"X"ορταστικό θέαμα στο Πλωμάρι [pics]

09/10/2016 - 20:59 Τελευταία τροποποίηση στις 09/10/2016 - 21:20

Η γενική εκτίμηση όλων, ήταν πως παρά το ότι αγωνίζονταν οι δύο ομάδες που θεωρούνται από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, ο νικητής του ντέρμπι θα έπαιρνε ένα σημαντικό ψυχολογικό αβαντάζ για τη συνέχεια της συναρπαστικής κούρσας που ξεκίνησε.

Τελικώς νικητής στο Πλωμάρι δεν προέκυψε, αλλά τα 90 λεπτά που παρακολούθησαν κάτι παραπάνω από 300 φίλοι των δύο ομάδων, έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα: Ο Αίγειρος είναι μία ομάδα με προσωπικότητες και με μεγαλύτερη ποιότητα από όλους τους άλλους θεωρητικά «μεγάλους», αλλά η ψαλίδα του σε σχέση με πέρυσι, έχει μικρύνει αισθητά. Ο Αιγέας από την άλλη, είναι ένα καλοδουλεμένο σύνολο –όπως έχουμε ξαναγράψει- που παίζει στρωτό ποδόσφαιρο και καλύπτει έτσι το θεωρητικό έλλειμμά του σε προσωπικότητες. Αλλά σήμερα κέρδισε αυτόν τον βαθμό, με στοιχεία που δεν είχε δείξει ως σήμερα. Με τσαμπουκά και… ψυχή και λιγότερο… σχέδιο.

Το ντέρμπι ξεκίνησε με τον Αίγειρο να δείχνει από νωρίς διάθεση να πάρει τη μπάλα στα πόδια του και να παίξει εκείνος ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Με συνεχή πίεση ψηλά, αλλά και πολλή δουλειά στο κέντρο από τους Βαμβουκλή και Καραδημητράκη, διέλυσε το όποιο πλάνο του Στέλιου Μουντανάρη, που είδε έναν Αιγέα ο οποίος κατά διαστήματα έδιωχνε τη μπάλα απλά για να… φύγει. Η ανωτερότητα του Αιγείρου, αποτυπώθηκε στο σκορ τελικώς πέντε λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου σε μία φάση διαρκείας, όπου ο κίπερ και η άμυνα του Αιγέα δεν αντέδρασε καλά και ο Χατζηβαγιάννης κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Στην επανάληψη ο Αίγειρος συνέχισε στο ίδιο τέμπο, πιέζοντας επιτυχημένα ψηλά και χάνοντας μία σπουδαία ευκαιρία σε μακρινό σουτ του Βλαστέλλη να «κλειδώσει» τη νίκη. Η μπάλα όμως σταμάτησε στο δοκάρι του Αιγέα και οι γηπεδούχοι μετά από αυτή τη φάση, πήραν… επάνω τους. Με πρωταγωνιστή τον Αγιακάτσικα που από τα δεξιά ξεκινούσε μόνος του ότι καλό προσπαθούσε να δημιουργήσει ο «τρακαρισμένος» και ασύνδετος –για πρώτη φορά φέτος- Αιγέας, έδωσε πνοή στην ομάδα του, που όσο περνούσε η ώρα άρχισε να πιστεύει στην ισοφάριση, ειδικά μετά την είσοδο και του Άνταμ στον αγώνα. Την ίδια ώρα ο Αίγειρος έδωσε χώρο στους γηπεδούχους, είτε από επιλογή, είτε από ένστικτο με τον Αιγέα να κυριαρχεί απόλυτα στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα. Φτάνοντας τελικώς στο 75΄ στην ισοφάριση με τον κορυφαίο του γηπέδου Αγιακάτσικα, ο οποίος μάλιστα πέντε λεπτά αργότερα θα μπορούσε να είχε κάνει την ολική ανατροπή αν το πλασέ του φάτσα με τον Κλεομένη Παπαλόπουλο, δεν πέρναγε ελάχιστα άουτ.

Παρ΄ όλα αυτά ο Αίγειρος θα μπορούσε στο τελευταίο δεκάλεπτο να «κλέψει» τη νίκη, όταν με εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια από τα αριστερά ο Αλαγιάννης πλάσαρε και η μπάλα έγλειψε σαδιστικά το δοκάρι του Αιγέα. Προς το τέλος του αγώνα υπήρξε ένταση για μία αμφιλεγόμενη υπόδειξη για οφσάιντ της Ανδριάνας Μπάλιακα, που έκοψε επίθεση του Αιγέα, ενώ έντονους διαλόγους είχαν οι Συβρής και Αγιακάτσικας μέχρι να καταλήξουν στα αποδυτήρια των ομάδων τους…

Το τελικό 1-1 απέδειξε πως φέτος θα δούμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, που δύσκολα δεν θα πάει σε μπαράζ…

Φωτογραφίες | SportLesvos.gr

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων και των φωτογραφιών του SportLesvos.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια (Ν. 2121/1993).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey