Τρίποντο ο Αίγειρος, παράπονα ο Αιγέας!

27/09/2015 - 20:11 Τελευταία τροποποίηση στις 28/09/2015 - 00:03

Έπεσε η αυλαία της 1ης Αγωνιστικής στην Α' Κατηγορία της ΕΠΣ Λέσβου, με τον Αίγειρο Μυστεγνών να παίρνει τη νίκη στο ντέρμπι με αντίπαλο τον Αιγέα. Εύκολα κατέκτησαν τους τρεις βαθμούς οι Διαγόρας Αγίας Παρασκευής, Αχιλλέας Πέτρας και Όλυμπος Αγιάσου. Νικηφόρα ξεκίνησαν επίσης ο Πολιχνίτος και ο Ατρόμητος Ανεμώτιας, μετά τις χθεσινές επικρατήσεις Αετού Λουτρών και Αναγέννησης Γέρας. 

Αίγειρος Μυστεγνών-Αιγέας Πλωμαρίου 1-0 (1-0)
Κάντας, Δουκάκης, Καρμίρης - Ενωσιακό Θερμής
Παρατηρητής αγώνα: Ντουνιάς

O Αίγειρος Μυστεγνών μπήκε νικηφόρα στον αγωνιστικό μαραθώνιο της Α' Κατηγορίας, επικρατώντας στο ντέρμπι της πρεμιέρας του μαχητικού Αιγέα Πλωμαρίου με σκορ 1-0. Ο αγώνας είχε λιγοστές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και τη διαφορά έκανε ένα γκολ του Βαγγέλη Σεραφίγγου στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, για το οποίο όμως οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν πως ο σκόρερ χρησιμοποίησε το χέρι του στο κοντρόλ. Ο Αιγέας θα μπορούσε να πετύχει ένα γκολ σε δύο καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο με τον Ανήφορο και τον Χρυσάφη, που όμως δεν κατέληξαν στα δίχτυα. Κοντά σε ένα ακόμα γκολ βρέθηκε όμως και ο "Σέρα", που είχε δύο εξαιρετικές στιγμές στο πρώτο 10λεπτο της αναμέτρησης. Παράπονα από τη διαιτησία του Κάντα έχουν και οι δύο ομάδες, κυρίως για τον υπερβολικό αριθμό καρτών, που αντίκρισαν, ενώ στο Πλωμάρι υπάρχουν και οι ενστάσεις για τη φάση του γκολ.

Διαγόρας Αγ. Παρασκευής-Παλλεσβιακός 6-0 (4-0)
Βουρανής, Βλουτέλλης, Σαρλής - Γήπεδο Αγίας Παρασκευής

Ανώτερος ο Διαγόρας δε δυσκολεύτηκε να φτάσει σε μια εμφατική νίκη μέσα στην Αγία Παρασκευή, επί του Παλλεσβιακού, με το ευρύ 6-0. Το σκορ για την ομάδα του Γιάννη Μανούσου άνοιξε ο αειθαλής Χωριανόπουλος, με τον Μαγγανά να κάνει το 2-0 και τον πολύπειρο Βλαστέλλη να ανεβάζει το δείκτη του σκορ στο 3-0, ενώ ο Πουλασουχίδης σημείωσε το τέταρτο γκολ των γηπεδούχων πριν την ανάπαυλα. Στην επανάληψη, ο Διαγόρας πέτυχε δύο ακόμη γκολ με τους Νεζάϊ και Βαμβουκλή, ενώ είχε και δύο δοκάρια με τον Βλαστέλλη. Να σημειωθεί ότι η ομάδα της Αγίας Παρασκευής ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Βασίλογλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ερμής Παμφίλων-Ατρόμητος Ανεμώτιας 1-2 (0-2)
Πατσατζής, Καραγιάννης, Φαναρτζής - Γήπεδο Παμφίλων
Παρατηρητής αγώνα: Ανδριώτης

Σπουδαία νίκη για τον Ατρόμητο Ανεμώτιας, που πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Ερμή στα Πάμφιλα με σκορ 1-2! Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Γαβριήλ μόλις στο 2ο λεπτό, ενώ με τη συμπλήρωση του ημιώρου ο Κανόγλου έδωσε αέρα δυο γκολ στην ομάδα της Ανεμώτιας, που πήγε με το 0-2 στα αποδύτηρια στην ανάπαυλα. Ο Ερμής κατόρθωσε να μειώσει με γκολ του Αναιρούση, ενώ είχε και δοκάρι με τον Γιαλαμά για να φτάσει στην ισοφάριση, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Πολιχνίτος-Οδυσσέας Ελύτης 3-1 (1-0)
Πούλος, Λυρής, Ψαρρός - Γήπεδο Πολιχνίτου

Συγκεντρωμένος και αποτελεσματικός εμφανίστηκε ο Πολιχνιτος στην πρεμιέρα, νικώντας τον Οδυσσέα Ελύτη με σκορ 3-1. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Νικέλλη στο πρώτο ημίχρονο και κατόρθωσαν με σουτ του Σταματίου (2-0) και κεφαλιά του Νικέλλη (3-0) να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους στην επανάληψη. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν με γκολ του Αλέξανδρου Τσιμπούκη στο τελικό 3-1. Παράπονα ωστόσο από τη διαιτησία του Πούλου έχουν οι γηπεδούχοι, λόγω των αποβολών του Καββαδά και του Ασβεστά με δεύτερες κίτρινες κάρτες.

Αχιλλέας Πέτρας-Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους 7-1 (4-1)
Συβρής, Οικονόμου, Μεστρός - Γήπεδο Πέτρας
Παρατηρητής αγώνα: Πίνης

Σαρωτικός ο Αχιλλέας Πέτρας έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στον Αλκιβιάδη Κάτω Τρίτους, φιλοδωρώντας τον με επτά γκολ! Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με πέναλτι του Γ. Σκαρακάκη, με τον Αλκιβιάδη να ισοφαρίζει σε 1-1 χάρη σε τέρμα που σημείωσε ο Αναγνώστου. Στη συνέχεια όμως ο Αχιλλέας ήταν καταιγιστικός με τον Γ. Σκαρακάκη να πετυχαίνει ένα ακόμα γκολ, τον Στρ. Σκαρακάκη να προσθέτει ακόμα δύο και τον Πάντα να σημειώνει χατ τρικ.

Όλυμπος Αγιάσου-Προοδευτική Σκ. Καλλονής 5-1 (3-0)
Μποντάκης, Βασιλακάκης, Τσογγάρη - "Χριστοφίδειο" Αγιάσου

Kαμία αντίσταση δεν προέβαλλε η Προοδευτική Σκ. Καλλονής στο "Χριστοφίδειο", με τον Όλυμπο Αγιάσου να κάνει περίπατο, νικώντας με 5-1. Χατ τρικ σημείωσε ο Γιώργος Βουρλής και από ένα γκολ πέτυχαν οι Λεωνίδας Καλουτζής και Γιώργος Τσομπανέλλης, ενώ για τους φιλοξενούμενους μείωσε στο τελικό 5-1 ο Γιαννακός.

Αετός Λουτρών - Κεραυνός Αφάλωνα 3-2 (3-1)
Πατσατζής, Κακαδέλλης, Καρδάσης - Γήπεδο Λουτρών

Ανώτερος ο Αετός επικράτησε δίκαια στα Λουτρά με σκορ 3-2 του Κεραυνού Αφάλωνα, που αγωνίστηκε με σημαντικές ελλείψεις. Η ομάδα του Γιώργου Σπάρταλη προηγήθηκε με γκολ που σημείωσε ο Καλλιμαντζέρος, ωστόσο ο Βαρνάς κατόρθωσε να φέρει το ματς στα ίσα λίγο αργότερα, ισοφαρίζοντας για το συγκρότημα του Γιώργου Κομνηνού. Ο Αετος όμως ανέβασε την απόδοσή του, πίεσε για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα και το κατάφερε στο ημίωρο με γκολ του Παντελή Σπάρταλη. Μάλιστα, πριν οι ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, ο Νίκος Κροτσίδας σημείωσε το 3-1, δίνοντας αέρα δύο γκολ. Στην επανάληψη, ο Αετός ήλεγχε το παιχνίδι, με τον Κεραυνό να έχει δοκάρι με τον Βαρνά, που θα μπορούσε να βάλει νωρίτερα την ομάδα του στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος. Το τελικό 3-2 σημείωσε στο τέλος ο Ζαφείρης Χαρατσιάρης, σκοράροντας για τον Κεραυνό.

Βύρων Μόριας - Αναγέννηση Γέρας 2-3 (1-1)
Κάντας, Λέκκας, Λυρής - "Καραπαναγιώτειο" Μόριας

Με το "2" έφυγε η Αναγέννηση Γέρας από το "Καραπαναγιώτειο" της Μόριας, επικρατώντας του τοπικού Βύρωνα με σκορ 2-3. Το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους ο Αθανασέλλος, ωστόσο οι Γεραγώτες ισοφάρισαν πριν το ημίχρονο με σκόρερ τον Φωκιανό. Στην επανάληψη, ο Χατζηκλειδαράς έδωσε προβάδισμα στην ομάδα της Αναγέννησης. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Ευαγγέλου υπέπεσε σε πέναλτι μετά από χέρι εντός περιοχής και την εσχάτη των ποινών μετέτρεψε σε γκολ ο Φωκιανός για το 1-3. Το τελικό 2-3 διαμόρφωσε ο Χατζησπύρου λίγο πριν το τέλος.

Δείτε τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ και τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ της Α' Κατηγορίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey