλά. Το μέτρο δείχνει να χάνεται και ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Λέσβου Κώστας Αστυρακάκης, προφανώς αγανακτισμένος από τη διάσταση που λαμβάνει το θέμα, δίνει τη δική του (και εξ αντικειμένου) εκδοχή σε ότι αφορά το παραχωρητήριο, που υποστηρίζει η ΠΑΕ ΑΕΛΚ πως έχει στα χέρια της από το 2012 περί αποκλειστικής χρήσης του Δημοτικού Σταδίου, βάζντας τα πράγματα στη θέση τους.

 

5. Έλαμψε με Ουντινέζε μπροστά σε 3000 φιλάθλους

(14 Αυγούστου 2014 - 7.947 αναγνώσεις)

Ο νέος "Ταρλάς" ανοίγει τις πύλες του για πρώτη φορά μετά την ανακαίνισή του, φιλοξενώντας την αναμέτρηση της ΑΕΛΚ με την ιταλική Ουντινέζε. Το ιστορικό φιλικό απέναντι στην ομάδα του Αντόνιο Ντι Νατάλε, που σκόραρε μάλιστα στο τελικό 2-2, παρακολουθούν 3000 φίλαθλοι ενθουσιασμένοι από τη νέα μορφή του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης. Πριν την έναρξη του αγώνα η ΠΑΕ ΑΕΛΚ απονείμει πλακέτες από τους τοπικούς φορείς μέχρι τον... Πρωθυπουργό της χώρας, ευχαριστώντας με αυτόν τον τρόπο τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας για την ολοκλήρωση του έργου που επιτρέπει στην ομάδα να χρησιμοποιήσει τον "Ταρλά" για τις εντός έδρας υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο. Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος το ισόπαλο αποτέλεσμα διαμορφώνεται από τα γκολ των Μανούσου (2'), Ντι Νατάλε (13'), Λεοζίνιο (48') και Μουριέλ (65').

 

6. Ανατροπή ανόδου με καρδιά πρωταθλητή!

(16 Απριλίου 2014 - 6.990 αναγνώσεις)

Ευτυχή κατάληξη έχει η περιπέτεια -για τρίτη συνεχόμενη χρονιά- του Παγγεραγωτικού στα μπαράζ ανόδου προς την Α2 κατηγορία των γυναικών, με την ομάδα της Γέρας να επικρατεί στο τελευταίο της παιχνίδι κόντρα στην Τελχινίδα Ρόδου με 3-2 σετ. Οι αθλήτριες του Σωκράτη Γιακουμή κατακτούν έτσι την πρώτη θέση στο νησιωτικό όμιλο, μπροστά σε 300 φίλους του βόλεϊ στο Κλειστό της Νεάπολης. Είχαν προηηθεί οι νίκες επί του Φοίνικα Σύρου και του Πολυκράτη Σάμου, σε αγώνες που είχαν συγκλονιστική εξέλιξη. Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, ο Παγγεραγωτικός μένει πίσω στο σκορ με 0-2 σετ από τις Ροδίτισσες, κάνοντας μια τεράστια ανατροπή ανόδου, επικρατώντας με 20-18 στο tie break!

 

7. ΤΑΡΛΑΣ... is loading!

(14 Μαρτίου 2014 - 6.556 αναγνώσεις)

Δύο εβδομάδες και κάτι από την ημέρα που εγκαταστάθηκε στο Δημοτικό Στάδιο της Μυτιλήνης ο εργολάβος και το πολυπόθητο έργο για τον λεσβιακό αθλητισμό ξεκίνησε, η αθλητική εφημερίδα «ΡΕΒΑΝΣ των Σπορ» παρουσιάζει με το φωτογραφικό της φακό τις πρώτες εικόνες από τη διαδικασία αναμόρφωσής του ιστορικού "Ταρλά". Είναι η χρονική περίοδος, που τα συνεργεία κάθε μέρα που περνά εντείνουν όλο και περισσότερο τους ρυθμούς των εργασιών τους, έχοντας δώσει ήδη ένα μικρό στίγμα της επιχειρούμενης ανακαίνισης. Χρονικά βρισκόμαστε στα μέσα Μαρτίου και το επόμενο στάδιο είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας αποξήρανσης του αγωνιστικού χώρου, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρίας που εκτελεί το έργο, αυτό θα έχει ολοκληρωθεί περίπου μέσα σε ένα τρίμηνο.

 

8. ...Επική ανακοίνωση ΠΑΕ για το γήπεδο!

(21 Ιουνίου 2014 - 6.373 αναγνώσεις)

Η ΠΑΕ ΑΕΛ Καλλονής περνά στην "αντεπίθεση" αναφορικά με τη χρησιμοποίηση του Ταρλά και από τον Αιολικό, εκδίδοντας μια ανακοίνωση με ύφος... χιλίων  καρδιναλίων, στην οποία επικαλείται τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, προκειμένου να χρησιμοποιεί μόνο η ίδια το ανακαινισμένο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης! Εκείνες τις ημέρες, η κατάσταση για την "επικυριαρχία" του Ταρλά παίρνει κωμικοτραγικές διαστάσεις, ειδικά μετά από τη συγκεκριμένη ανακοίνωση για ένα γήπεδο, που αξίζει να σημειωθεί ότι την περίοδο που λαμβάνει χώρα όλος αυτός ο "χαρτοπόλεμος", δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και μάλιστα έχει βγει ήδη εκτός κάθε χρονικού ορίζοντα.

 

9. Εντυπωσιακή πρεμιέρα στο Olympico [vids]

(3 Ιουνίου 2014 - 5.966 αναγνώσεις)

Παρουσία δεκάδων φίλων, που αψήφησαν το τσουχτερό κρύο για την εποχή, αν και διανύουμε τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου, πραγματοποιείτα η πρεμιέρα του 4th 6x6 SportLesvos.GR Tournament, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Olympico στη Νεάπολη, προσφέροντας από την πρώτη κιόλας ημέρα των αγώνων, πλούσιο θέαμα, έντονες συγκινήσεις, αλλά και μεγάλες υποσχέσεις για μία εξαιρετικά ανταγωνιστική διοργάνωση. Στο τουρνουά συμμετέχουν 27 ομάδες, οι οποίες χωρίζονται σε τέσσερις ομίλους, που για πρώτη φορά έχουν αμφίρροπη εξέλιξη λόγω των ισορροπημένων ομάδων που έχουν δημιουργεί, διεκδικώντας δώρα αξίας 6,000€!

 

10. Ασταμάτητος ο Αιολικός!

(27 Ιανουαρίου 2014 - 5.749 αναγνώσεις)

Ο τελικός του νησιού στο Κύπελλο ή αν προτιμάτε ο ημιτελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Λέσβου, όπως είναι και το σωστό, είχε εξαρχής φαβορί και αουτσάιντερ. Ο Αιολικός δικαίωσε τα προγνωστικά και επικράτησε του Ατρομήτου Αγίας Μαρίνας με το ευρύ 8-0, στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο βαρύ αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης. Σκόρερς για τους νικητές χρίσθηκαν οι Σεραφίγκος (2), Μιχαλάκης (2), Σαμιακός, Λαλάς, Μαλακός και Καββαδάς. Ο αγώνας αυτός έμελλε να χαρίσει -αν και δεν ήταν γνωστό εκείνη τη στιγμή- τον τίτλο του Κυπελλούχου ΕΠΣ Λέσβου στον Αιολικό, μετά την παραίτηση του Κεραυνού Αγίου Δημητρίου ώστε να αποφύγει το κοστοβόρο ταξίδι προς τη Λέσβο...

 

11. ΣΟΚ με τα δείγματα της Κεραμιδά!

(20 Ιουλίου 2014 - 5.144 αναγνώσεις)

Βαρύ πλήγμα για τον ελληνικό και κατ' επέκταση το λεσβιακό κλασικό αθλητισμό, αποτελέλεσε η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ πως η Καλλονιάτισσα σπρίντερ Γρηγορία Κεραμιδά βρέθηκε θετική σε έλεγχο απαγορευμένων ουσιών, που είχε διενεργηθεί το χειμώνα στη διάρκεια του Πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου. Τα δείγματα ελήφθησαν στις 9 Φεβρουαρίου και στα μέσα του Ιούνη έγινε γνωστό από τη Δικαστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, πως η πρώτη ανάλυση είχε θετικό αποτέλεσμα. Όλο το προηγούμενο διάστημα ο ΣΕΓΑΣ ανέμενε την εξέταση και του δεύτερου δείγματος από το ΕΣΚΑΝ, γνωστοποιώντας με μεγάλη καθυστέρηση πως και ο επανέλεγχος έβγαλε το ίδιο αποτέλεσμα...

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey