Τα βρήκαν "σκούρα" τα φαβορί!

01/10/2016 - 19:18 Τελευταία τροποποίηση στις 02/10/2016 - 11:05

Πρεμιέρα με... εκπλήξεις στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας, με Βύρωνα, Αρίωνα, Πολιχνίτο και Κεραυνό να αντιστρέφουν τα εις βάρους τους προγνωστικά και να κόβουν βαθμούς απο τους Αιγέα, Ατρόμητο, Ελύτη και Γέρα αντίστοιχα. Τη νίκη της αγωνιστικής πέτυχε όμως ο Διαγόρας με το επιβλητικό 0-3 μέσα στην Αγιάσο...

1η Αγωνιστική
Βύρων Μόριας-Αιγέας Πλωμαρίου 0-0

Πολύ δυνατό το παιχνίδι ανάμεσα σε Βύρωνα και Αιγέα, με τις δύο ομάδες τελικά να μοιράζονται από έναν βαθμό και να μένουν αμφότερες με μία γλυκόπικρη γεύση. Ο Αιγέας σε ένα ακόμη παιχνίδι -όπως και στο ματς Κυπέλλου με τον Αετό- ήταν κυρίαρχος, έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο, φτάνοντας σε υψηλά επίπεδα την κατοχή της μπάλας, αλλά στο τέλος έμεινε χωρίς τη χαρά της νίκης. Στον αντίποδα το συγκρότημα του Γιώργου Κουτρομπίλα απέδειξε πως έχει φιλοδοξίες και πως ειδικά στην έδρα του, στο ολοκαίνουργιο πλαστικό της Μόριας, θα μπορεί να επικρατήσει επί οποιουδήποτε αντιπάλου. Το 0-0 πάντως δεν προκάλεσε χαμσουρητά στην κερκίδα που είχε κάτι παραπάνω από 200 φιλάθλους, με τον Αιγέα να απειλεί στο πρώτο μέρος με τον Σφακίου στο 5΄ και να χάνει ανεπανάληπτη ευκαιρία να αλλάξει τη μοίρα του αγώνα. Ευκαιρίες έχασαν οι Πλωμαρίτες και με τον Πρωτούλη, ενώ είχαν δοκάρι στο 25΄ με τον Καβαρνό. Ευκαιρίες καλές δημιούργησε όμως και ο Βύρων με δύο εξαιρετικά σουτ του Κουπέ, που πέρασαν ελάχιστα άουτ. Στην επανάληψη οι φάσεις ήταν ελάχιστες και το παιχνίδι -παρά την υπεροχή του Αιγέα- δεν είχε ιδιαίτερα καλό ρυθμό, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν ένα τετ α τετ με τον Αγιακάτσικα και τον Βύρωνα να βγαίνει σε μία ιδανική αντεπίθεση στο 70΄για να πάρει τη νίκη. Το 0-0 όμως έμεινε μέχρι τέλους, με τον διαιτητή Λέκκα να δείχνει πάνω από επτά φορές την κίτρινη κάρτα στους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων.
Λέκκας, Βασιλακάκης, Μπάλιακα - "Καραπαναγιώτειο" Μόριας
Παρατηρητής αγώνα: Χρόνης

Αρίων Μήθυμνας-Ατρόμητος Ανεμώτιας 2-1 (1-0)

Μέσα σε μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, καθώς το γήπδο του Μολύβου είχε πολύ κόσμο, ο Αρίωνας κατάφερε και έκανε τηρουμένων των αναλογιών την έκπληξη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, αναγκάζοντας σε ήττα τον Ατρόμητο Ανεμώτιας. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησαν στο πρώτο μέρος όταν και αποβλήθηκε σε μία δύσκολη φάση ο κίπερ των φιλοξενούμενων Καπνουλάς και πήραν μία σπουδαία νίκη. Ο Βουρσούκης άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, με το 1-0 να μένει μέχρι το σφύριγμα για το ημίχρονο. Στην ανάπαυλα ωστόσο ο Ατρόμητος κατάφερε να βρει ρυθμό και να κρύψει τον παίκτη λιγότερο στο γήπεδο, ισοφαρίζοντας με τον Παπουτσιδέλλη. Όμως ο Αρίωνας δεν κάμφθηκε από την προσωρινή όπως αποδείχθηκε ισοφάριση και με ένα ακόμη γκολ του Βαξεβάνη, έφτασε στη μεγάλη νίκη με 2-1, μπαίνοντας με το δεξί στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας, συνδυάζοντας με ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα την επάνοδό του στα μεγάλα σαλόνια.
Κουλουδής, Φαναρτζής, Ψύλλος - Γήπεδο Μολύβου
Παρατηρητής αγώνα: Πίνης

Πολιχνίτος-Οδυσσέας Ελύτης 1-0 (1-0)

Με το δεξί ξεκίνησε το πρωτάθλημα όμως και ο Πολιχνίτος, ανατρέποντας όπως και ο Αρίων τα προγνωστικά και αναγκάζοντας σε ήττα τον Οδυσσέα Ελύτη. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ πιο δυνατά στο παιχνίδι, έψαξαν το γκολ και το βρήκαν με τον Καββαδά. Ο Πολιχνίτος όμως δεν ήθελε να μείνει μόνο σε αυτό το γκολ και εκμεταλλευόμενος το... στάσισμα του Ελύτη, δημιούργησε κι άλλες ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμά του, είχε και δοκάρι αλλά δεν πέτυχε ποτέ το 2-0. Στην επανάληψη ο Οδυσσέας Ελύτης, ανέκτησε τον έλεγχο του παιχνιδιού και άρχισε προοδευτικά να πιέζει όλο και πιο πολύ τους γηπεοδύχους. Παρά όμως τις καλές στιγμές που έφτιαξαν οι μικροί του Ελύτη, δεν ήταν αποτελεσματικοί στο σκοράρισμα, έχοντας και ένα δοκάρι με τον Σφαμιδάκη. Το 1-0 έμεινε λοιπόν μέχρι τέλους και δικαίως ο Πολιχνίτος πανηγυρίζει.
Παντελαίων, Συβρής, Μεστρός - Γήπεδο Πολιχνίτου
Παρατηρητής αγώνα: Ανεμός

Αναγέννηση Γέρας-Κεραυνός Αφάλωνα 1-1 (0-1)

Σπουδαίο βαθμό απέσπασε στην πρεμιέρα ο Κεραυνός Αφάλωνα, βάζοντας δύσκολα στην γηπεδούχο Γέρα από τα... αποδυτήρια. Αφού ο Βαρνάς έδωσε προβάδισμα στον Κεραυνό μόλις στο 2΄της αναμέτρησης και έδωσε παράλληλα και το δικαίωμα στην ομάδα του να παραχωρήσει χώρους στους γηπεδούχους, περιμένοντας το χτύπημα στην κόντρα. Η Γέρα ωστόσο γρήγορα πήρε τα ηνία του αγώνα και σταδιακά... εγκαταστάθηκε έξω από την περιοχή του Κεραυνού, χωρίς όμως να καταφέρνει να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Στην επανάληψη η υπεροχή της Γέρας απέδωσε καρπούς με τον Παυλέλλης να ισοφαρίζει στο 55΄ και να δίνει ψυχολογία στην ομάδα του για την ολική ανατροπή. Μάλιστα ο ίδιος παίκτης τρία λεπτά αργότερα, είχε και δοκάρι, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για το 2-1. Η Γέρα συνέχισε να πολιορκεί τον Κεραυνό μέχρι το τελευταίο λεπτό, χωρίς όμως να κατορθώνει να λυγίσει για δεύτερη φορά την ψυχωμένη άμυνα του Κεραυνού που πήρε ένα πολύ σημαντικό βαθμό.
Δουκάκης, Βουλγαρέλλης, Παράσχου - Γήπεδο Παπάδου
Παρατηρητής αγώνα: Ανδριώτης

Όλυμπος Αγιάσου-Διαγόρας Αγ. Παρασκευής 0-3 (0-0)

Δεν πέρασε ούτε εβδομάδα από το απολαυστικό συναπάντημά τους στο Κύπελλο, με τον Διαγόρα να καταφέρνει να πετύχει μία επική ανατροπή και να επικρατεί με 4-3 και η άτυπη μεταξύ τους... "ρεβάνς" στην Αγιάσο, είχε ομολογουμένως τεράστιο ενδιαφέρον. Μόνο που αυτή τη φορά, ο Όλυμπος δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικός στην τελική του προσπάθεια όπως στο παιχνίδι του Κυπέλλου και ο Διαγόρας έδειξε ότι... έμαθε από το πρόσφατο πάθημά του. Και μπαίνοντας πολύ δυνατά στο παιχνίδι, έδειξε πως έχει καταφέρει να φτιάξει ξανά το μέταλλο της ομάδας που τα τελευταία χρόνια μονοπωλούσε τις πρώτες θέσεις. Ο Δελόλμας είχε δοκάρι στο πρώτο μέρος για την ομαδα της Αγίας Παρασκευής και τον μιμήθηκε και ο Γιώργος Μαλακός, με τον Όλυμπο να έχει και εκείνος κάποιες καλές στιγμές,όχι όμως αντίστοιχες των δοκαριών των φιλοξενούμενων. Το 0-0 του πρώτου μέρους, δεν είχε καμια σχέση λοιπόν με αυτά που είδαμε από τις δύο ομάδες στο Κύπελλο, όμως η επανάληψη είχε έναν και μόνο πρωταγωνιστή. Τον Διαγόρα που βρήκε το δρόμο προς το δίχτυα με τον Φιλιανό, έφτιαξε την αυτοπεποίθησή του και στο τέλος με δύο ακόμη γκολ από τους Μαλακό και Τσομπανέλλη, μετέτρεψε το ντέρμπι σε... υγιεινό περίπατο με το τελικό 0-3!

Κουκούλας, Βλουτέλλης, Λυρής - "Χριστοφίδειο" Αγιάσου
Παρατηρητής αγώνα: Παπουτσέλλης

Αίγειρος Μυστεγνών-Αχιλλέας Πέτρας (2/10, 17:00)
Πατσατζής, Μποντάκης, Οικονόμου - Ενωσιακό Θερμής
Παρατηρητής αγώνα: Τσαγκάρης

Παλλεσβιακός-Αετός Λουτρών (2/10, 17:00)
Κάντας, Καρμίρης, Καραμπάσης - Γήπεδο Λουτρών
Παρατηρητής αγώνα: Πηγάσης

 Δείτε ΕΔΩ τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ της Α΄Κατηγορίας ΕΠΣ Λέσβου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey