Πριμ του 2013 από την Πολιτεία στον Λημνιό Μαγδανή!

07/01/2016 - 13:07 Τελευταία τροποποίηση στις 07/01/2016 - 13:38

Είναι γεγονός πως μέσα σε αυτή τη δυσχερή οικονομική συγκυρία, το να ανακοινώνει ο υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής την εκταμίεσυη πριμ που είχαν διακρίσεις το 2013, ακούγεται μάλλον σαν... πρωταπριλιάτικο αστείο. Όμως ουδόλως έχουμε Απρίλιο και η είδηση είναι πέρα για πέρα αληθινή!

Ανακοινώθηκε λοιπόν με κάθε επισημότητα πως οι αθλητές και οι προπονητές που σημείωσαν Πανελλήνιες ή διεθνείς διακρίσεις στον αθλητισμό μέσα στο 2013 επιβραβεύονται οικονομικά με το ποσό των 1.190.329,02€, συνολικά. Πρόκειται για επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού σε αγωνίσματα ατομικών ή ομαδικών αθλημάτων, που περιλαμβάνονται στο επίσημο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Παράλληλα, διευθετήθηκε και ένα υπόλοιπο, ύψους 199.561€ συνολικά, που υπήρχε από το 2010-11 (δεν περιλαμβάνεται η εθνική ομάδα πόλο γυναικών).

Μεταξύ των διακριθέντων αθλητών, συγκαταλέγεται και ο Λημνιός κωπηλάτης Παναγιώτης Μαγδανής για το χρυσό μετάλλιο με το τετραπλό σκιφ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, έχοντας επίσης ως πλήρωμα τους Λευτέρη Κόνσολα, Γιώργο Κόνσολα και Σπύρο Γιάνναρο. Σύμφωνα με την απόφαση του υφυπουργού όλοι οι διακριθέντες αθλητές θα λάβουν άμεσα το 27% από το συνολικό, που τους αναλογεί, ωστόσο το υπόλοιπο 73% δεν διευκρινίζεται πότε ακριβώς θα δοθεί. Ο Λημνιός κωπηλάτης επιβραβεύεται με 19.809,36€, ωστόσο θα περιμένει να εκταμιευτούν κάποια στιγμή ακόμα 53.558,64€ για την επιτυχία του αυτή. Φυσικά η συγκεκριμένη διάκριση δεν είναι η μοναδική τα τελευταία χρόνια για την ελληνική κωπηλασία, ωστόσο οι Έλληνες αθλητές θα πρέπει να επιδείξουν μεγάλη υπομονή για την ανταμοιβή τους από την Πολιτεία.


Στη λίστα που ανακοινώθηκε, αναφέρονται όλοι οι αθλητές και οι προπονητές από ολυμπιακά και μη αθλήματα, ΑμεΑ αλλά και μεταμοσχευμένων/αιμοκαθαριζόμενων αθλητές. Φυσικά τα παράλογα, όπως συμβαίνει με κάθε νόμο του κράτους, δε λείπουν, όπως σημειώνει εύστοχα η ιστοσελίδα sportsfeed.gr! Όπως για παράδειγμα, το γεγονός πως η 2η και η 4η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπόουλινγκ των μεταμοσχευμένων/αιμοκαθαριζόμενων αθλητών πριμοδοτείται με 44.021€, ενώ δεν προβλέπεται πριμ για την Παγκόσμια πρωταθλήτρια Εθνική υδατοσφαίρισης γυναικών! Επίσης, ο νομοθέτης πριμοδοτεί το χρυσό μετάλλιο του Σπύρου Γιαννιώτη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοικτής θαλάσσης (10χλμ.) με 19.809€, ενώ τη 2η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπόουλινγκ μεταμοσχευμένων/αιμοκαθαριζόμενων αθλητών με 29.347€! Περίπου ισότιμη αξία με το χρυσό του Γιαννώτη έχει και η 2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα βετεράνων μεταμοσχευμένων/αιμοκαθαριζόμενων αθλητών του μπόοουλινγκ, που πριμοδοτείται με 15.847€.

Σε κάθε περίπτωση, ήταν μια ευχάριστη είδηση μέσα σε όλο αυτό το "πολεμικό" και καθαρά φορο-εισπρακτικό κλίμα που επικρατεί στις μέρες μας...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey