Ν. Ζαφειρίου:«Οι επιτυχίες στις μαχητικές τέχνες έρχονται με δουλειά και ταπεινότητα» (video)

20/01/2024 - 09:40 Τελευταία τροποποίηση στις 20/01/2024 - 10:02

Ο ιδρυτής και προπονητής της ακαδημίας μαχητικών τεχνών «Shootfighters C.S.A» Νέλλος Ζαφειρίου, μίλησε την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου στην εκπομπή «Μπάλα στον Αέρα», στο ρ/σ στο Νησί 99 fm.

Ο κ. Ζαφειρίου αναφέρθηκε αρχικά στο ξεκίνημα της ενασχόλησης του με τις μαχητικές τέχνες. Από μικρή ηλικία τον προσέλκυσαν οι πολεμικές και οι μαχητικές τέχνες, με τις οποίες ασχολήθηκε πιο ενεργά στη συνέχεια, ξεπερνώντας τα όρια του νησιού και φτάνοντας μάλιστα έως το εξωτερικό, για να επιστρέψει πάλι στη Λέσβο και να ιδρύσει την ακαδημία «Shootfighters C.S.A».

Στη συνέχεια ανέλυσε την διαφορά ανάμεσα στις πολεμικές τέχνες και τα μαχητικά αθλήματα, σημειώνοντας ότι στις πολεμικές τέχνες δεν υπάρχουν κανόνες. Ακολούθως έκανε λόγο για το παγκράτιο, το άθλημα που διδάσκει κατά κύριο λόγο στην ακαδημία του αλλά και την πυγμαχία. Ένα άθλημα όπως τονίζει, που συνδυάζει διαφορετικές τεχνικές και κρατάει σε εγρήγορση το μυαλό. Επίσης, είπε ότι στο συγκεκριμένο άθλημα υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες και μπορούν να ενταχθούν σε κάποιο τμήμα ακόμη και παιδιά μικρών ηλικιών.

Πρόσθεσε ακόμη, ότι οι αθλητές της σχολής έχουν κατακτήσει αρκετές διακρίσεις ακόμη και στην πρώτη τους συμμετοχή σε πανελλήνιους αγώνες. Τον Απρίλιο θα διεξαχθούν πάλι οι πανελλήνιοι αγώνες, ενώ ο μεγάλος στόχος είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στη Ρουμανία.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η σχολή δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε αυτούς που θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό, αλλά και για κάποιον ή κάποια που θέλει απλά να γυμναστεί, να προπονηθεί στην αυτοάμυνα ή απλά να ξεφύγει από την καθημερινότητα, δοκιμάζοντας κάτι διαφορετικό. Αυτός ήταν ουσιαστικά ο σκοπός του, όταν δημιούργησε τη συγκεκριμένη σχολή.

Ο προπονητής συμπλήρωσε ότι το μυστικό για την πρόοδο των αθλητών κι των αθλητριών στα μαχητικά αθλήματα πέρα από τη σκληρή η δουλειά, είναι η ταπεινότητα. Αυτό θα τους βοηθήσει να εξελιχθούν και να φτάσουν σε υψηλότερο επίπεδο. Κλείνοντας σημείωσε ότι, το επίπεδο των σχολών στο νησί μας είναι αρκετά υψηλό επίπεδο και ότι οι περισσότεροι προπονητές είναι πιο εξελιγμένοι στις τεχνικές τους.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey