Δ. Πολυζώνης: «Οι σχολικοί αγώνες είναι γιορτή και πρέπει τα γήπεδα να είναι ανοιχτά για όλους» (video)

19/02/2024 - 10:29 Τελευταία τροποποίηση στις 19/02/2024 - 10:43

Ο προπονητής τερματοφυλάκων της Σαπφούς και της γυναικείας ομάδας του 2ου ΕΠΑΛ Μυτιλήνης Δημήτρης Πολυζώνης, την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου μίλησε στην εκπομπή «Μπάλα στον Αέρα» στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm.

Ο κ. Πολυζώνης που βρίσκεται στην Σαπφώ από την πρώτη ημέρα της ίδρυσης της, αρχικά μίλησε για το δύσκολο εγχείρημα της δημιουργίας μιας δεύτερης ομάδας με μέσο όρο ηλικίας των αθλητριών τα 15 έτη. Η σύσταση της Σαπφούς Β που λαμβάνει μέρος στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής Γυναικών, είχε στόχο να «τροφοδοτήσει» την μεγάλη ομάδα που αγωνίζεται για τρίτη χρονιά στη Β Εθνική, καθώς στο νησί μας δεν υπάρχει πληθώρα ποδοσφαιριστριών όπως σε άλλες περιοχές. Η Σαπφώ Β προσθέτει, έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, υπάρχει εξαιρετικό κλίμα και γίνεται πολύ καλή δουλειά με τον προπονητή Πάρη Καραϊσκάκη. Οι περισσότερες αθλήτριες της ομάδας είναι ταυτόχρονα και μαθήτριες του 2ου ΕΠΑΛ Μυτιλήνης, οι οποίες συμμετείχαν πέρυσι για πρώτη φορά σε σχολικούς αγώνες και ετοιμάζονται φέτος να λάβουν μέρος ξανά. Γενικότερα υπάρχει ταλέντο και μέλλον σε αυτές τις ηλικίες στη Λέσβο και φάνηκε και από την πρώτη παρουσία της Μικτής ομάδας γυναικών Κ15 απέναντι στην πολύ δύσκολη αντίπαλη ομάδα της ΕΠΣ Αθηνών.

Η διοίκηση της ομάδας αναφέρει παρακάτω, έχει όραμα, οι άνθρωποι που την στελεχώνουν αγαπούν το ποδόσφαιρο και γι’ αυτό κάθε χρόνο βλέπουμε κάτι καινούργιο, όπως ακαδημίες, δύο γυναικείες ομάδες και άλλα πολλά project. Επίσης, για την ομάδα της Β Εθνικής είπε ότι ο πρώτος γύρος κύλησε ομαλά σε έναν δύσκολο όμιλο, όμως στο δεύτερο γύρο δεν έχουν έρθει μέχρι τώρα τα αποτελέσματα που θα ήθελαν. Υπάρχει πίστη βέβαια στην ομάδα, υπάρχει υγεία και μέχρι το τέλος της χρονιάς μέσα από σκληρή δουλειά θα καταφέρει να πετύχει τον στόχο της.

Στη συνέχεια έγινε λόγος για τα σχολικά πρωταθλήματα. Ο κ. Πολυζώνης σημείωσε ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει καλύτερη συνεργασία μεταξύ των σωματείων, της ΕΠΣ Λέσβου και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε να ξεπεραστούν κάποιες δυσκολίες όσον αφορά τους συνεχόμενους αγώνες, γιατί κάποιοι μαθητές-παίκτες αναγκάζονται ανά περιόδους να αγωνίζονται τρεις φορές μέσα στην ίδια εβδομάδα. Ακόμη, φέτος υπάρχει παρουσία στους αγώνες κάποιων τμημάτων από τα σχολεία για εκπαιδευτικούς λόγους, όμως όπως υπογραμμίζει, επειδή οι σχολικοί αγώνες είναι μια γιορτή, πρέπει τα γήπεδα να είναι ανοιχτά για να μπορούν να παρακολουθήσουν γονείς, συγγενείς και φίλοι τω παιδιών. Οι καθηγητές μπορούν να φροντίσουν για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων και όχι να μετατοπίζονται σε μακρινές περιοχές από την πόλη.

Πριν ολοκληρώσει την συνέντευξη του ο προπονητής αναφέρθηκε και στην μεγάλη του «αγάπη» όπως είπε χαρακτηριστικά, τον Αιολικό όπου συμμετείχε έξι χρόνια στο τεχνικό τιμ. Ο κ. Πολυζώνης επεσήμανε ότι μέσα από τον Αιολικό δημιούργησε φιλίες και σχέσεις ζωής και είναι κάτι που τον συγκινεί. Κλείνοντας ανέφερε ότι η πορεία της ομάδας τον θλίβει, το πλάνο της διοίκησης εξ’ αρχής φάνηκε ότι δεν προχωράει και ότι αν δεν επιστρέψει η ομάδα στο νησί, ο κόσμος θα συνεχίσει να μην πηγαίνει στο γήπεδο.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey