Τα πιο... διαβαστερά του 2015!

31/12/2015 - 11:46 Τελευταία τροποποίηση στις 31/12/2015 - 13:47

Για πέμπτη διαδοχική χρονιά, το "SL" συγκέντρωσε την πιο "διαβαστερή" 11άδα θεμάτων του κατά το 2015, το οποίο μας αποχαιρετά σε λίγες ώρες. Πρόκειται για μια λίστα, η οποία δημιουργείται αυτόματα από τις δικές σας αναγνώσεις μέσα στη διάρκεια του χρόνου, καταγράφοντας με αυτόν τον τρόπο όσα σας κέντρισαν το ενδιαφέρον από την ειδησεογραφία του sportlesvos.gr.

Σταθερά, όπως κάθε χρόνο, το ποδόσφαιρο βρίσκεται πρώτο στις προτιμήσεις σας, με την ΑΕΛΚ και τον Αιολικό να μαγνητίζουν τα βλέμματα παραδοσιακά, έστω κι αν σε μερικές περιπτώσεις την... παράσταση έκλεψε ο Πρόεδρος των Καλλονιατών για εξωαγωνιστικούς ωστόσο λόγους! Παράλληλα, φιλοξενούνται στην ειδική λίστα άρθρα και για το τοπικό ποδόσφαιρο, με το ενδιαφέρον να είναι κλασικά έντονο εντός νησιωτικών συνόρων, ενώ σε αντίθεση με άλλα χρόνια στην κορυφαία φετινή 11άδα συναντά κανείς μόλις ένα δημοσίευμα για το στίβο, το οποίο είναι και το μοναδικό εκτός ποδοσφαίρου!

Ας τα θυμηθούμε, ιεραρχικά βάσει "clicks", καταλήγοντας σταδιακά στα κορυφαία σε αναγνωσιμότητα άρθρα...

11. Σκανδαλώδης απόφαση για Λαλά!

(19 Φεβρουαρίου 2015 - 5.141 αναγνώσεις)

Απίστευτο κι όμως ελληνικό! Η Επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ αλλάζει την αρχική απόφαση της Επιτροπής Ιδιοτήτων και Μετεγγραφών αναφορικά με την υπόθεση του Μυτιληνιού επιθετικού, Τόλη Λαλά, ο οποίος καλείται να εγκαταλείψει τον Αιολικό και τη Γ' Εθνική μεσούσης της σεζόν και να επιστρέψει στον Όλυμπο Αγιάσου και στο τοπικό πρωτάθλημα, όπως και έγινε!

10. Έφτιαξε τον κόσμο του!

(19 Σεπτεμβρίου 2015 - 5.655 αναγνώσεις)

Στο πρώτο ματς της σεζόν 2015-16 μπροστά στο κοινό του, έστω και σε φιλικό, ο Αιολικός κερδίζει με γκολ του Μιχάλη Κριπιντίρη τον ιστορικό Άρη με 1-0, παρουσία περίπου 1.000 φιλάθλων στον "Ταρλά", κάνοντας μια πολλά υποσχόμενη αρχή, η οποία όμως δεν είχε ανάλογη συνέχεια στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

9. Θρήνος για Πέγιοβιτς

(5 Ιανουαρίου 2015 - 6.098 αναγνώσεις)

Οι φίλοι του ποδοσφαίρου στη Λέσβο "παγώνουν" στο άκουσμα του ξαφνικού θανάτου του Ράτκο Πέγιοβιτς, σε ηλικία μόλις 46 ετών, από ανακοπή καρδιάς! Ο βετερανος ποδοσφαιριστής ήταν ο πρώτος ξένος παίκτης στην ιστορία του Αιολικού, ερχόμενος στην ομάδα της Μυτιλήνης το 1992, ως ένα από τα μεγάλα ονόματα της πρώην ενωμένης Γιουγκοσλαβίας. Τα ξημερώματα της 5ης Ιανουαρίου, η καρδιά του τον πρόδωσε.

8. Καλώς τον!

(5 Ιανουαρίου 2015 - 6.098 αναγνώσεις)

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛΚ Νίκος Μιχαλάκης, μαζί με τον Προκόπη Καρτάλη, μεταβιβάζουν την Πρωτομαγιά στον Παναγιώτη Τρύφωνα την πρότασή τους για τον Αιολικό, που είναι η ίδια με εκείνη που κατέθεσαν πριν από δύο καλοκαίρια και απέρριψε η Γενική Συνέλευση της ομάδας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του "SL", η πλευρά των Καλλονιατών προτείνει την ανάληψη του κόστους του μπάτζετ της ομάδας, με «ταβάνι» ωστόσο τη Γ΄ Εθνική και για πρόεδρο την παλιά δόξα του Αιολικού, Γιάννη Μανούσο. Η ΠΑΕ ΑΕΛΚ επιθυμεί δύο ακόμα μέλη δικής της επιλογής στο Δ.Σ. της ομάδας της Μυτιλήνης, το οποίο ζητά να πλαισιωθεί από οποιοδήποτε άλλο μέλος του σημερινού συμβουλίου του Αιολικού, πλην φυσικά του Σταύρου Γριππιώτη!

7. Το ματς της χρονιάς

(12 Μαΐου 2015 - 7.897 αναγνώσεις)

Στο πιο χορταστικό παιχνίδι της σεζόν 2014-15 στην Α' Κατηγορία ΕΠΣ Λέσβου, ο Διαγόρας Αγίας Παρασκευής αναδεικνύεται μεγάλος νικητής του ντέρμπι με αντίπαλο την Αναγέννηση Γέρας, επικρατώντας με το εντυπωσιακό 6-4, που φέρνει την ομάδα του Θοδωρή Παπαλόπουλου στο +11 από το βασικό της διώκτη, στη μάχη της απ' ευθείας ανάδειξης του πρωταθλητή!

6. Οι καλύτερες επιδόσεις όλων των εποχών

(26 Ιανουαρίου 2015 - 7.993 αναγνώσεις)

Το "SL" προδημοσιεύει σε αποκλειστικότητα μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έρευνα, που πραγματοποιεί ο προπονητής της Αθλοκίνησης Χάρης Πετρόπουλος, καταγράφοντας τις καλύτερες επιδόσεις όλων των εποχών αθλητών και αθλητριών της Λέσβου στον κλασικό αθλητισμό, ταξινομημένες ανά αγώνισμα, σε άντρες και γυναίκες, με πληροφορίες ακόμα και για τη χρονολογία που αυτή σημειώθηκε ή το σύλλογό που άνηκε τότε.

5. Η αποθέωση του Μαλλή

(19 Δεκεμβρίου 2015 - 8.724 αναγνώσεις)

Η ΑΕΛΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στη Μυτιλήνη για τη σεζόν 2015-16, γνωρίζοντας την ήττα με 0-2, αλλά η στιγμή που ξεχωρίζει, είναι η είσοδος του 19χρονου Νίκου Μαλλή στον αγωνιστικό χώρο, μετά την αποβολή του Κώστα Δαύκου. Ο βέρος Καλλονιάτης τερματοφύλακας πραγματοποιεί έτσι το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της ΑΕΛΚ και κατ' επέκταση στη Super League, κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα των φιλάθλων!



4. Γελάει ο κόσμος!

(5 Απριλίου 2015 - 8.759 αναγνώσεις)

Ο Αιολικός φιλοξενεί τον Πανελευσινιακό (0-1), στο ντέρμπι του 3ου Ομίλου της σεζόν 2014-15, σε ένα ματς... παρωδία, που εξελίχθηκε σε... κωμωδία από τα διαιτητικά σφυρίγματα του Καριοφύλλη και τις υποδείξεις των βοηθών του, Σινιοράκη - Σγάτζου και λίγο έλειψε να καταλήξει σε... τραγωδία, με τα επεισόδια στη λήξη, στην κερκίδα των επισήμων από "φουσκωτούς" που συνόδευαν τον Πρόεδρο της ομάδας της Ελευσίνας, Χρήστο Γιαλιά.

3. Βλάχος: "Με ξεφτιλίζουν"

(2 Ιουλίου 2015 - 8.921 αναγνώσεις)

Ο προπονητής της ΑΕΛΚ... "τρώει πόρτα" στο προπονητικό κέντρο των Καλλονιατών στους Λάμπου Μύλους, ενώ έχει συμβόλαιο ακόμα σε ισχύ με την ομάδα. Ο 53χρονος τεχνικός αναγκάζεται να φωνάξει την αστυνομία, αφού ουσιαστικά η εργοδοσία δεν του επιτρέπει να δουλέψει, καταπατώντας τη μεταξύ τους σύμβαση εργασίας και η υπόθεση καταλήγει στα δικαστήρια, όπου διεκδικεί δεδουλευμένα και αποζημίωση. Αρχές Ιουλίου πάντως, η υπόθεση συζητιέται για μέρες στα μεγάλα αθλητικά ραδιόφωνα της Αθήνας και η ΑΕΛΚ γίνεται έτσι... πρώτο θέμα, αλλά όχι για αγωνιστικές επιτυχίες!

2. Νέο προεδρικό παραλήρημα

(10 Δεκεμβρίου 2015 - 9.219 αναγνώσεις)

Ο Νίκος Μιχαλάκης μπορεί να είχε καιρό να... παρεκτραπεί, αλλά μετά τη δικαστική απόφαση που δικαιώνει την ΠΑΕ ΑΕΛΚ στη διαμάχη της με τον Δήμο Λέσβου για το Δημοτικό -κατά τα άλλα- Στάδιο Μυτιλήνης, σε ένα κείμενο 600 λέξεων εκτοξεύει τα βέλη του κατά δικαιών και αδίκων, στοχεύοντας ξανά (τι έκπληξη!) τους δημοσιογράφους, αραδιάζοντας ωστόσο... μισές αλήθειες, κατά τη συνήθη πρακτική του.

1. Δεν μπορούν τα παλικάρια!

(13 Δεκεμβρίου 2015 - 10.205 αναγνώσεις)

Ο Αιολικός αφήνει δύο πολύτιμους βαθμούς στη Χίο, φέρνοντας ισοπαλία με 2-2 στην έδρα του Κανάρη Νενήτων, για τη σεζόν 2015-16, σε μια αγωνιστική που θα μπορούσε με νίκη να πλησιάσει στους 4 βαθμούς από την κορυφή. Την πίκρα και την απογοήτευση από το αναπάντεχο αυτό αποτέλεσμα διαδέχονται επικριτικά ρεπορτάζ για την απρόσμενη αποτυχία, που προκαλούν μάλιστα αλυσιδωτές αντιδράσεις και έχουν ως αποτέλεσμα-απάντηση από μέρους των παικτών, το καλύτερο πρώτο ημίχρονο της χρονιάς, στο επόμενο ματς με τον Παναρκαδικό...  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey