Μηλένα Κοντού και Στρατής Τριανταφύλλου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ23

17/07/2023 - 16:20 Τελευταία τροποποίηση στις 17/07/2023 - 16:37

Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας Κ23 θα συμμετέχουν η Μηλένα Κοντού και ο Στρατής Τριανταφύλλου.

Στον μεγαλύτερο κωπηλατικό αγώνα που θα διεξαχθεί στη Φιλιππούπολη το διάστημα 19-23 Ιουλίου, η Λέσβος θα εκπροσωπηθεί ξανά από την αθλήτρια του ΝΟΜ Μηλένα Κοντού που κατέκτησε πριν λίγες ημέρες το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο γυναικών αλλά και τον αθλητή του Αιόλου Στρατή Τριανταφύλλου ο οποίος συμμετείχε στην προετοιμασία της Εθνικής στον Σχοινιά.

Η Ελληνική αποστολή βρίσκεται από σήμερα 17/7 στη Βουλγαρία και αποτελείται από 14 αθλητές κι αθλήτριες που στελεχώνουν 7 πληρώματα (4 αγοριών και 3 κοριτσιών).  Η Μηλένα Κοντού θα αγωνιστεί με την Ευαγγελία Αναστασιάδου στο διπλό σκιφ ελ βαρών και ο Τριανταφύλλου στο σκιφ ελ βαρών.

Πιο αναλυτικά τα ελληνικά πληρώματα:

ΑΓΟΡΙΑ:

Σκιφ ελ βαρών: Στράτος Τριανταφύλλου

Διπλό σκιφ: Νίκος Χωλόπουλος-Δημήτρης Παπάζογλου

Δίκωπος άνευ: Δημήτρης Στασινός-Ζήσης Μπουκουβάλας

Τετράκωπος άνευ: Δημήτρης Ζωγράφος-Παύλος Φαΐτας-Λεωνίδας Παλαιοπάνος-Λεωνίδας Τζουμέζης

ΚΟΡΙΤΣΙΑ

Σκιφ: Ευαγγελία Φράγκου

Διπλό σκιφ: Σοφία Δαλίδου-Γαβριέλα Λιόλιου

Διπλό σκιφ ελ βαρών: Μιλένα Κοντού-Ευαγγελία Αναστασιάδου

Πέρυσι στην αντίστοιχη διοργάνωση στο Βαρέζε η Ελλάδα είχε κατακτήσει δυο χρυσά μετάλλια με Μπούρμπου-Φράγκου στη δίκωπο και την Αναστασιάδου στο σκιφ το ελαφρύ.

Συνολικά στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ23 της Βουλγαρίας θα πάρουν μέρος 750 αθλητές κι αθλήτριες από 51 χώρες, με τις Γερμανία και ΗΠΑ να έχουν τις μεγαλύτερες αποστολές από 22 πληρώματα η καθεμία. Σύμφωνα με το πρόγραμμα των διοργανωτών την Πέμπτη θα διεξαχθούν όλοι οι προκριματικοί, την Παρασκευή οι επαναληπτικοί και ελάχιστοι ημιτελικοί και το Σαββατοκύριακο θα γίνουν όλοι οι τελικοί.  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey