Θ. Πινάκης: «Ο ναυταθλητισμός έχε μεγάλη παράδοση στο νησί μας και χρειάζεται υποστήριξη»

11/02/2024 - 13:10 Τελευταία τροποποίηση στις 11/02/2024 - 13:53

Ο προπονητής του ΝΑΣ Αιόλου Μυτιλήνης Θοδωρής Πινάκης, την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου μίλησε στην εκπομπή «Μπάλα στον Αέρα» στο ρ/σ στο Νησί 99 fm.

Ο κ. Πινάκης είναι προπονητής στον Αίολο από το μακρινό 1994. Το σωματείο ξεκίνησε με την ονομασία Αίολος Παναγιούδας και στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Αίολος Παμφίλων Μυτιλήνης.

Ο προπονητής του σωματείου μίλησε για τις  μεγαλύτερες διακρίσεις που έχει καταγράψει ο σύλλογος στο άθλημα της κωπηλασίας από τα πρώτα χρόνια της λειτουργία του έως τώρα. Επίσης, αναφέρθηκε στους δεκάδες αθλητές και αθλήτριες που έχουν περάσει από το σωματείο και έχουν αφήσει το αποτύπωμα τους, με κατακτήσεις μεταλλίων σε πανελλήνιους, βαλκανικούς και γενικότερα σε διεθνείς αγώνες ακόμη και σε παγκόσμιο επίπεδο. Από την πρώτη «φουρνιά» με τον αείμνηστο Στρατή Αλεξίδη, έως τους τωρινούς αθλητές και αθλήτριες που συνεχίζουν να φέρνουν σημαντικές επιτυχίες. Ειδική μνεία έγινε στον ιδιαίτερα ταλαντούχο Στρατή Τριανταφύλλου, με συμμετοχές επίσης σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αλλά στο Παγκόσμιο Κ23 την περσινή χρονιά.

Ακολούθως είπε ότι ο Αίολος είχε ατονήσει για μια διετία, όμως με την παρότρυνση του Στρατή Αλεξίδη και κάποιων συναθλητών του ενεργοποιήθηκε ξανά κα συνεχίζει την δραστηριότητα του, με καθημερινές προπονήσεις στη Σκάλα Παμφίλων, για τα αγωνιστικά τμήματα και συμμετοχές σε αγώνες κάθε χρόνο στη Λέσβο και εκτός νησιού, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει θεσμός τα «Αλεξίδεια» που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του συλλόγου. Φέτος έχουν προγραμματιστεί για τις 29 Ιουνίου, ενώ τόνισε ότι υπάρχουν σκέψεις την ίδια ημέρα να γίνουν και οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες που θα είναι αφιερωμένοι στον «Στρατή Αλεξίδη».

Ακόμη, υπογράμμισε ότι η Λέσβος έχει παράδοση στον ναυταθλητισμό, υπάρχει ενδιαφέρον για το άθλημα και ακολουθούν αρκετά ταλαντούχα παιδιά, τα οποία χρειάζονται υποστήριξη. Η κωπηλασία είναι ένα πολυδάπανο σπορ προσθέτει και πρέπει να υπάρχει η συμβολή της πολιτείας, διότι για να λάβουν μέρος σε αγώνες εκτός νησιού, ξοδεύουν πολλά χρήματα για την μεταφορά των σκιφ αλλά και την διαμονή και την διατροφή. Τα έξοδα αυτά τα επωμίζονται κυρίως οι οικογένειες των αθλητών και κάποιοι χορηγοί που συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια, όπως και για την συντήρηση του απαραίτητου εξοπλισμού.

Επίσης, ανέφερε ότι από τον Αίολο ετοιμάζονται αθλητές για λάβουν μέρος στα προπονητικά κοινόβια και τα δοκιμαστικά της εθνικής ομάδας μέσα από τα οποία θα διεκδικήσουν προκρίσεις για τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα της χρονιάς και στη συνέχεια στους πανελλήνιους αγώνες, ενώ για τον Στρατή Τριανταφύλλου που υπάρχει αυτό το διάστημα μια μικρή παύση λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, θα γίνει προσπάθεια για τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τον Αύγουστο.

Κλείνοντας, ευχαρίστησε τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και τον Γενικό Γραμματέα κ. Μανώλη Κουτουλάκη, τον Δήμο Μυτιλήνης, όλους τους τοπικούς φορείς, ακτοπλοϊκές εταιρίες και το ίδρυμα «Ευστράτιος Αλεξίδης» για τη συμβολή τους.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey