Σκέφτεται να αποχωρήσει ο Παλλεσβιακός!

29/01/2016 - 14:59 Τελευταία τροποποίηση στις 29/01/2016 - 16:12

Η υπόθεση της ένστασης του Αίγειρου Μυστεγνών για αντικανονική συμμετοχή του τερματοφύλακα του Παλλεσβιακού Γιώργου Τσομπανέλλη, στο μεταξύ τους παιχνίδι, που έληξε με νικητή τον "Παλλέ" (1-2) στη μεγάλη έκπληξη της 17ης Αγωνιστικής, συνεχίζει να απασχολεί την Α' Κατηγορία ΕΠΣ Λέσβου, ειδικά όσο πλησιάζει η ημέρα συνεδρίασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ένωσης.

Με βάση τον ΚΑΠ της ΕΠΟ και τον Κανονισμό ιδιότητας και μετεγγραφών της περιόδου 2015-2016, είναι ξεκάθαρο πως ο Παλλεσβιακός απειλείται με βαριά τιμωρία και συγκεκριμένα με μηδενισμό, αφαίρεση τριών βαθμών και χρηματικό πρόστιμο!

Τι συνέβη

Για την Ομοσπονδία, ο Τσομπανέλλης είχε κανονικά δικαίωμα μεταγραφής (αφού αυτή θεωρείται η δεύτερη μεταβολή στο δελτίο του μέσα στην αγωνιστική περίοδο 2015-16), αλλά όχι και συμμετοχής με την ομάδα του Παλλεσβιακού, στην οποία θα αποκτούσε πια δικαίωμα να αγωνιστεί από την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2016-17! Κι αυτό γιατί στον ΚΑΠ αναφέρεται πως ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να παίξει μάξιμουμ σε δύο ομάδες την ίδια σεζόν.

Το Σεπτέμβριο, ο Τσομπανέλλης είχε αγωνιστεί με τον Ατρόμητο Ανεμώτιας στο Κύπελλο Λέσβου και ακολούθως μεταγράφηκε στον Αίγειρο Μυστεγνών (πρώτη μεταβολή), συμμετέχοντας σε κάποια ματς πρωταθλήματος. Πριν λίγες βδομάδες, Αίγειρος και Παλλεσβιακός ήρθαν σε συμφωνία για την παραχώρηση του τερματοφύλακα (δεύτερη μεταβολή) και ενώ το δελτίο του εκδόθηκε κανονικά από την ΕΠΟ, κανείς από την ΕΠΣ Λέσβου δεν ενημέρωσε τον "Παλλέ" ότι ουσιαστικά δεν θα μπορούσε να τον χρησιμοποιήσει φέτος!

Η διοίκηση του Παλλεσβιακού από την πλευρά της υποστηρίζει ότι υπάρχει συνυπευθυνότητα της ΕΠΣΛ, που όφειλε αρχειοθετώντας τα φύλλα αγώνα να ενημερώσει πως ο παίκτης δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής, έχοντας ελεγκτικό και εποπτικό ρόλο ως διοργανώτρια αρχή. Παράλληλα οι άνθρωποι του Παλλεσβιακού, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ένωσης Σταύρο Ψαρρόπουλο, έθεσαν και ζήτημα δόλου από πλευράς Αίγειρου Μυστεγνών (!), ζητώντας να προσμετρηθεί σχετικά στη συνεδρίαση της Πειθαρχικής. Στον Παλλεσβιακό θεωρούν πως στον Αίγειρο γνώριζαν -εφόσον κατέθεσαν και ένσταση- ότι ο παίκτης δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής, αλλά δέχθηκαν να τον παραχώρησουν τον Ιανουάριο, χωρίς να αναφέρουν το παραμικρό στον Παλλεσβιακό, δρομολογώντας έτσι -αργά ή γρήγορα- την τιμωρία του. Από την ομάδα των Μυστεγνών δηλώνουν πάντως άγνοια για την υπόθεση και πως η συγκεκριμένη εξέλιξη τους γνωστοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, με το μεταξύ τους ματς να έχει ήδη διεξαχθεί.

Τι μπορεί να συμβεί

Σύμφωνα με πληροφορίες του "SL", στον Παλλεσβιακό είναι αποφασισμένοι να τα βροντήξουν και να φύγουν, αποσύροντας την ομάδα από το πρωτάθλημα! Η νέα διοίκηση, που ανέλαβε εδώ και λιγότερο από ένα χρόνο τα καθήκοντά της, δηλώνει αηδιασμένη από τα όσα συμβαίνουν στο χώρο του ποδοσφαίρου και συνάμα απροστάτευτη. Οι άνθρωποι του "Παλλέ" αναμένουν την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής και ακολούθως θα γνωστοποιήσουν τις επόμενες ενέργειές τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα της Μυτιλήνης μένει πλέον με έναν νεαρό τερματοφύλακα στο ρόστερ της, αφού αποκτώντας τον Τσομπανέλλη παραχώρησε τον Πατράκη, ενώ με το -6 που περιμένουν να τους επιβληθεί, ο Παλλεσβιακός θα κατρακυλήσει τρεις θέσεις στο βαθμολογικό πίνακα, απέχοντας πια μόλις 5 πόντους από τη γραμμή του υποβιβασμού. Θυμίζεται ότι φέτος πέφτουν στη Β' Κατηγορία οι τρεις τελευταίες ομάδες, άνευ μπαράζ.

Η σεζόν πάντως έχει τελειώσει ολοκληρωτικά για τον Γιώργο Τσομπανέλλη, που δεν έχει πλέον δικαίωμα συμμετοχής τη φετινή περίοδο, με τη συγκεκριμένη υπόθεση -όπως εξελίχθηκε- να πλήττει και τον ίδιο τον τερματοφύλακα, που αναγκάζεται να μείνει εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey