Ο νόμος του "Μίζεργκαν" και έκπληξη στα Λουτρά

12/11/2016 - 16:12 Τελευταία τροποποίηση στις 19/11/2016 - 14:00

Τρεις νίκες γηπεδούχων και μία φιλοξενούμενου εποφύλαξε η πρώτη ημέρα διεξαγωγής της 6ης Αγωνιστικής στην Α' Κατηγορία ΕΠΣ Λέσβου. Ο Κεραυνός Αφάλωνα επικράτησε δύσκολα του Παλλεβσιακού (2-1), ο Αχιλλέας Πέτρας γύρισε το εις βάρος του σκορ κόντρα στον Αρίωνα Μήθυμνας (2-1), ενώ ο Ατρόμητος Ανεμώτιας εκμεταλλεύτηκε τη δύναμη του ξερού, στο "Μίζέργκαν", κάμπτοντας την αντίσταση του Αιγέα Πλωμαρίου (1-0). Τέλος, ο Πολιχνίτος πέρασε με σπουδαίο "2" από τα Λουτρά, νικώντας τον τοπικό Αετό (0-1).

Σύο ματς ακόμα διεξάγονται αύριο Κυριακή (13/11). Συγκεκριμένα, ο Βύρων υποδέχεται στη Μόρια τον Όλυμπο Αγιάσου, ενώ ο Οδυσσέας Ελύτης φιλοξενεί στα Λουτρά τον Αίγειρο Μυστεγνών. Το ντέρμπι ανάμεσα σε Αναγέννηση Γέρας και Διαγόρα Αγ. Παρασκευής θα διεξαχθεί πιθανότατα την Τετάρτη (16/11), λόγω πένθους.

Κεραυνός Αφάλωνα-Παλλεσβιακός 2-1 (1-0)
Μποντάκης, Βουλγαρέλλης, Βλουτέλλης - "Καραπαναγιώτειο" Μόριας
Παρατηρητής αγώνα: Παπουτσέλλης

Πιο ορεξάτος στο πρώτο μέρος ο Παλλεσβιακός, είχε δοκάρι με τον Παναγιώτου στο ξεκίνημα και χαμένο πέναλτι με εκτελεστή τον Τσομπανέλλη, το οποίο απέκρουσε στη γωνία του ο Βογιατζής. Αφού ο "Παλλέ" δεν μετέτρεψε τις ευκαιρίες του σε γκολ, ο Κεραυνός πέτυχε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου το 1-0 με σκόρερ τον Κανόγκα, σε μια φάση που την πήρε πάνω του ο διαιτητής Μποντάκης, παρά την αρχικά σηκωμένη σημαία του βοηθού του. Με τη σέντρα στην επανάληψη, όμως οι παίκτες του Βαργεμέζη ισοφάρισαν. Δράστης ο Μακρυπούλιας, που με δυνατή κεφαλιά έφερε το ματς ξανά στην ισοπαλία (1-1). Οι παίκτες του Γιακαλή πίεσαν εκ νέου, είχαν δοκάρι με τον Βαρνά και ακολούθως βρέθηκαν με παίκτη παραπάνω, λόγω της αποβολής με απ' ευθείας κόκκινη του Τσομπανέλλη. Το αριθμητικό τους πλεονέκτημα όμως δεν κράτησε πολύ, αφού αποβλήθηκε επίσης με απ' ευθείας κόκκινη και ο Θωμαΐδης. Όμως οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να σκοράρουν και δεύτερο γκολ, με τον Στρατή Δελόλμα.

Αχιλλέας Πέτρας-Αρίων Μήθυμνας 2-1 (0-0)
Κάντας, Συβρής, Γάκος - Γήπεδο Πέτρας
Παρατηρητής αγώνα: Πελέκος

Δυνατό ματς, όπως άλλωστε αναμενόταν το τοπικό ντέρμπι, που διεξήχθη στην Πέτρα ανάμεσα στον Αχιλλέα και τον Αρίωνα Μήθυμνας. Μοιρασμένο το πρώτο 45λεπτο, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα όμως, ο Κυριάκου έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους για το 0-1. Η χαρά του Αρίωνα όμως δεν κράτησε καθόλου, αφού με τη σέντρα ο Πάντας ισοφάρισε σε 1-1 για τον Αχιλλέα. Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογία στους γηπεδούχους, που είναι παραδοσιακά δυνατοί στην έδρα τους. Έτσι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γιώργου Σκαρακάκη, κερδισμένο σε ανατροπή του Πάντα, πέτυχαν το 2-1 λίγο αργότερα και πήραν μια πολύ σπουδαίας σημασίας νίκη.

Ατρόμητος Ανεμώτιας-Αιγέας Πλωμαρίου 1-0 (0-0)
Κουλουδής, Βερρής, Ψύλλος - "Μίζεργκαν" Ανεμώτιας
Παρατηρητής αγώνα: Πίνης

Δυνατό ματς στο "Μίζεργκαν", με τον Ατρόμητο Ανεμώτιας να παίρνει τη νίκη στο πιο σπουδαίο ματς της αγωνιστικής, κόντρα στον φιλόδοξο Αιγέα Πλωμαρίου, επιστρέφοντας έτσι στα θετικά αποτελέσματα. Μοιρασμένο το ντέρμπι σχεδόν σε όλη του τη διάρκεια, ωστόσο οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τον παράγοντα της έδρας, κερδίζοντας με 1-0 χάρη σε γκολ του Ιντζέ, έπειτα από βαθιά μπαλιά του Κυριάκου Κουνιαρέλλη, με τον σκόρερ να πετάγεται ανάμεσα στα δύο στόπερ και με ψηλοκρεμαστό πλασέ να χαρίζει τη νίκη στον Ατρόμητο. Μετά το γκολ, υπήρξε ένταση σε μια μονομαχία των Τσίγκα και Πρωτούλη, με τους δύο παίκτες να έχουν διαπληκτισμό και τον διαιτητή Κουλουδή να τους αποβάλλει με απ' ευθείας κόκκινη κάρτα.

Αετός Λουτρών-Πολιχνίτος 0-1 (0-1)
Λέκκας, Μεστρός, Καρμίρης - Γήπεδο Λουτρών
Παρατηρητής αγώνα: Γιουβανάκης

Έκπληξη σημειώθηκε στα Λουτρά, με τον Πολιχνίτο να φεύγει νικητής από την αναμέτρηση κόντρα στον τοπικό Αετό, ο οποίος υπέστη απροσδόκητη ήττα, που είναι μάλιστα και η πρώτη του απώλεια βαθμών στο φετινό πρωτάθλημα. Το μοναδικό γκολ του αγώνα, που έκρινε και το βαθμολογικό τρίποντο, σημείωσε ο Νικέλλης στα μισά του πρώτου ημιχρόνου. Οι φιλοξενούμενοι άντεξαν στην πίεση που άσκησε ο Αετός Λουτρών στην επανάληψη, διατηρώντας το υπέρ τους 0-1 ως το τέλος.

Βύρων Μόριας-Όλυμπος Αγιάσου 3-0 (2-0)
Βουρανής, Πατσατζής, Οικονόμου - "Καραπαναγιώτειο" Μόριας
Παρατηρητής αγώνα: Βάλεσης

Όταν σκοράρει ο Παναγιώτης Βουγργουτζής ο Βύρων Μόριας δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα. Πόσο μάλλον όταν ο έμπειρος σκόρερ πετυχαίνει χατ τρικ. Η ομάφα του Γιώργου Κουτρομπίλα ξεπέρασε με άνεση το εμπόδιο του Ολύμπου Αγιάσου στο "Καραπαναγιώτειο", προσθέτοντας τρεις ακόμα πολύτιμους πόντους στη συγκομιδή της.

Οδυσσέας Ελύτης-Αίγειρος Μυστεγνών 0-6 (0-2)
Δουκάκης, Φαναρτζής, Πούλος - Γήπεδο Λουτρών
Παρατηρητής αγώνα: Χρόνης

Δεν τέθηκε θέμα αμφισβήτησης της ανωτερότητας του Αίγειρου Μυστεγνών, στην αναμέτρηση των Λουτρών με αντίπαλο τον γηπεδούχο Οδυσσέα Ελύτη. Το τελικό 0-5 μιλά από μόνο του. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Συβρή, που πέτυχε χατ τρικ, η ομάδα του Θοδωρή Παπαλόπουλου έφτασε σε μια ακόμα νίκη και πλησίασε περισσότεροτην κορυφή της βαθμολογίας. Τα άλλα τρία γκολ των φιλοξενούμενων σημείωσαν οι Χατζηβαγιάννης, Καλαφάτης και Τριλιανός.

Διαγόρας Αγ. Παρασκευής-Αναγέννηση Γέρας (16/11, 11:00)
Βουρανής, Λυρής, Βλουτέλλης - Γήπεδο Αγ. Παρασκευής 
Παρατηρητής αγώνα: Σταυρίδης

Δείτε ΕΔΩ τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ της Α΄Κατηγορίας ΕΠΣ Λέσβου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey