Λύτρωση στο τέλος για Βύρωνα Μόριας

23/10/2016 - 14:14 Τελευταία τροποποίηση στις 23/10/2016 - 14:37

Ο αγώνας του Βύρωνα με τον Παλλεσβιακό άνοιξε την αυλαία της 5ης Αγωνιστικής στην Α' Κατηγορία ΕΠΣ Λέσβου και ολοκληρώθηκε με νίκη για την ομάδα της Μόριας (1-0). Στα Λουτρά ο Οδυσσέας Ελύτης αναδείχθηκε ισόπαλος με τον Αχιλλέα Πέτρας (1-1). Ο Διαγόρας υποδέχεται στην Αγία Παρασκευή τον Αρίωνα Μήθυμνας, που αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη μέχρι τώρα, ενώ στα Λουτρά ο τοπικός Αετός θα φιλοξενήσει τον Ατρόμητο Ανεμώτιας. Ο πρωταθλητής Αίγειρος Μυστεγνών δοκιμάζεται μέσα στο "Χριστοφίδειο" κόντρα στον Όλυμπο Αγιάσου. Από τα υπόλοιπα ματς ξεχωρίζει η συνάντηση Κεραυνού Αφάλωνα-Αιγέα Πλωμαρίου, καθώς επίσης και εκείνη της Αναγέννησης Γέρας με τον Πολιχνίτο. 

5η Αγωνιστική
Βύρων Μόριας-Παλλεσβιακός 1-0 (0-0)
Βουρανής, Βερρής, Μπάλιακα - "Καραπαναγιώτειο" Μόριας
Παρατηρητής αγώνα: Ανδριώτης

Με γκολ του Παναγιώτη Βουργουτζή, στο 83ο λεπτό, ο Βύρων Μόριας λυτρώθηκε απέναντι στον ψυχωμένο Παλλεσβιακό, νικώντας με 1-0 στο "Καραπαναγιώτειο" της Μόριας. Ο σκόρερ έστειλε με άπιαστη κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από συστημένη σέντρα του Βουτούλια. Καλό παιχνίδι σε γενικές γραμμές, με ελαφρά υπεροχή των γηπεδούχων στο πρώτο 45λεπτο και καθολικη πίεση στην επανάληψη. Ο Βυρων είχε και δοκάρι με τον Χατζησπύρο, ελάχιστα λεπτά πριν την επίτευξη του νικητήριου τέρματος. Εμφανώς βελτιωμένος ο Παλλεσβιακός με τον Βαργεμέζη στον πάγκο του, πάλεψε με όλες τις δυνάμεις του για ένα θετικό αποτέλεσμα, όμως λύγισε στα τελευταία λεπτά.

Οδυσσέας Ελύτης-Αχιλλέας Πέτρας 1-1 (1-0)
Δουκάκης, Γάκος, Συβρής - Γήπεδο Λουτρών
Παρατηρητής αγώνα: Κελαϊδίτης

Ισόπαλο έληξε το ματς στα Λουτρά, μεταξύ Οδυσσέα Ελύτη και Αχιλλέα Πέτρας με τελικό σκορ 1-1. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να μπουν μπροστά στο σκορ. Ο Οδυσσέας Ελύτης κέρδισε πέναλτι, αλλά σε μια απόφαση που θα συζητηθεί, ο διαιτητής Δουκάκης υπέδειξε τεχνική ποινή στην εκτέλεση του Τσιμπούκη, θεωρώντας πως ο ποδοσφαιριστής κοντοστάθηκε πριν σουτάρει, προσπαθώντας να ξεγελάσει τον τερματοφύλακα. Ο νέος κανονισμός κάνει λόγο για παράβαση στο διπλό πάτημα πριν την εκτέλεση του σουτ. Πάντως, παρά το ότι δεν μετατράπηκε σε γκολ το πέναλτι, οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν με γκολ του Μανιού στο 40ο λεπτό. Νωρίτερα, είχαν και δοκάρι στο 35' με δράστη τον Δοματά. Στην επανάληψη, ο Αχιλλέας κέρδισε πέναλτι, σε χέρι του Αραπαντώνη στη γραμμή της περιοχής, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Απ. Γρούβας για το 1-1. Ένα λεπτό νωρίτερα ο ίδιος παίκτης είχε απολέσει μεγάλη ευκαιρία, με τον Γιαννίκο να αποκρούει. Στο 80' αποβλήθηκε ο Βαργεμέζης, σωστά, ως τελευταίος σε τράβηγμα αντιπάλου. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα ωστόσο, ο Οδυσσέας Ελύτης έφτασε μια ανάσα από το γκολ στις καθυστερήσεις, όμως το πλασέ του Μουρατίδη απέκρουσε σωτήρια ο Κιουλάφας. 

Αναγέννηση Γέρας-Πολιχνίτος (23/10, 16:15)
Κουκούλας, Μεστρός, Βασιλακάκης - Γήπεδο Παπάδου
Παρατηρητής αγώνα: Γιουβανάκης

Όλυμπος Αγιάσου-Αίγειρος Μυστεγνών (23/10, 16:15)
Μποντάκης, Οικονόμου, Καρδάσης - "Χριστοφίδειο" Αγιάσου
Παρατηρητής αγώνα: Πηγάσης

Διαγόρας Αγ. Παρασκευής-Αρίων Μήθυμνας (23/10, 16:15)
Λέκκας, Καραμπάσης, Πούλος - Γήπεδο Αγίας Παρασκευής
Παρατηρητής αγώνα: Σταυρίδης

Κεραυνός Αφάλωνα-Αιγέας Πλωμαρίου (23/10, 16:15)
Πατσατζής, Βλουγαρέλλης, Φαναρτζής - "Καραπαναγιώτειο" Μόριας
Παρατηρητής αγώνα: Τσαγκάρης

Αετός Λουτρών-Ατρόμητος Ανεμώτιας (23/10, 16:15)
Κάντας, Καρμίρης, Βλουτέλλης - Γήπεδο Λουτρών
Παρατηρητής αγώνα: Βάλεσης

Δείτε ΕΔΩ τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ της Α΄Κατηγορίας ΕΠΣ Λέσβου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey