Ο Μίκιτς «φρέναρε» τις εκλογές στην Ερασιτεχνική ΑΕΛΚ!

22/08/2017 - 19:33 Τελευταία τροποποίηση στις 22/08/2017 - 19:32

Το γεγονός ότι η ΠΑΕ ΑΕΛΚ διαλύθηκε, μετά τον υποβιβασμό της από τη Football League, δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει συνέχεια αναφορικά με το μητρικό σωματείο, την ερασιτεχνική δηλαδή Αθλητική Ένωση Λεκανοπεδίου Καλλονής.

Τις τελευταίες ημέρες, άνθρωποι από την ευρύτερη περιοχή προσπάθησαν να βρουν λύση στο ζήτημα της -ουσιαστικά- αδρανούς τελευταίας διοίκησης, η θητεία της οποίας έχει λήξει εδώ και πάνω από 6 μήνες. Ο λόγος ήταν η διατήρηση της λειτουργίας των ακαδημιών του συλλόγου, ώστε να συνεχίσει να υφίσταται η ΑΕΛΚ -έστω και με την παρουσία της στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της ΕΠΣΛ- εντός του ποδοσφαιρικού χάρτη της Λέσβου. Μάλιστα, ήταν προγραμματισμένη για χθες (άτυπη) γενική συνέλευση της Ερασιτεχνικής ΑΕΛΚ, ώστε να «τρέξουν» οι διαδικασίες, να προκηρυχθούν οι εκλογές και να κατατεθούν υποψηφιότητες για τη σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου.

Ωστόσο, υπήρξε ολική ανατροπή στις προθέσεις όσων είχαν στο μυαλό τους να ασχοληθούν ενεργά με τα κοινά του συλλόγου, λόγω της κοινοποίησης προς την Ερασιτεχνική ΑΕΛΚ ενός εξωδίκου του Νίκολα Μίκιτς, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα της ομάδας τη σεζόν 2015-16 σε 12 αγώνες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «SL», πέραν της αγωγής που κατέθεσαν οι οκτώ πρώην παίκτες της ΑΕΛΚ, μεταξύ των οποίων και ο Νίκολα Μίκιτς, ο 31χρονος Σέρβος αμυντικός προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, ως ο μόνος που δεν είναι Έλληνας, βασιζόμενος στις διατάξεις της FIFA, αφού η οικονομική διαφορά με την ΠΑΕ ΑΕΛΚ ενέχει «διεθνή διάσταση» (Άρθρο 22 του Κανονισμού Ιδιότητας και Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας).

Ο λόγος που... πάγωσαν, λοιπόν, χθες όσοι ενδιαφέρονταν να μπουν στη διοίκηση του μητρικού σωματείου έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Μίκιτς διεκδικεί τα οφειλόμενα του και από την Ερασιτεχνική ΑΕΛΚ, πέραν του Νίκου Μιχαλάκη! Οι συνήγοροι του Σέρβου αμυντικού βασίζονται στο γεγονός ότι σε αντίθεση με την ισχύουσα νομοθεσία της ΕΠΟ, η FIFA δεν διαχωρίζει την ΠΑΕ από το ιδρυτικό (μητρικό) της σωματείο, θεωρώντας ότι εφόσον γίνεται χρήση του ιδίου σήματος ο Ερασιτέχνης αναλαμβάνει τις οφειλές της ΠΑΕ μετά τη λύση και εκκαθάριση της τελευταίας, ως εταιρείας.

Η εξέλιξη αυτή «φρέναρε» τις εκλογικές διαδικασίες στην Ερασιτεχνική ΑΕΛΚ, γιατί εφόσον ευσταθεί νομικά η συγκεκριμένη απαίτηση, υπάρχει ο φόβος να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο και άλλοι ξένοι ποδοσφαιριστές με οφειλές από την ΠΑΕ ΑΕΛΚ (Κρολ, Χογκ, Μάρκοβιτς διεκδικούν εξάλλου συνολικά 280.000€), οδηγώντας και τυπικά σε διάλυση το μητρικό σωματείο, με αδιευκρίνιστες τις υποχρεώσεις όσων βρίσκονται στο διοικητικό του συμβούλιο.

Φυσιολογικά λοιπόν, σταμάτησαν μέχρι νεοτέρας και οι όποιες διεργασίες γίνονταν στο παρασκήνιο, μεταξύ παραγόντων των ποδοσφαιρικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής, για μια επικείμενη συνεργασία σε επίπεδο ακαδημιών, αφού δεν είναι ξεκάθαρο εάν θα συνεχίσει να υφίσταται τελικά η Αθλητική Ένωση Λεκανοπεδίου Καλλονής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey