Εξαιρετική παρουσία στο "Αρχαίο Πένταθλο - Λήμνος 2017"

10/07/2017 - 15:48 Τελευταία τροποποίηση στις 10/07/2017 - 16:33

Ολοκληρώθηκε στο Δημοτικό Στάδιο της Μύρινας η αναβίωση -για 3η συνεχή χρονιά- του Αρχαίου Πεντάθλου. Μια διεθνής αθλητική, πολιτιστική και εκπαιδευτική διοργάνωση, που έχει καθιερωθεί ως θεσμός στη γειτονική Λήμνο, τόπο που μυθολογικά συνδέεται με τη γέννηση του πανάρχαιου αυτού αθλήματος.

Το «Λήμνος Αρχαίο Πένταθλο 2017» διοργάνωσε ο Δήμος Λήμνου, σε συνεργασία με την Αθλητική Ένωση Λήμνου και τον Αθλητικό όμιλο «Ηφαιστία» με την υποστήριξη του ΣΕΓΑΣ και διεξήχθη φέτος από τις 7 έως τις 9 Ιουλίου, με τη συμμετοχή μαθητών-αθλητών από την Ιταλία, τη Σερβία, τη Γεωργία και την Ελλάδα. Από τη χώρα μας, ξεχωριστή αποστολή είχε η Λέσβος, καθώς επίσης η οικοδέσποινα Λήμνος, η Αγιά και η Λάρισα.

Την Παρασκευή (7/7) πραγματοποιήθηκαν τα αγωνίσματα του ακοντισμού και της δισκοβολίας στην παραλία της Ηφαιστίας, ενώ ακολούθησε εκδήλωση στο Κοντοπούλι. Το Σαββάτου (8/7), στην παραλία των Ρηχών Νερών διεξήχθη το αγώνισμα της πάλης, ενώ ακολούθως η δράση μεταφέρθηκε στο Στάδιο Μύρινας, όπου έγιναν τα αγωνίσματα των 80μ και του άλματος σε μήκος, ενώ το βράδυ έπεσε η αυλαία με την τελετή λήξης.

Η Λέσβος συμμετείχε στους αγώνες με πολυάριθμη αποστολή, κατακτώντας την 1η θέση στα κορίτσια με 400 βαθμούς και την 5η θέση στα αγόρια με 350 βαθμούς. Συγκεκριμένα, αγωνίστηκαν οι: Ευστρατία Πλωμαρίτου (80μ και άλμα εις μήκος), Κασσιανή Κουσουνιά (πάλη), Χριστίνα Καλλοντζή (ακοντισμός και δισκοβολία), Μαρία Κουμαρά (ακοντισμός και δισκοβολία), Μαρία Φάππα (πάλη), Αργυρώ Νίτη (80μ και άλμα εις μήκος), Μιχάλης Κουσουνιάς (80μ και άλμα εις μήκος), Ταξιάρχης Νησιώτης (80μ και μήκος), Αλέξανδρος Βαφέας (ακοντισμός και δισκοβολία), Γιώργος Φάππας (πάλη), Δημήτρης Βασίβαγλης (ακοντισμός και δισκοβολία) και Παντελής Μιχαλακέλλης (πάλη).

Την αποστολή των αθλητών της Λέσβου συνόδευσαν τα μέλη του ΔΣ στο ΝΠΔΔ Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Λέσβου, Θόδωρος Στεργίου και Αγγελική Λεμονιά. Σε ανακοίνωσή του, το ΝΠΔΔ επισημαίνει: "Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Λήμνου κ. Δημήτρη Μαρινάκη, και την υπεύθυνη γραφείου Τύπου του Δήμου Λήμνου κ. Κατερίνα Φίκαρη για την πρόσκληση - συμμετοχή του Δήμου Λέσβου στην αναβίωση του αρχαίου πεντάθλου και την φιλοξενία που μας παρείχαν, τον κ. Νικόλαο Καρύδη και την κ. Χαριτίνη Φωτοπούλου για την τέλεια οργάνωση των αγώνων, καθώς και την εθελόντρια-υπεύθυνη της αποστολής μας Ασημίνα Δαστερίδου, στην οποία ευχόμαστε καλή δύναμη στις σπουδές της, με την επιτυχία της εισαγωγής της στην νομική στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Επίσης να συγχαρούμε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην αποστολή τόσο για τις επιδόσεις τους στα αθλήματα που συμμετείχαν, όσο και για την εν γένει συμπεριφορά τους εκτός αθλητικών χώρων, η οποία υπήρξε υποδειγματική και ευχόμαστε να έχουν υγεία και πάντα επιτυχίες!"

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα των αγώνων:

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey