Ι.Λασκαρίδης: «Οι ποδηλάτες γίνονται η φωνή όλων για την επίλυση του κυκλοφοριακού στην πόλη μας» (video)

01/02/2024 - 09:46 Τελευταία τροποποίηση στις 01/02/2024 - 11:29

Ο πρόεδρος του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου Ιγνάτης Λασκαρίδης, την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου μίλησε στην εκπομπή «Μπάλα στον Αέρα» στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm.

 Ο κ. Λασκαρίδης αρχικά ανέφερε ότι ο Ποδηλατικός Σύλλογος ιδρύθηκε το 2015, καθώς την τελευταία δεκαετία είχαν αυξηθεί σημαντικά τα άτομα στο νησί που ασχολούνταν με την ποδηλασία. Αυτή τη στιγμή απαριθμεί περισσότερα από 100 ενεργά μέλη, ενώ ασχολούνται πιο ενεργά πέρα από τη Μυτιλήνη και στην Καλλονή, τον Μόλυβο και το Πλωμάρι.

Επίσης, σημείωσε ότι ο σύλλογος είναι πολύ δραστήριος, πέρα από την διοργάνωση των αγώνων, ενώ όλες οι δράσεις καταγράφονται στην ιστοσελίδα του συλλόγου στην οποία υπάρχει αρκετό υλικό και από παλιότερες δράσεις.

Στη συνέχεια μίλησε για τις μεγαλύτερες διακρίσεις αθλητών του Πο.Συ τα τελευταία χρόνια. Μυτιληνιοί αθλητές έχουν καταφέρει να κατακτήσουν πανελλήνια πρωταθλήματα και σημαντικές διακρίσεις σε άλλους μεγάλους αγώνες. Ακόμη, έγινε λόγος για τις διοργανώσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στο νησί μας αλλά και το αγωνιστικό πρόγραμμα του 2024. Σε αυτό το σημείο, ο πρόεδρος του Πο.Συ τόνισε ότι διατηρούνται μόνο οι κατηγορίες ανδρών και γυναικών, καθώς δεν υπάρχει προπονητής με ειδικότητα την ποδηλασία και γι’ αυτόν τον λόγο δεν έχει δημιουργηθεί ακαδημία ποδηλασίας. Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία της ΓΓΑ απαιτείται η παρουσία προπονητή για τη λειτουργία ακαδημίας.

Ο κ. Λασκαρίδης σε άλλο σημείο υπογράμμισε ότι στους αγώνες της Λέσβου συμμετάσχουν ποδηλάτες από όλον τον κόσμο, συνδυάζοντας και τις διακοπές τους, ενώ υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με αθλητές και αθλήτριες από την Τουρκία, όπου πλέον ως μια ομάδα λαμβάνουν μέρος σε διοργανώσεις άλλων περιοχών της χώρας μας.

Ακολούθως,  σημείωσε ότι οι οδηγοί στο νησί μας σέβονται πλέον τον ποδηλάτη αν και παλιότερα αντιμετώπιζαν μεγάλο πρόβλημα, ωστόσο το κυκλοφοριακό της πόλης αποτελεί τεράστιο πρόβλημα ακόμη και για τους ίδιους τους οδηγούς και φυσικά για τους πεζούς και ΑμεΑ. Ο Ποδηλατικός Σύλλογος συμπλήρωσε, γίνεται η «φωνή» όλων αυτών και διεκδικεί τους χώρους που πρέπει να δημιουργηθούν, όπως ποδηλατόδρομοι και πεζοδρόμια.

Κλείνοντας, είπε ότι πέρα από τη σωματική άσκηση και όλα τα υπόλοιπα θετικά που προσφέρει το ποδήλατο, ο αναβάτης έχει καλύτερη επικοινωνία και πιο εύκολη επαφή με τους πολίτες.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey