Καβάλα... στ' άλογο ο Αίγειρος Μυστεγνών!

10/01/2016 - 18:53 Τελευταία τροποποίηση στις 11/01/2016 - 16:34

Ο Αίγειρος έγινε πλέον αφεντικό και με διαφορά στο πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας ΕΠΣΛ, νικώντας στο ντέρμπι των πρωτοπόρων και τον Ατρόμητο Ανεμώτιας με 1-0 στο Ενωσιακό της Θερμής. Η ομάδα των Μυστεγνών αποσπάτηκε έτσι με 10 πόντους από τον δεύτερο Διαγόρα, που κέρδισε στην Αγία Παρασκευή την Αναγέννηση Γέρας (2-1), αλλά απέχει πλέον πολύ από το βασικότερο διεκδικητή του τίτλου. Στα υπόλοιπα ματς, ο Αετός Λουτρών νίκησε τον Οδυσσέα Ελύτη (4-2),  ο Κεραυνός Αφάλωνα επικράτησε του Βύρωνα μέσα στη Μόρια (1-3), ενώ ο Παλλεσβιακός πήρε σπουδαία νίκη κόντρα στον Αιγέα Πλωμαρίου (3-2). Τέλος, ο Πολιχνίτος έκαμψε την αντίσταση του Ολύμπου Αγιάσου (1-0), ο Αλκιβιάδης θριάμβευσε εκτός έδρας επί του Ερμή Παμφίλων (0-3), ενώ η Προοδευτική Σκάλας Καλλονής έκανε την έκπληξη, φεύγοντας με το "2" από την έδρα του Αχιλλέα Πέτρας (1-3).

15η Αγωνιστική
Διαγόρας Αγ. Παρασκευής-Αναγέννηση Γέρας 2-1 (0-1)

Κουλουδής, Βερρής, Ψύλλος - Γήπεδο Αγίας Παρασκευής
Παρατηρητής αγώνα: Πίνης

Στην Αγία Παρασκευή η Ανανγέννηση Γέρας αιφνιδίασε τον Διαγόρα, προηγούμενη με γκολ του Τρεμούλα και με το 0-1 πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Στην επανάληψη, ο Διαγόρας κατάφερε να ισοφαρίσει με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Δελόλμα και να πάρει τη νίκη με γκολ του Φιλιανού στο 89ο λεπτό, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά φέτος πως παρά τις απουσίες του είναι πολύ σκληρός για να… πεθάνει!

Παλλεσβιακός-Αιγέας Πλωμαρίου 3-2 (1-1)

Παντελαίων, Μπάλιακα, Λυρής - Ενωσιακό Θερμής
Παρατηρητής αγώνα: Γιουβανάκης

Ο Παλλεσβιακός αποδεικνύεται «σκληρό καρύδι» με τον Φώτη Κοκκινέλλη στον πάγκο του και νέο του θύμα ήταν αυτή τη φορά ο Αιγέας Πλωμαρίου (3-2). Η ομάδα της Μυτιλήνης μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Παύλου Χιωτέλλη, όμως ισοφάρισε σχετικά γρήγορα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σταυρινού. Στην επανάληψη, ο Αιγέας προηγήθηκε με αυτογκόλ του Κουρβανιού έπειτα από κεφαλιά του Αγιακάτσικα, όμως ο «Παλλέ» ισοφάρισε με τον Τζανετέλλη και πήρε σπουδαία νίκη στο 84’ με γκολ του Κούτσα! Ο δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες, λόγω αποβολών των Κομνηνάκη (Παλλεσβιακός) και Τοπάλι (Αιγέας).

Βύρων Μόριας-Κεραυνός Αφάλωνα 1-3

Μποντάκης, Βλουτέλλης, Τατάς - "Καραπαναγιώτειο" Μόριας
Παρατηρητής αγώνα: Κελαϊδίτης

Στο «Καραπαναγιώτειο» ο Κεραυνός Αφάλωνα έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, ειδικά στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και κατάφερε να προηγηθεί με 0-3 χάρη στα γκολ που σημείωσαν οι Κανόγκας, Βαρνάς και Στρατής Δελόλμας. Η ομάδα της Μόριας δεν είχε αντίδοτο απέναντι στους φιλοξενούμενους, καταφέρνοντας απλά να πετύχει το γκολ της τιμής στα τελευταία λεπτά με τον Λάλο.

Αίγειρος Μυστεγνών-Ατρόμητος Ανεμώτιας 1-0 (0-0)

Μπάλιακα, Παντελαίων, Λυρής - Ενωσιακό Θερμής
Παρατηρητής αγώνα: Πηγάσης

Αφού δεν έχασε βαθμούς ούτε από τον ανταγωνιστικό Ατρόμητο Ανεμώτιας, ο Αίγειρος δείχνει κυρίαρχος στην Α’ Κατηγορία, επικρατώντας με 1-0 στο ντέρμπι των πρωτοπόρων. Το μοναδικό γκολ σημείωσε ο Συβρής, με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Ατρόμητος στάθηκε άτυχος σε δύο περιπτώσεις, με τον Κύριλλο Νικόλοφ να σημαδεύει τα δοκάρια του Αιγείρου. Όμως και η ομάδα των Μυστεγνών είχε δοκάρι με τον Μαλακό. Στα αρνητικά του αγώνα, ο τραυματισμός του Κώστα Χατζηκυριάκου, στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Ανεμώτιας.

Αετός Λουτρών-Οδυσσέας Ελύτης 4-2 (3-2)

Πούλος, Συβρής, Φαναρτζής - Γήπεδο Κ. Τρίτους
Παρατηρητής αγώνα: Ψαρρόπουλος

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βασίλη Καλλιμαντζέρο, που πέτυχε χατ τρικ φθάνοντας τα 14 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, ο Αετός Λουτρών πρόσθεσε ακόμα τρεις πόντους στη συγκομιδή του, νικώντας τον Οδυσσέα Ελύτη με 4-2. Το σκορ άνοιξε ο Καλλιμαντζέρος (1-0), με τον Μανιό να ισοφαρίζει (1-1) και τον Μαρμαλέκα να δίνει ξανά προβάδισμα στην ομάδα των Λουτρών. Ο Μουρατίδης όμως είχε ξανά απάντηση για τον Ελύτη (2-2). Λίγο πριν το ημίχρονο ο Καλλιμαντζέρος έκανε το 3-2 και στην επανάληψη σημείωσε ένα ακόμα τέρμα για το τελικό 4-2.

Ερμής Παμφίλων-Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους 0-3 (0-2)

Πατσατζής, Παράσχου, Καραμπάσης - Γήπεδο Παμφίλων
Παρατηρητής αγώνα: Χρόνης

Καλύτερος ο Αλκιβιάδης Κάτω Τρίτους μέσα στα Πάμφιλα, κατάφερε να προηγηθεί σχετικά γρήγορα με 0-2 χάρη στα γκολ του Χατζηβαγιάννη και του Κατραμάδου, βάζοντας έτσι τις βάσεις για το τρίποντο απέναντι στον Ερμή. Στην επανάληψη, ο Τριανταφυλλόπουλος έβαλε το «κερασάκι» στην τούρτα για το τελικό 0-3!

Πολιχνίτος-Όλυμπος Αγιάσου 1-0 (0-0)

Συβρής, Πούλος, Φαναρτζής - Γήπεδο Πολιχνίτου
Παρατηρητής αγώνα: Βογιατζής

Ένα γκολ του Σταματίου, μετά από εκτέλεση πέναλτι στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν αρκετό για την ομάδα του Πολιχνίτου να προσθέσει τρεις πολύτιμους βαθμούς απέναντι στον μαχητικό Όλυμπο Αγιάσου. Ο αγώνας ήταν μοιρασμένος και οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, αλλά τελικά χαμογέλασαν μόνο οι γηπεδούχοι που πήραν ολόκληρο το βαθμολογικό τρίποντο.

Αχιλλέας Πέτρας-Προοδευτική Σκ. Καλλονής 1-3 (1-1)

Βουρανής, Βασιλακάκης, Οικονόμου - Γήπεδο Πέτρας
Παρατηρητής αγώνα: Βρατσάνος

Αυτό κι αν ήταν έκπληξη! Η ουραγός Προοδευτική Σκάλας Καλλονής έφυγε νικήτρια και μάλιστα με το εμφατικό 1-3 μέσα από την Πέτρα, ξεπερνώντας με εντυπωσιακό τρόπο το εμπόδιο του τοπικού Αχιλλέα και μάλιστα με ανατροπή. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με αυτογκόλ του Κέλπαλη, όμως ο Κουμέλλης έφερε το ματς στα ίσα πριν την ανάπαυλα. Στην επανάληψη, ο Παπαναστασίου έκανε το 1-2 και ο Κουμέλλης με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, ολοκλήρωσε το θρίαμβο της Προοδευτικής.

{Έντυπη έκδοση "ΡΕΒΑΝΣ των Σπορ"}

  Δείτε τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ και τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ της Α' Κατηγορίας

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey