Στο προσκήνιο οι οφειλές των αθλητικών συλλόγων

01/02/2017 - 13:36 Τελευταία τροποποίηση στις 01/02/2017 - 13:40

Επανέρχεται το ζήτημα των χρεών της ΠΑΕ ΑΕΛΚ προς το ΝΠΔΔ Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου, μετά από τη νέα αίτηση των Καλλονιατών για ρύθμιση των οφειλών τους. Το χρέος αφορά την αγωνιστική περίοδο 2014-15 και τη χρήση του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης για τους εντός έδρας αγώνες της ΑΕΛΚ στο πρωτάθλημα της SuperLeague, καθώς επίσης και το ποσοστό που αναλογεί από την τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων εντός του γηπέδου.

Δύο χρόνια μετά και έπειτα από αλλεπάλληλες ανάλογες αιτήσεις διακανονισμού των χρεών, το εν λόγω ΝΠΔΔ του Δήμου Λέσβου εξακολουθεί να… προσμένει στην αποπληρωμή του ποσού, το οποίο για μια ποδοσφαιρική σεζόν φτάνει τις 29.585,99€, με την πλευρά της ομάδας της Καλλονής να έχει προχωρήσει στην εξόφληση μόνο του αναλογούντα ΦΠΑ 16%, ύψους περίπου 3.026,71€.

Τα μέλη του ΝΠΔΔ αναμένεται να συζητήσουν στην αποψινή συνεδρίαση συνολικά το θέμα των οφειλών των αθλητικών συλλόγων, επαγγελματικών και ερασιτεχνικών, αν και το ύψος αυτών δεν συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με εκείνες της ΠΑΕ ΑΕΛΚ. Ηθικά πάντως, υπάρχει σχετική δυσαρέσκεια στα ερασιτεχνικά σωματεία, γιατί έρχονται στο προσκήνιο οι δικές τους οφειλές, πριν καν ολοκληρωθεί η φετινή αγωνιστική περίοδος, ειδικά μάλιστα όταν επί δύο χρόνια το νομικό πρόσωπο δεν έχει προχωρήσει στην παραμικρή διασφάλιση όσων διεκδικεί από μια ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία. Πρόκειται εξάλλου για χρήματα που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν πολλές από τις ανάγκες που αντιμετωπίζουν αθλητικές εγκαταστάσεις σε όλο το νησί, αλλά παρ’ όλα αυτά παραμένουν ανείσπρακτα.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του άρθρου από την Εφημερίδα "Εμπρός"...

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey