Eμπειρίες και προσδοκίες των Μαζιώτη και Σιταρά

30/06/2013 - 11:49 Τελευταία τροποποίηση στις 30/06/2013 - 12:17

Maziotis_Sitaras_NOM_Kopilasia2Ένα πλήρωμα από το οποίο ο Ναυτικός Όμιλος Μυτιλήνης περιμένει και προσδοκά μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παίδων - Κορασίδων και ΑΜΕΑ, που θα πραγματοποιηθεί στο κωπηλατοδρόμιο της Καστοριάς στις 21-22 Ιουλίου, είναι η δίκοπος άνευ (2-) παίδων με τους Συμεών Σιταρά και Νίκο Μαζιώτη.

Το πλήρωμα αυτό μετείχε στην προηγούμενη φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος στην κατηγορία εφήβων, καταλαμβάνοντας την 5η θέση στο αγώνισμα τους. Οι δύο αθλητές αντιμετώπισαν έτσι με επιτυχία την πρόκληση να συναγωνιστούν αθλητές μεγαλύτερης ηλικίας.

Το "SL", με τη βοήθεια του Συλλόγου Φίλων Κωπηλασίας, συνάντησε τους δύο νεαρούς κωπηλάτες, οι οποίοι μίλησαν για τις εμπειρίες τους μέχρι τώρα από το άθλημα αλλά και για  τις προσδοκίες τους.

Πως γνωρίσατε το άθλημα της κωπηλασίας;

Συμεών Σιταράς: "Το άθλημα της κωπηλασίας το γνώρισα από τον πάτερα μου και τον αδελφό μου, οι οποίοι ήταν κι εκείνοι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης. Από μικρή ηλικία, μεσώ εκείνων, παρακολουθούσα προπονήσεις και αγώνες κωπηλασίας που διοργανώνονταν στο νησί μας και ήθελα να ασχοληθώ και εγώ με αυτό το υπέροχο άθλημα. Η αίσθηση του να σκίζεις το νερό και οι στάλες του ιδρώτα να γίνονται ένα με τη θάλασσα είναι ανεπανάληπτη."

Νίκος Μαζιώτης: "Η πρώτη μου επαφή με το άθλημα ήταν σε ηλικία 11 ετών, όταν ο συναθλητής μου Συμεών Σιταράς με παρέσυρε να τον ακολουθήσω σε μια προπόνηση και ευτυχώς “κόλλησα”."

Τι σας έχει προσφέρει η κωπηλασία;

Σ.Σ: "Πρώτα από όλα ένα κάλο γυμνασμένο και με προοπτικές σώμα, επίσης μέσα από την προπόνηση διδάχθηκα υπομονή και επίμονη από τους προπονητές μου και το ίδιο το άθλημα. Να μην εγκαταλείπω οτιδήποτε και οποτεδήποτε, ότι και αν είναι αυτό. Ο ΝΟΜ και η κωπηλασία είναι για έμενα μια δεύτερη οικογένεια."

Ν.Μ.: "Μέσα από αυτό το άθλημα έχω κερδίσει πολλά. Το σημαντικότερο είναι πως έχω αποκτήσει πολλούς φίλους μεσώ της κωπηλασίας και συνεχίζω ακόμα να κάνω φίλιες. Ακόμα έχω πάρει σημαντικές άξιες για την ζωή, όπως το να αγωνίζομαι για τους στόχους μου και να μην τα παρατάω πότε. Επίσης όλες αυτές οι καλές και κακές στιγμές που έχω περάσει με τους φίλους μου σε προπονήσεις και αγώνες, με έχουν φέρει πιο κοντά με τους συναθλητές μου και τους προπονητές, τους οποίους έχω σα δεύτερη οικογένεια."

Ποιες είναι οι προσδοκίες σας για το μέλλον;

Maziotis_Sitaras_NOM_Kopilasia1Σ.Σ.: "Μεγάλες άλλα και εφικτές μέσα από την κατάλληλη προετοιμασία. Ο Όμιλος της Μυτιλήνης στο τμήμα της κωπηλασίας προσφέρει τις κατάλληλες εγκαταστάσεις για τη σωστή προετοιμασία των αθλητών. Στόχος για φέτος είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των παίδων, που θα διεξαχθεί στις 20-21 Ιουλίου στο κωπηλατοδρόμιο της Καστοριάς. Ελπίζουμε σε ένα μετάλλιο ή μια καλή θέση."

Ν.Μ.: "Οι προσδοκίες μου είναι να συνεχίσω να βελτιώνομαι, να είμαι υγιείς και να έχω κάνει την κατάλληλη προετοιμασία, έτσι ώστε να ανεβαίνω συνεχώς στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου."

Θα προτείνατε σε άλλους να ασχοληθούν με το άθλημα;

Σ.Σ.: "Το άθλημα της κωπηλασίας το προτείνω ανεπιφύλακτα στα παιδιά που θα προσπαθήσουν και δε θα εγκαταλείψουν. Η κωπηλασία είναι προπόνηση για τη ζωή, που ακολουθεί μετά το λύκειο, απαιτεί πειθαρχία και παιδιά υπεύθυνα, διότι δουλεύουμε με ένα υλικό που κοστίζει χιλιάδες ευρώ και ειδικά στις εποχές μας είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα. Η κωπηλασία σου προσφέρει πάρα πολλά εφόδια για την υπόλοιπη ζωή σου."

Ν.Μ.: "Παρόλο που το άθλημα είναι δύσκολο και επίπονο, πολλές φόρες θα ενθαρρύνω και άλλα παιδιά να ασχοληθούν με αυτό, ώστε να βιώσουν και εκείνα παρόμοιες στιγμές χαράς."

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey