«Νέα έργα, αναβάθμιση και παρεμβάσεις»

19/06/2017 - 10:13 Τελευταία τροποποίηση στις 19/06/2017 - 11:04

Ο Μιχάλης Ταμβακέλλης ανέλαβε χρέη εντεταλμένου συμβούλου για θέματα αθλητισμού στο Δήμο Λέσβου και αποκάλυψε στην εφημερίδα "Εμπρός" στόχους και προσδοκίες μέχρι το τέλος του 2017

Ο αθλητισμός της Λέσβου σημειώνει παραδοσιακά μεγάλες επιτυχίες, ειδικά σε επίπεδο αναπτυξιακών ηλικιών. Ο στίβος είναι αναμφίβολα ο κυρίαρχος, με μετάλλια σε Πανελλήνια πρωταθλήματα, εκπροσώπηση του νησιού σε εθνικές ομάδες, αλλά και συμμετοχή σε διεθνείς διοργανώσεις. Η κωπηλασία έχει επίσης σημαντικές διακρίσεις, ενώ στα ομαδικά σπορ γίνονται φιλότιμες προσπάθειες σε βόλεϊ, χάντμπολ, μπάσκετ. Τα προηγούμενα χρόνια και το λεσβιακό ποδόσφαιρο βίωσε την απόλυτη ακμή του με την άνοδο της ΑΕΛΚ στη Super League, ενώ η διαχρονική συμμετοχή του Αιολικού στις εθνικές κατηγορίες αφήνει το δικό της στίγμα. Παρ' όλα αυτά, το νησί δεν διαθέτει τις αθλητικές υποδομές για να δικαιολογήσει όλες αυτές τις επιτυχίες. Και είναι απορίας άξιο, πώς τα καταφέρνουν αθλητές, προπονητές και ομάδες, κάνοντας πραγματική υπέρβαση κάθε φορά, που τίθενται αντιμέτωποι με ατομικό ή συλλογικό επίπεδο.

Ο Μιχάλης Ταμβακέλλης αποτελεί έναν άνθρωπο που γνωρίζει καλά το χώρο του αθλητισμού. Έχοντας διατελέσει πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Μυτιλήνης επί δημαρχίας Άρη Χατζηκομνηνού, αλλά και πολύ πιο πρόσφατα, κατέχοντας την προεδρία του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Λέσβου. Μετά από ένα μικρό διάλειμμα, από την αποχώρησή του δηλαδή στις αρχές του 2017 ως σήμερα, ανέλαβε πριν λίγες μέρες εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα αθλητισμού στη δημοτική αρχή Γαληνού. Στην πρώτη του συνέντευξη, μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, αναλύει στο «Ε» τα φιλόδοξα σχέδια του Δήμου ως προς τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων του νησιού.

Στόχοι και φιλοδοξίες
«Από την έναρξη της θητείας αυτής της δημοτικής αρχής, προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες των αθλητικών χώρων ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο χωριό του νησιού. Ο σχεδιασμός μας προέβλεπε την αναβάθμιση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων, την κατασκευή νέων και φυσικά παρεμβάσεις, που θα ανακουφίσουν αθλητές και σωματεία.», δηλώνει ο κ. Ταμβακέλλης, για να συμπληρώσει αναφορικά με τους άμεσους στόχους της δημοτικής αρχής: «Σίγουρα μέχρι τώρα έχουν γίνει περισσότερα έργα για το ποδόσφαιρο, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι πρόθεσή μας είναι να υπάρξουν συνολικές παρεμβάσεις για όλα τα αθλήματα, όχι μόνο για την βελτίωση των καθημερινών συνθηκών στις προπονήσεις, αλλά και για τη φιλοξενία αθλητικών διοργανώσεων με Πανελλήνιο ενδιαφέρον, όπως άλλωστε συνέβη πριν μια εβδομάδα στην ποδηλασία και θα γίνει επίσης σε λίγες μέρες στην κωπηλασία.

Συνάντηση με φορείς
Θέλοντας να έχει μια πιο στενή επαφή με τις τοπικές ομοσπονδίες, αλλά και τους συλλόγους, ο κ. Ταμβακέλλης ξεκαθαρίζει πως άμεση προτεραιότητά του είναι «η πραγματοποίηση συναντήσεων με τους φορείς του αθλητισμού, ανά άθλημα, στο νησί μας, αλλά και εκπροσώπους των ομάδων, ώστε να υπάρχει αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Λέσβου.»

Βάζει μπροστά τα τρία «μπαλόνια»
Προτεραιότητα μας είναι η κατασκευή κλειστών αθλητικών χώρων, για τα αθλήματα σάλας. Είμαστε στη διαδικασία στελέχωσης μιας επιτροπής, η οποία θα εξετάσει αρμοδίως διάφορα «μπαλόνια» σε άλλα μέρη της Ελλάδας, ώστε να διαπιστωθούν οι συνθήκες ή τυχόν ζητήματα που προκύπτουν. Πρόθεσή μας είναι να κατασκευαστούν τρία σε αριθμό, ένα στη Μυτιλήνη, ένα στην Καλλονή και ένα στη Γέρα. Ευελπιστούμε να έχουμε εξελίξεις άμεσα, μέσα στο 2017. Πέραν αυτών, θα προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε τους πόρους για την κατασκευή ενός σύγχρονου Κλειστού Γυμναστηρίου, που θα προσφέρει πολλαπλές λύσεις. Ξέρουμε ότι το ζήτημα των μετακινήσεων είναι σημαντικό. Οι πιθανές εναλλακτικές τοποθεσίες είναι λίγες, αλλά θα πρέπει απαραίτητα να γίνει μέσα ή κοντά στην πόλη της Μυτιλήνης, ώστε να εξυπηρετεί όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο.

Μέριμνα και για τα ταρτάν
Ανάγκη εκσυγχρονισμού όμως έχουν και τα ταρτάν σε Μυτιλήνη - Καλλονή, με τον κ. Ταμβακέλλη να τονίζει: «Απαιτείται να γίνουν παρεμβάσεις και για το στίβο. Το ταρτάν του Σταδίου Μυτιλήνης χρειάζεται πλήρη αντικατάσταση, ενώ παρεμβάσεις θα πρέπει να γίνουν και στο Στάδιο Καλλονής. Ας μην ξεχνάμε, ότι σε συνεργασία με την Περιφέρειας Β. Αιγαίου προωθείται και ο εκσυγχρονισμός του Σταδίου Πολιχνίτου, που μετά την ολοκλήρωσή του θα μπορεί να φιλοξενήσει και μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.

Συνεργασία με το ΝΠΔΔ
Ο κ. Ταμβακέλλης ξεκαθάρισε πως το νομικό πρόσωπο του Δήμου Λέσβου, με αρμοδιότητα στον αθλητισμό, θα συνεχίσει να μεριμνά για τα καθημερινά προβλήματα, αντιμετωπίζοντας τα με επιτυχία, όπως άλλωστε συμβαίνει μέχρι σήμερα. «Έχουμε αγαστή συνεργασία με τον Πρόεδρο, τον κ. Αλεξίου. Οτιδήποτε προκύπτει, θα το συζητάμε και θα το λύνουμε μαζί.», κατέληξε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey