Τιμούν τη μνήμη του Στρατή Αλεξίδη

21/06/2018 - 10:47

Ο Ναυτικός Αθλητικός Σύλλογος «ΑΙΟΛΟΣ» Μυτιλήνης διοργανώνει Διασυλλογικούς Αγώνες Κωπηλασίας με την επωνυμία «Ε΄ ΑΛΕΞΙΔΕΙΑ 2018», για πέμπτη συνεχή χρονιά, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο την μνήμη του πρωταθλητή του και πρώην μέλους της Εθνικής Ελλάδας, Στρατή Αλεξίδη.

Οι διοργανωτές καλούν όλους τους φίλους του αθλήματος να παραβρεθούν την Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018 από τις 8 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ομίλου, στη Σκάλα Παμφίλων προκειμένου να παρακολουθήσουν τη διεξαγωγή των αγώνων.

Τα «Ε’ Αλεξίδεια» θα διεξαχθούν παρουσία εκπροσώπων της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων, καθώς και εκπροσώπων των αρχών του τόπου. Αναμένεται η συμμετοχή ομίλων από όλη την Ελλάδα, αθλητών της Εθνικής, καθώς και καταξιωμένων πρώην αθλητών που τίμησαν το εθνόσημο στην καριέρα τους.

Ποιος ήταν ο Στρατής Αλεξίδης

Πρωταθλητής του ΝΑΣ Αίολου Παμφίλων, με διακρίσεις στο παρελθόν σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις, μετρώντας πολλά μετάλλια στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Ο ταλαντούχος κωπηλάτης είχε εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Βαλκανικούς Αγώνες του 2003, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο, ενώ είχε συμμετοχή και σε Παγκόσμια πρωταθλήματα, τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο το εθνόσημο.

Δυστυχώς, έφυγε πρόωρα από κοντά μας σε ηλικία μόλις 26 ετών, νοσηλευόμενος επί 10 ημέρες σε νοσοκομείο της Νορβηγίας, εκεί όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Θύμα μιας ξαφνικής ασθένειας, με καλπάζουσα όμως μορφή. Η μάχη του Μυτιληνιού κωπηλάτη, αλλά και των γιατρών, αποδείχθηκε άνιση...

Ο αναπάντεχος χαμός του «πάγωσε» την αθλητική κοινότητα του νησιού, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Ο Στρατής άλλωστε είχε διατελέσει και αθλητής του Ομίλου Ερετών, του αρχαιότερου αθλητικού σωματείου της χώρας μας, όταν βρέθηκε στα 18 του στην Αθήνα για σπουδές.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey