«Πρώτος στόχος να γεμίσει το γήπεδο στους αγώνες γυναικών και ο κόσμος να αγαπήσει περισσότερο το βόλεϊ» (video)

12/04/2024 - 21:09 Τελευταία τροποποίηση στις 13/04/2024 - 11:05

O πρόεδρος της ομάδας βόλεϊ Άθληση Δημήτρης Βερναρδάκης ο προπονητής της ομάδας γυναικών και υποδομών Σάββας Περτσελής, μίλησαν την Πέμπτη 11 Απριλίου, στην εκπομπή «Μπάλα στον Αέρα» στο ρ/σ στο Νησί 99 fm.

Αρχικά, ο κ. Βερναρδάκης μίλησε για την πορεία του ανδρικού τμήματος στην Α2 ανδρών, η οποία μπορεί να μην στέφθηκε με επιτυχία την τέταρτη διαδοχική σεζόν, όμως πήραν χρόνο συμμετοχής παίκτες που προέρχονται από τις ακαδημίες και σίγουρα ο υποβιβασμός μπορεί να γίνει η αφορμή για μια νέα αρχή. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε δεν είναι ένα τέλος αλλά ένα μικρό διάλειμμα, αφού  στόχος τους είναι η ανδρική ομάδα και η γυναικεία να αγωνίζονται σε εθνικές κατηγορίες. Επιπλέον, ο πρόεδρος του συλλόγου, είπε ότι αποφάσισαν να κάνουν αυτή τη στροφή φέτος για οικονομικούς κατά βάση λόγους, αφού τα τελευταία χρόνια έχουν «ματώσει» και ιδιαίτερα την περσινή περίοδο που «κυνήγησαν» την άνοδο, ενώ παράλληλα τόνισε ότι δεν υπήρξε η ανάλογη υποστήριξη από την πολιτεία.

Στη συνέχεια ο Σάββας Περτσελής αναφέρθηκε στην κατάκτηση των τίτλων και φέτος τόσο από τη γυναικεία ομάδα όσο και από τις κορασίδες, σημειώνοντας ότι υπάρχει ταλέντο στις νεαρές αθλήτριες του συλλόγου, ωστόσο το βασικό συστατικό αυτής της επιτυχίας είναι ότι αγωνίζονται αρκετά χρόνια μαζί και «γνωρίζονται» μέσα στο γήπεδο, πέρα από την εμπειρία και την αγωνιστική ωριμότητα που διαθέτουν. Για το πρωτάθλημα γυναικών βέβαια υπογράμμισε ότι έτσι όπως εξελίχθηκαν οι τελικοί αγώνες απέναντι στον Ερμή, η ομάδα του ευνοήθηκε και από τον παράγοντα τύχη έως ένα σημείο. Επιπλέον, για το κομμάτι των υποδομών ο Δημήτρης Βερναρδάκης πρόσθεσε ότι μετά από χρόνια η Άθληση συμμετέχει με τμήμα παμπαίδων στο πρωτάθλημα παγκορασίδων, ευχαριστώντας παράλληλα τα σωματεία που αποδέχτηκαν αυτή τη συμμετοχή, ενώ συνολικά η ακαδημία απαριθμεί περισσότερα από 100 κορίτσια και αγόρια συνολικά. Άλλωστε, στην Άθληση υπάρχει μεράκι και γίνεται σωστή δουλειά, πρόσθεσε παρακάτω ο προπονητής των ομάδων.

Σε άλλο σημείο έγινε λόγος για τους προσεχείς αγώνες της β φάσης γυναικών ανάμεσα στις πρωταθλήτριες ομάδες του Αιγαίου που θα διεξαχθούν από την Πέμπτη 19 Απριλίου έως το Σάββατο 20/4 καθώς δεν θα λάβει μέρος η ομάδα της Ρόδου Τελχινίς, τονίζοντας ότι η Άθληση θα παλέψει για την πρώτη θέση, όμως μεγάλο στοίχημα αποτελεί η παρουσία του φίλαθλου κοινού στο γήπεδο για να στηρίξει τις προσπάθειες όλων των αθλητριών. Ένα γεμάτο γήπεδο αποτελεί τον μεγάλο στόχο τους σε αυτό το τουρνουά.

Ακόμη ο κ. Βερναρδάκης και ως Γενικός Γραμματέας της τοπικής επιτροπής πετοσφαίρισης μίλησε για το νέο σύστημα διεξαγωγής των πρωταθλημάτων με τις ομάδες της Λήμνου σε δεύτερη φάση, κάτι το οποίο είναι σημαντικό για τις αθλήτριες που μετρούν περισσότερες συμμετοχές. Σκοπός της τοπικής επιτροπής είναι να αγαπήσουν περισσότερα παιδιά το βόλεϊ και να έρθουν κοντά στο άθλημα. Κλείνοντας, επεσήμαναν ότι οι μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου πρέπει να συνεχίσουν να αθλούνται σε αντίθεση με την άποψη ότι σε αυτή τη φάση πρέπει να διακόψουν και να ασχολούνται αποκλειστικά με τις υποχρεώσεις του σχολείου, καθώς ο αθλητισμός θα τους βοηθήσει να αποδώσουν καλύτερα.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey