«Είμαστε οικογένεια και αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας» (video)

06/03/2024 - 10:33 Τελευταία τροποποίηση στις 06/03/2024 - 14:17

Ο καθηγητής και προπονητής του 5ου ΓΕΛ Μυτιλήνης Χρήστος Τατάκης και οι μαθητές-αθλητές Γαβριήλ Κουρής και Γιώργος Κελεμένης, την Τρίτη 5 Μαρτίου φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή του Γιώργου Μαρμαλέκα στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm «Μπάλα στον Αέρα», με αφορμή την κατάκτηση του πρωταθλήματος στον Νομό Λέσβου στα σχολικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και μπάσκετ.

 Ο κ. Τατάκης αν και μαθηματικός, είναι ο «ενορχηστρωτής» όλης αυτής της προσπάθειας που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία κατ’ επιλογήν των μαθητών οι οποίοι ζήτησαν να βρίσκεται στον πάγκο και των δύο ομάδων στα αντίστοιχα σχολικά πρωταθλήματα μπάσκετ και ποδοσφαίρου. Όπως αναφέρει ο ίδιος, όλοι οι αθλητές και στα δύο αθλήματα αγωνίζονται σε ομάδες και έχουν τις γνώσεις και τις αθλητικές ικανότητες. Όμως το «κλειδί» της επιτυχίας είναι ότι νιώθουμε όλοι μαζί σαν οικογένεια, προχωρήσαμε βήμα-βήμα και στο τέλος δικαιωθήκαμε. Τρανό παράδειγμα και το γεγονός ότι στον τελικό αγώνα του ποδοσφαίρου με το ΕΠΑΛ Μύρινας αν και βρέθηκε πίσω στo σκορ στο ημίχρονο η ομάδα, κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να κατακτήσει για πρώτη φορά τον τίτλο. Τώρα θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση συνεχίζει, με τις νικήτριες ομάδες του Αιγαίου και το 5ο ΓΕΛ προκριθεί θα ακολουθήσουν αντίπαλες ομάδες από τα υπόλοιπα μέρη της χώρας.

Ο αρχηγός της ομάδας ποδοσφαίρου Γαβριήλ Κουρής, είπε ότι η ομάδα συσπειρώθηκε περισσότερο μετά τους πρώτους αγώνες και στην πορεία μετά από συζητήσεις μεταξύ των παικτών και του προπονητή κατάλαβαν ότι έχουν τις δυνατότητες να κατακτήσουν την πρώτη θέση, όπως και έγινε.

Ο παίκτης του μπάσκετ Γιώργος Κελεμένης, σημείωσε ότι έχουν μείνει όμορφες αναμνήσεις τρία χρόνια που εκπροσωπεί το σχολείο του στο πρωτάθλημα μπάσκετ και έχουν καταφέρει να κατακτήσουν την πρώτη θέση. Η ομάδα του 5ου ΓΕΛ έχει κάποιες δυνατότητες, όλοι οι αγώνες ήταν σαν τελικοί, αφού είναι νοκ άουτ και μέσα από πολλές συζητήσεις και προπονήσεις παράλληλα, η ομάδα του τα κατάφερε γι’ άλλη μια χρονιά.

Στη συνέχεια οι δύο αθλητές τόνισαν ότ,ι δεν είναι εύκολο να συνδυάσουν τα μαθήματα τους με τον αθλητισμό, καθώς είναι μαθητές Γ Λυκείου και προετοιμάζονται για τις πανελλήνιες εξετάσεις, όμως ο αθλητισμός είναι κάτι που ταυτόχρονα τους αποσυμπιέζει από την καθημερινότητα και τους βοηθάει ψυχικά πέρα από το γεγονός ότι γυμνάζεται το σώμα. Ο κ. Τατάκης με τη σειρά του ως εκπαιδευτικός υπογράμμισε ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες πρέπει να έχουν τα προτεραιότητα το σχολείο, όμως πρέπει να υπάρχει και μια διέξοδος και αυτό μπορεί να γίνει μέσα από τον αθλητισμό.

Ο Γιώργος Κελεμένης ακόμη ανέφερε ότι πρώτος του στόχος στις πανελλήνιες είναι η σχολή αστυφυλάκων και ακολούθως κάποια σχολή πληροφορικής, ενώ ο Γαβριήλ Κουρής θέλει να ασχοληθεί με τη διοίκηση επιχειρήσεων και το marketing. Κλείνοντας, ο Γαβριήλ Κουρής αναφέρθηκε και στην ποδοσφαιρική ομάδα που αγωνίζεται, τον Οδυσσέα Ελύτη, σημειώνοντας ότι έχει στόχο την κατάκτηση της πρώτης θέση και την άνοδο στην Α ΕΠΣΛ, ενώ ο Γιώργος Κελεμένης τόνισε ότι ο Παλλεσβιακός στον οποίο αγωνίζεται κάνει μια δυνατή προσπάθεια με σταθερά βήματα φέτος και μέχρι τώρα έχει μια αξιόλογη πορεία.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey