Κ. Λασκαρίδης: «Στην ομάδα μας θέλουμε οι παίκτες να χαίρονται το ποδόσφαιρο» (video)

12/02/2024 - 20:09 Τελευταία τροποποίηση στις 12/02/2024 - 20:24

O προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας «Δόξα Λέσβου» Κώστας Λασκαρίδης, μίλησε την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, στην εκπομπή «Μπάλα στον Αέρα» στο ρ/σ στο Νησί 99 fm.

Ο κ. Λασκαρίδης αρχικά μίλησε για την έναρξη της συνεργασίας του με τον κ. Χάρη Γραμμό στην ακαδημία Τριφυλλάκια. Στη συνέχεια ο κ. Γραμμός αποδεσμεύτηκε αν και βρίσκεται πάντα δίπλα στην ακαδημία και ανέλαβε τα ηνία ο ίδιος όπου προχώρησε και η αλλαγή ονομασίας σε Δόξα Λέσβου.  

Ακολούθως έγινε λόγος για την ίδρυση της ανδρικής ομάδας. Ο προπονητής ανέφερε ότι πήραν την απόφαση να προχωρήσουν φέτος σε αυτή την ενέργεια, γιατί έπρεπε να βρεθεί ένα «μονοπάτι» για τους νεαρούς παίκτες που αποδεσμεύονται από την κατηγορία Κ16 με σκοπό να τους κρατήσουν στο σωματείο.

Επίσης, για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του είπε ότι, έχουν στόχο να είναι ανταγωνιστικοί, οι νεαροί παίκτες να αποκτήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες και παραστάσεις και πάνω απ’ όλα να χαίρονται το ποδόσφαιρο, γιατί έτσι θα έρθουν και τα αποτελέσματα. Σχετικά με το πρωτάθλημα του νοτίου ομίλου της Β ΕΠΣ Λέσβου, συμπλήρωσε ότι είναι ένα από τα καλύτερα των τελευταίων ετών με μεγάλο ενδιαφέρον στην κορυφή, υπάρχει ανταγωνισμός  και όποιος αντέξει έως το τέλος θα κόψει πρώτος το νήμα. Οι ομάδες που προπορεύονται δεν έχουν μεγάλες διαφορές σημειώνει, δίνοντας ελαφρύ προβάδισμα στον Αιολικό.

Για τις υποδομές τόνισε ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής των πρωταθλημάτων με περισσότερους αγώνες ακόμη και με μη χρήση διαιτητών. Τα παιδιά πρέπει να παίζουν συνεχόμενα, μόνο έτσι μπορούν να εξελιχθούν, ενώ για τους γονείς υπογράμμισε ότι πρέπει να μένουν μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι και να μην υπάρχουν αντιδράσεις στις κερκίδες. Σε αυτό θα βοηθούσε περισσότερο ίσως προσθέτει, να μην υπήρχαν βαθμολογίες σε κάποιες κατηγορίες.

Επιπλέον, με αφορμή ένα ταξίδι του στη Σουηδία για το μεταπτυχιακό του, παρακολούθησε τον τρόπο λειτουργίας ομάδων της χώρας, σημειώνοντας οι προπονήσεις γίνονται σε υψηλές εντάσεις και η διαφορά με τη χώρας είναι ότι οι περισσότεροι αθλητές που προορίζονται για επαγγελματίες υπογράφουν και συνεχίζουν την πορεία τους. Στην Ελλάδα συμβαίνει το αντίθετο.

Κλείνοντας, για το γεγονός ότι μέσα από τις σχολές που διοργανώνει η ΕΠΟ, οι εμπειρικοί προπονητές εξισώνονται με τους διπλωματούχους των ΤΕΦΑΑ και αυτό όπως επισήμανε με κάποιον τρόπο πρέπει να αλλάξει γιατί είναι άδικο.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey