Μ. Νταλαμπίρας: «Στόχος των Μικτών ομάδων και η ανάδειξη ποδοσφαιριστών»

27/01/2024 - 10:42 Τελευταία τροποποίηση στις 27/01/2024 - 10:52

Ο Ενωσιακός προπονητής από τη Λήμνο Μιχάλης Νταλαμπίρας, την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου μίλησε στην εκπομπή «Μπάλα στον Αέρα» στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm.

Η συζήτηση ξεκίνησε με το ταξίδι των Μικτών ομάδων στην Ρόδο. Όπως επισήμανε ο έμπειρος τεχνικός, πρόκειται για ένα αρκετά κουραστικό ταξίδι πολλών ημερών με ότι αυτό συνεπάγεται και για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που έχουν να αντιμετωπίσουν την Κυριακή 28/1 τις δύσκολες ομάδες της ΕΠΣ Δωδεκανήσου. Πρόσθεσε ότι η ΕΠΟ προχώρησε σε αυτή την αλλαγή πιθανόν για οικονομικούς λόγους, όμως στο τέλος ίσως αποδειχθεί ζημιογόνο όλο αυτό για την διοργανώτρια αρχή, σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές που συγκεντρωνόταν όλες οι ομάδες σε ένα νησί. Ο κ. Νταλαμπίρας συνέχισε, λέγοντας ότι υπάρχει βέβαια και η θετική πλευρά όταν αγωνίζονται οι ομάδες στις έδρες τους, καθώς το κοινό αγκαλιάζει τις προσπάθειες τους.

Επιπλέον, έγινε λόγος για το αγωνιστικό κομμάτι, με τον Μιχάλη Νταλαμπίρα να αναφέρει ότι η ΕΠΣΛ τα τελευταία χρόνια έχει αγκαλιάσει τις Μικτές ομάδες. Και φέτος συμμετέχει ικανοποιητικός αριθμός παικτών από τη Λήμνο, υπογράμμισε, έχει γίνει ξανά πολύ καλή δουλειά απ’ όλους τους προπονητές και έχουν βγει ασφαλή συμπεράσματα. Οι έξι παίκτες από τη Λήμνο που στελεχώνουν την αποστολή της Ρόδου βρίσκονται σε καλό επίπεδο και θα προσφέρουν σημαντική βοήθεια στις ομάδες τους.

Για  τα πρωταθλήματα υποδομών της Λήμνου, ο προπονητής είπε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο πρωταθλήματα Κ12. Το μεγάλο πρόβλημα εστιάζεται στην κατηγορία Κ14, καθώς δεν υπάρχει πρωτάθλημα και δεν μπορούν ηλικιακά αυτοί οι παίκτες να απορροφηθούν από άλλες ομάδες, όπως συμβαίνει με τους παίκτες της Κ16. Πρόσθεσε ότι γενικότερα υπάρχει πρόβλημα στο γειτονικό νησί καθώς κάθε χρόνο μειώνονται οι ομάδες, όπως γίνεται στο ανδρικό πρωτάθλημα της Α1 Λήμνου στο οποίο συμμετέχουν μόνο οκτώ σωματεία, με τον κίνδυνο να μειωθούν περισσότερο.

Ακόμη, μίλησε για το φετινό ανδρικό πρωτάθλημα, στο οποίο έχουν το προβάδισμα ξανά ο Κεραυνός Αγ. Δημητρίου και ο Ηρακλής Ατσικής, ωστόσο υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός, καθώς έχουν ενισχυθεί κάποιες ομάδες, όπως ο Κάσπακας και οι Αργοναύτες.

Ο κ. Νταλαμπίρας σημειώνεται ότι είναι από τους λίγους προπονητές στη Λήμνο που διαθέτει δίπλωμα UEFA. Το γεγονός ότι οι περισσότεροι προπονητές δεν διαθέτουν διπλώματα όπως προβλέπουν οι κανονισμοί αποτελεί ακόμη ένα μεγάλο πρόβλημα για το τοπικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να υπάρχει η ελάχιστη εκπαίδευση σημειώνει στους προπονητές και ιδιαίτερα όσοι απασχολούνται σε ακαδημίες.

Κλείνοντας, τόνισε ότι σκοπός των Μικτών είναι σίγουρα η πρόκριση στην επόμενη φάση, όμως μπορεί να υπάρξουν πολλά περισσότερα «κέρδη» για τους ποδοσφαιριστές ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων. Τρανό παράδειγμα ο Άγγελος Καραγιάννης όπως άλλοι ποδοσφαιριστές παλιότερα που κατάφεραν μέσα από την παρουσία τους στις Μικτές να κάνουν το επόμενο βήμα. Κι γι’ αυτό τον λόγο θεωρεί και η περυσινή χρονιά ότι ήταν επιτυχημένη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey