Στη μάχη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κωπηλασίας η Μηλένα Κοντού

02/09/2023 - 12:22 Τελευταία τροποποίηση στις 03/09/2023 - 20:43

Το πρωί της Κυριακής 3 Σεπτεμβρίου ξεκινάει στο Βελιγράδι το σημαντικότερο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας των τελευταίων ετών που αποτελεί τον πρώτο και πιο σημαντικό δρόμο πρόκρισης για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς αγώνες που θα γίνουν το καλοκαίρι του 2024 στο Παρίσι.

Συνολικά 1000 αθλητές κι αθλήτριες από 74 χώρες θα διεκδικήσουν τα μετάλλια των αγωνισμάτων του προγράμματος αλλά και τα πρώτα «εισιτήρια» για το μεγάλο ραντεβού της επόμενης χρονιάς. Ανάμεσα σε όλους και οι Έλληνες αθλητές που στελεχώνουν τα έξι πληρώματα που θα διεκδικήσουν αντίστοιχες προκρίσεις στα Ολυμπιακά αγωνίσματα που θα λάβουν μέρος. 

Στο διπλό σκιφ ελ βαρών των γυναικών θα αγωνιστεί το δίδυμο Μηλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου. Στο αγώνισμα θα πάρουν συνολικά μέρος 21 πληρώματα από τα οποία μόλις τα 7 θα προκριθούν απευθείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι 6 φιναλιστ του τελικού και ο νικητής του τελικού Β. Θα δοθούν ακόμη 2 εισιτήρια στην Ευρωπαϊκή προολυμπιακή ρεγκάτα και ακόμα δυο στη τελική προολυμπιακή ρεγκάτα οι οποίες θα διεξαχθούν την επόμενη χρονιά. Στις 12:10 ώρα Ελλάδας τα δυο κορίτσια θα έχουν δίπλα τους τις Γαλλία , Πολωνία, Ιταλία και Καναδά με τις δυο νικήτριες της κούρσας να περνάνε απευθείας στα ημιτελικά και τα υπόλοιπα σκάφη να πηγαίνουν επαναληπτικό.

Αυτή είναι η σίγουρα η μεγαλύτερη πρόκληση έως τώρα για την Μυτιληνιά κωπηλάτρια του ΝΟΜ και την συναθλήτρια της, ωστόσο έχουν αποδείξει ότι ανταποκρίνονται σε δύσκολους κα απαιτητικούς αγώνες υψηλών προδιαγραφών, μετρώντας έως τώρα τεράστιες επιτυχίες.

Σύμφωνα με το ισχύον πρόγραμμα του Παγκοσμίου την Κυριακή θα αγωνιστούν οι Στέφανος Ντούσκος (σκιφ), Π.Γκαϊδατζής-Α.Παπακωνσταντίνου (διπλό ελ βαρών) και Γ.Καλανδαρίδης-Θ.Παλαιοπάνος (διπλό βαρύ). Τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν κατά σειρά οι Χ.Μπούρμπου-Ε.Αναστασιάδου (δίκωπος), Ζ.Φίτσιου-Μ.Κοντού (διπλό ελ βαρών) και Ε.Φράγκου-Σ.Δαλίδου (διπλό βαρύ). 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey