Σπουδαία έκπληξη από Παλλεσβιακό!

24/01/2016 - 20:38 Τελευταία τροποποίηση στις 25/01/2016 - 18:11

Με τον Παλλεσβιακό να κάνει τη σούπερ έκπληξη, κερδίζοντας εκτός έδρας τον Αίγειρο Μυστεγνών (1-2), πραγματοποιήθηκε η 17η Αγωνιστική στην Α' Κατηγορία της ΕΠΣ Λέσβου. Το αποτέλεσμα αυτό έδωσε την ευκαιρία στο Διαγόρα Αγ. Παρασκευής, που κέρδισε τον Βύρωνα Μόριας (1-0), να πλησιάσει στο -5 από την κορυφή. Στα υπόλοιπα ματς, ο Ατρόμητος Ανεμώτιας έφυγε με το "2" από την έδρα του Αχιλλέα Πέτρας (2-3), ενώ ο Αιγέας Πλωμαρίου "κόλλησε" στην ισοπαλία απέναντι στον Ερμή, στα Πάμφιλα (1-1).  Ο Οδυσσέας Ελύτης πήρε το τρίποντο κόντρα στην Προοδευτική Σκ. Καλλονής (0-2), ενώ Πολιχνίτος και Κεραυνός Αφάλωνα μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις (0-0). Χθες, αν και ήταν δύο οι προγραμματισμένοι αγώνες, μόνο εκείνος του Αετού Λουτρών με την Αναγέννηση Γέρας (2-1) πραγματοποιήθηκε κανονικά, αφού στην Αγιάσο, το "Χριστοφίδειο" ήταν καλυμμένο με χιόνι -όπως φαίνεται και στη χαρακτηριστική φωτογραφία, με αποτέλεσμα ο αγώνας του Ολύμπου κόντρα στον Αλκιβιάδη Κ. Τρίτους να αναβληθεί. 

17η Αγωνιστική

Όλυμπος Αγιάσου-Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους (Αναβολή)
Μποντάκης, Λυρής, Καραγιάννης - "Χριστοφίδειο" Αγιάσου
Παρατηρητής αγώνα: Γιουβανάκης

Το Σάββατο, Όλυμπος και Αλκιβιάδης βρέθηκαν στο «Χριστοφίδειο» της Αγιάσου για να αγωνιστούν στη μεταξύ τους συνάντηση, όμως τελικά ο αγώνας δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Αιτία, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που πλήττουν τις τελευταίες μέρες τη Λέσβο, με αποτέλεσμα να υπάρχει σε πολλά σημεία του αγωνιστικού χώρου χιόνι, ακόμα και πάγος! Ο διαιτητης Μιχάλης Μποντάκης εξέτασε το γήπεδο, φώναξε και τους παίκτες των δύο ομάδων, αποφασίζοντας την αναβολή του παιχνιδιού ώστε να μην κινδυνεύσει η ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών.

Αετός Λουτρών-Αναγέννηση Γέρας 2-1
Βουρανής, Βερρής, Ψύλλος - Γήπεδο Αγ. Παρασκευής
Παρατηρητής αγώνα: Πελέκος

Σημαντική νίκη στην ουδέτερη έδρα της Αγίας Παρασκευής κατέκτησε ο Αετός Λουτρών, κάμπτοντας την αντίσταση της Αναγέννησης Γέρας με σκορ 2-1. Το προβάδισμα στους Λουτραγώτες έδωσε ο Διονυσάτος και με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Σκαλοχωρίτης με πέναλτι (το κέρσισε ο Ελευθερίου) πέτυχε το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν πριν την ανάπαυλα με γκολ του Χατζηκλειδαρά, αλλά στην επανάληψη η ομάδα του Σπάρταλη κράτησε την πολύτιμη νίκη της.

Αχιλλέας Πέτρας-Ατρόμητος Ανεμώτιας 2-3
Δουκάκης, Παράσχου, Οικονόμου - Γήπεδο Πέτρας
Παρατηρητής αγώνα: Πίνης

Ο Ατρόμητος Ανεμώτιας βρήκε απέναντί του ένα πολύ ανταγωνιστικό Αχιλλέα, που στην έδρα του αυξάνει κατά πολύ τη δύναμή του, αλλά τελικά πήρε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς (2-3). Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Ράπτη (5’), αλλά οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα με γκολ του Απ. Γρούβα (13’). Ωστόσο, η ομάδα της Ανεμώτιας πέτυχε δύο ακόμη τέρματα στο πρώτο ημίχρονο, με τους Νταή (30’) και Νικόλοβ (42’), βάζοντας γερές βάσεις για τη νίκη. Στην επανάληψη, ο Αχιλλέας πίεσε και κατάφερε να μειώσει με τον Απ. Γρούβα (2-3), απείλησε σε ορισμένες περιπτώσεις και για ένα τρίτο τέρμα, αλλά η ομάδα του Χρήστου Παπαδόπουλου έφυγε δικαίως νικήτρια με το τρίποντο στις αποσκευές της.

Διαγόρας Αγ. Παρασκευής-Βύρων Μόριας 1-0
Βουρανής, Οικονόμου, Βλουτέλλης - Γήπεδο Αγ. Παρασκευής
Παρατηρητής αγώνα: Πελέκος

Στην Αγία Παρασκευή, ο Διαγόρας δυσκολεύτηκε απέναντι στον αξιόμαχο Βύρωνα Μόριας, ωστόσο έφτασε τελικά στη νίκη με 1-0 χάρη σε γκολ που σημείωσε στο ξεκίνημα της επανάληψης ο έμπειρος Γιώργος Χωριανόπουλος. Οι δύο ομάδες δημιούργησαν ευκαιρίες, με τον Διαγόρα να φτάνει κοντά σε ένα δεύτερο γκολ σε τετ α τετ των Φιλιανού, Δελόλμα και τον Βύρωνα να χάνει μοναδική ευκαιρία για την ισοφάριση με τον Ελευθερίου. Πλέον η ομάδα της Αγίας Παρασκευής έχει πλησιάσει στο -5 από τον πρωτοπόρο Αίγειρο, με τις δύο ομάδες να κοντράρονται στη Θερμή την ερχόμενη εβδομάδα.


Αίγειρος Μυστεγνών-Παλλεσβιακός 1-2
Παντελαίων, Τατάς, Πούλος - Ενωσιακό Θερμής
Παρατηρητής αγώνα: Ντουνιάς

Στο Ενωσιακό της Θερμής ο Αίγειρος ξεκίνησε πολύ δυνατά και πριν πάρει το προβάδισμα με το γκολ του Σεραφίγκου στο 25’, είχε δύο δοκάρια με Καπταγιάννη και Σεραφίγκο. Ωστόσο, στο 32ο λεπτό ο Παλλεσβιακός έφτασε στην ισοφάριση, όταν ο διαιτητής Παντελαίων έδωσε πέναλτι, που ξεσήκωσε διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους, με τον Σταυρινό να εκτελεί σωστά για το 1-1. Στο ξεκίνημα της επανάληψης, σε μια γρήγορη αντεπίθεση, Καβαλίκας και Κούτσας συνεργάστηκαν άψογα, με τον τελευταίο να πλασάρει ψύχραιμα, πετυχαίνοντας το 1-2. Η ομάδα του Φώτη Κοκκινέλλη κλείστηκε στο τελευταίο 20λεπτο, με τον Θοδωρή Παπαλόπουλο να ρισκάρει για την ανατροπή, αλλά τους Μαλακό, Συβρή και Σεραφίγκο να χάνουν κλασικές ευκαιρίες.


Ερμής Παμφίλων-Αιγέας Πλωμαρίου 1-1
Κουκούλας, Φαναρτζής, Καρδάσης - Γήπεδο Παμφίλων
Παρατηρητής αγώνα: Σταυρίδης

Ο Αιγέας Πλωμαρίου υποχρεώθηκε σε ισοπαλία στην έδρα του Ερμή Παμφίλων (1-1), λίγες μόνο ημέρες μετά την πολύ καλή του εμφάνιση επί του πρωτοπόρου Αίγειρου. Ο Ερμής προηγήθηκε στο 40ο λεπτό με γκολ που σημείωσε ο Καρακωνσταντίνος, ωστόσο η ομάδα του Πλωμαρίου ευτύχησε να ισοφαρίσει με τη σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο, χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Π. Χιωτέλλης έπειτα από σέντρα του Αγιακάτσικα. Οι δύο ομάδες είχαν ουσιαστικά από ένα 45λεπτο, αν και ο Αιγέας θα μπορούσε να είχε σκοράρει –αν είχε σταθεί πιο τυχερός- στη φάση του δοκαριού του Χρυσάφη στο πρώτο ημίχρονο.


Πολιχνίτος-Κεραυνός Αφάλωνα 0-0
Συβρής, Πρωτούλης, Μεστρός - Γήπεδο Πολιχνίτου
Παρατηρητής αγώνα: Πηγάσης

Πολιχνίτος και Κεραυνός Αφάλωνα έμειναν στη λευκή ισοπαλία και μοιράστηκαν τους βαθμούς, σε ένα παιχνίδι όπου οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι και ενδεχομένως να αδικούνται από το τελικό 0-0. Σημαντικές ευκαιρίες για τους γηπεδούχους, ειδικά αυτές των Μιμή και Καββαδά, όμως ο τερματοφύλακας Αποστολέλλης είχε κατεβάσει τα «ρολά», κρατώντας ανέπαφη την εστία της ομάδας του, μέσα σε μια δύσκολη έδρα.

Προοδευτική Σκ. Καλλονής-Οδυσσέας Ελύτης 0-2
Κουλουδής, Μποντάκης, Ψύλλος - Γήπεδο Σκ. Καλλονής
Παρατηρητής αγώνα: Βρατσάνος

Ο Οδυσσέας Ελύτης εκμεταλλεύτηκε τα αρκετά προβλήματα της Προοδευτικής Σκ. Καλλονής, επικρατώντας με σκορ 0-2. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με αυτογκόλ του Βαγή στο 20ο λεπτό και πήγαν με το υπέρ τους 0-1 στα αποδυτήρια. Στην επανάληψη, ο Μανιός έβαλε «σφραγίδα» νίκης με το δικό του γκολ στο 70ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι είχαν πάντως αρκετές ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα, με τον Πιπερά να σημαδεύει το δοκάρι των γηπεδούχων.

{Έντυπη έκδοση "ΡΕΒΑΝΣ των Σπορ"}

   Δείτε τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ και τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ της Α' Κατηγορίας

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey