Τ.Κόκκινος:«Έχω αφιερώσει τη ζωή μου στον Αετό Λουτρών» (video)

11/04/2024 - 12:41 Τελευταία τροποποίηση στις 11/04/2024 - 13:12

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής, πρώην προπονητής και παράγοντας του Αετού Λουτρών για πολλά χρόνια Τάκης Κόκκινος, την Τρίτη 9 Απριλίου μίλησε στην εκπομπή «Μπάλα στον Αέρα» στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm.

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής που έχει γράψει τη δική του μεγάλη ιστορία στο Λεσβιακό ποδόσφαιρο, αρχικά μίλησε για τα πρώτα του βήματα στο άθλημα και τον σπουδαίο ρόλο που έπαιξε στην πορεία του και την ίδρυση της ομάδας του Αετού Λουτρών ο αείμνηστος Γεώργιος Σκούφος, ο οποίος ήταν πρωτίστως δάσκαλος όπως τόνισε και μετά προπονητής.

Η πρώτη του συμμετοχή ήταν το 1964 όταν ιδρύθηκε η ομάδα σε ηλικία 13 ετών στον «Ταρλά» με αντίπαλο τον Όλυμπο Αγιάσου, παίρνοντας την φανέλα με αριθμό 6 όπου και φόρεσε έως τη μεταγραφή του στον Αιολικό το 1979. Ο Αιολικός προσπάθησε διακαώς να τον αποκτήσει με ενέργειες του αείμνηστου επίσης Δαλαμπέκη, η ημέρα ωστόσο που άλλαξε φανέλα ήταν βαριά για εκείνον με ανάμεικτα συναισθήματα.

Ο κ. Κόκκινος ακολούθως εξιστόρησε στη συνέχεια τις μεγαλύτερες στιγμές του Αετού στην τότε εποχή και τα βιώματα του έχοντας πάντα συμπαραστάτες του γονείς του, κάτι πολύ σημαντικό για την τότε εποχή. Μεγαλύτερη στιγμή για εκείνον η κατάκτηση του πρώτου ερασιτεχνικού πρωταθλήματος αντιμετωπίζοντας στους τελικούς τον Παλλεσβιακό και η πρώτη άνοδος στη Δ Εθνική κατηγορία. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε όλοι οι παίκτες που αγωνιζόταν αυτή την περίοδο στον Αετό ήταν βγαλμένοι από «σίδερο» κρατώντας αλώβητη την έδρα τους στο νέο γήπεδο για τέσσερα χρόνια.

Δεν έλειψαν βέβαια και οι δύσκολες και δυσάρεστες στιγμές στην μακρόχρονη πορεία του, όπως ο σοβαρός τραυματισμός του στο γόνατο που δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί στη Β Εθνική με τη φανέλα του Αιολικού.

Ακόμη, είπε ότι ήταν εκρηκτικός χαρακτήρας και βίωνε το ποδόσφαιρο με πάθος, κάτι το οποίο δεν ήταν εύκολο για τους υπόλοιπους, ευχαριστώντας παράλληλα εμφανώς συγκινημένος την οικογένεια του που τον στήριξε όλα αυτά τα χρόνια.

Σε άλλο σημείο της συζήτησης, υπογράμμισε ότι το ποδόσφαιρο ήταν καλύτερο τότε παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχουν «πράσινα» γήπεδα και παράγοντες σε κάποιες ομάδες που διαθέτουν χρήματα. Τα σημάδια  δεν είναι θετικά για Λεσβιακό ποδόσφαιρο, έχει μια κάμψη καθώς διαλύονται συνεχώς ομάδες, ενώ δεν αναδεικνύονται αρκετοί ποδοσφαιριστές όπως συνέβαινε παλιότερα. Επιπροσθέτως, σχολίασε την προσπάθεια του Αετού τα τελευταία χρόνια για την άνοδο στη Γ Εθνική, λέγοντας ότι πήρε εύκολα τους τίτλους, όμως το ποδόσφαιρο στη Λέσβο φτάνει δυστυχώς μέχρι τη Χίο και τη Σάμο.

Ως προπονητής προσθέτει παρακάτω το ενδιέφερε το αποτέλεσμα γιατί αυτό μετράει στο τέλος ανεξάρτητα αν παίξει καλά ή όχι η ομάδα. Σίγουρα αν μια ομάδα παίξει καλά είναι κάτι που φαίνεται κα αυτό που ενοχλεί περισσότερο είναι η αδιαφορία.

Για τους νεαρούς αθλητές που θέλουν να ασχοληθούν πιο ενεργά με το ποδόσφαιρο, ο κ. Κόκκινος επεσήμανε ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά, τη στήριξη των γονιών τους και να πειθαρχούν στις συμβουλές του προπονητή τους. Κλείνοντας, επεσήμανε ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι ο Αετός Λουτρών να υπάρχει, γιατί έχει αφιερώσει την μεγαλύτερη διάρκεια της ζωής του σε αυτόν τον ιστορικό σύλλογο.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey