Εννέα παγκόσμια ρεκορ για τη Μηλένα Κοντού!

18/01/2024 - 14:29 Τελευταία τροποποίηση στις 18/01/2024 - 14:30

Κάτοχος εννέα! Παγκοσμίων ρεκόρ στο εργόμετρο, είναι σύμφωνα με τις τελευταίες καταχωρήσεις της Διεθνούς Κωπηλατικής Ομοσπονδίας η αθλήτρια του ΝΟ Μυτιλήνης και μέλος της Εθνικής ομάδας με πολλές επιτυχίες στην κλασική κωπηλασία Μηλένα Κοντού.

Αν και μόλις 19 ετών (γεννημένη το 2005) η Μυτιληνιά παγκόσμια πρωταθλήτρια κωπηλάτρια, είναι η μοναδική στον κόσμο που έχει στη κατοχή της 9 παγκόσμια ρεκόρ στο κωπηλατοεργόμετρο όπως αναφέρει η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία και μάλιστα τα 8 από αυτά τα πέτυχε μέσα σε διάστημα μόλις 20 ημερών και κατά τη διάρκεια προπονήσεων.

kontou-pagkosmia-rekor1.jpg (600×695)

Η Μηλένα τα πρώτα της βήματα στον αθλητισμό τα έκανε στο στίβο και στο ποδόσφαιρο για να ακολουθήσει τελικά τον μεγάλο της αδελφό και να την κερδίσει η κωπηλασία όπου υπό τις οδηγίες του προπονητή της Αρίστου Βογιατζή και τη βοήθεια του Κώστα Κωνσταντάρα, κατάφερε να κερδίσει την 1η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο διπλό σκιφ κάτω των 23 ετών Ελαφρών Βαρών γυναικών καθώς και τη 2η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο διπλό Ελαφρών Βαρών γυναικών το 2023.

Με αυτές τις επιδόσεις εντός και εκτός βάρκας, η Μηλένα Κοντού έχει ήδη τραβήξει τα βλέμματα πολλών πανεπιστημίων των ΗΠΑ που είναι έτοιμα να της προσφέρουν σημαντικές υποτροφίες προκειμένου να αναλάβουν τις σπουδές της και η ίδια να συνεχίσει την κωπηλατική της καριέρα. Ωστόσο, πρώτο μέλημά της αυτή τη χρονική στιγμή είναι να διεκδικήσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού το ερχόμενο καλοκαίρι που είναι όνειρο όλων των αθλητών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey