Ισοπαλία με... ξύλο στην Αγία Παρασκευή!

18/12/2016 - 17:03 Τελευταία τροποποίηση στις 18/12/2016 - 18:38

Το αλησμόνητο Ατρόμητος Αγίας Μαρίνας-Διαγόρας με διαιτητή τον Βασίλη Πούλο θυμήθηκαν και ξεπέρασαν στο σημερινό ντέρμπι της Αγίας Παρασκευης, Διαγόρας και Αίγειρος, σε ένα ματς που σηαμδεύτηκε από επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου και 7 αποβολές!

12η Αγωνιστική

Διαγόρας Αγ. Παρασκευής-Αίγειρος Μυστεγνών 1-1 (0-1)
Κουλουδής, Κάντας, Βλουτέλλης - Γήπεδο Αγ. Παρασκευής
Παρατηρητής αγώνα: Σταυρινός

Το τελικό 1-1 αφήνει σίγουρα ικανοποιημένους τους γηπεδούχους, που παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας και έδειξαν ψυχικά αποθέματα, γυρίζοντας ένα πολύ ιδιαίτερο ματς. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αίγειρος προηγήθηκε με τον Καδή λίγο πριν το 20λεπτο και στους πανηγυρισμούς του γκολ η κατάσταση ξέφυγε. Μια χειρονομία προς την κερκίδα προκάλεσε την οργή των ανθρώπων του Διαγόρα, με παίκτες των δύο ομάδων να πιάνονται στα χέρια σε τρεις μεριές του γηπέδου και κάποιους εξαγριωμένους φιλάθλων να πηδούν τα κάγκελα! Το ξύλο σταμάτησε με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων, αλλά και της αστυνομίας, ενώ ο διαιτητής Κουλουδής και οι βοηθοί του προχώρησαν σε 20λεπτη διακοπή, φεύγοντας στα αποδυτήρια. Πριν την επανέναρξη του ματς, ο ρέφερι απέβαλε τρεις ποδοσφαιριστές από κάθε ομάδα, που ενεπλάκησαν στα επεισόδια και συγκεκριμένα τους Σαμπάνη, Αντώναρο και Π. Αλεξίου από πλευράς Διαγόρα και τους Τριλιανό, Τ. Ελευθερίου και Χατζηβαγιάννη από τον Αίγειρο. Στο ημίχρονο, ο προπονητής Αλεξίου πέρασε στο ματς τον τερματοφύλακα Σελάχα, που ήταν εξαιρετικός σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις, κρατώντας τον Διαγόρα στο ματς. Όσο περνιύσε η ώρα, οι γηπεδούχοι γίνονταν όλο και πιο απειλητικοί. Ώσπου στο 83' ο Αίγειρος έμεινε με 7 παίκτες, λόγω νέας αποβολής του Καδή για φάουλ. Από την εκτέλεση του Δελόλμα, ο Τσομπανέλλης με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι ισοφάρισε σε 1-1, βάζοντας... φωτιά στην κερκίδα. Το σκορ αυτό παρέμεινε ως το τέλος, σε ένα από τα πιο επεισοδιακά ματς των τελευταίων ετών στο λεσβιακό ποδόσφαιρο.

Όλυμπος Αγιάσου-Πολιχνίτος 1-1 (1-0)
Κουκούλας, Κάντας, Βλουτέλλης - "Χριστοφίδειο" Αγιάσου
Παρατηρητής αγώνα: Πηγάσης

Στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 12ης Αγωνιστικής, Όλυμπος και Πολιχνίτος μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις στο "Χριστοφίδειο", μένοντας στο ισόπαλο 1-1. Τοσκορ άνοιξαν οι γηπεδούχοι με τον Χατζέλλη, ενώ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν λίγο πριν τη λήξη με σκόρερ τον Ξινό.

Αχιλλέας Πέτρας-Βύρων Μόριας 5-2 (1-1)
Βουρανής, Βερρής, Ψύλλος - Γήπεδο Πέτρας
Παρατηρητής αγώνα: Πελέκος

Όμορφο ματς με ανατροπές έγινε στην Πέτρα, εκεί όπου ο Αχιλλέας πήρε σπουδαία νίκη κόντρα στον Βύρωνα με 5-2, στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Πάντα, αλλά ο Π. Βουργουτζής ισοφάρισε πριν την ανάπαυλα για την ομάδα του Κουτρομπίλα σε 1-1. Στην επανάληψη, ο ίδιος παίκτης που αποτελεί μόνιμο σκόρερ του Βύρωνα Μόριας, έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του σε 1-2, αλλά ο Πάντας επίσης με το δευτερο προσωπικό του τέρμα ισοφάρισε στο τελικό 2-2. Στα τελευταία λεπτά ο Αχιλλέας πέτυχε τρία γκολ, δύο με τον Απ. Γρούβα και ένα με τον Σκαρακάκη.

Οδυσσέας Ελύτης-Ατρόμητος Ανεμώτιας 4-3 (2-2)
Βουλγαρέλλης, Βασιλακάκης, Μεστρός - Ενωσιακό Θερμής
Παρατηρητής αγώνα: Ντουνιάς

Τρομερό παιχνίδι ήταν αυτό μεταξύ Οδυσσέα Ελύτη και Ατρόμητου Ανεμώτιας, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στο τελικό αποτέλεσμα. Η αναμέτρηση προειδοποίησε από νωρίς τους θεατές πως θα ήταν ενδιαφέρουσα, όταν ο Μανιός στο 4' σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Ατρόμητου. Παρόλα αυτά στο 25' η ομάδα της Ανεμώτιας προηγήθηκε με δικό του τέρμα, στο οποίο άμεσα απάντησε με πέναλτι ο Τσιμπούκης για το 1-1. Λίγο αργότερα ο Κουκλιαμπής σημείωσε το 2-1 και την ανατροπή για την ομάδα του Οδυσσέα Ελύτη, με τον ίδιο παίκτη όμως να πετυχαίνει αυτογκόλ, στιγμές πριν από την λήξη του ημιχρόνου (2-2). Στην επανάληψη ο αγώνας συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό και συνεχείς φάσεις, με τον Τσιμπούκη στο 60' να πετυχαίνει δεύτερο προσωπικό τέρμα για το 3-2. Το 3-3 για τον Ατρόμητο ήρθε στο 75', αλλά στο 82' ο Αναιρούσης με δικό του τέρμα σημείωσε το 4-3 και έδωσε στην ομάδα του μία σπουδαία νίκη απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο.

Αετός Λουτρών-Αιγέας Πλωμαρίου 0-1 (0-0)
Μποντάκης, Μπαλιακα, Πούλος - Γήπεδο Λούτρων
Παρατηρητής αγώνα: Πάνου

Πραγματικό ντέρμπι στα Λουτρά, σε μια αναμέτρηση που κρίθηκε στις λεπτομέρειες υπέρ του Αιγέα Πλωμαρίου, που «έκλεψε» τη νίκη στο τελευταίο λεπτό! Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο γήπεδο με διάθεση να μην επιτρέψουν στον αντίπαλο να δημιουργήσει κινδύνους για την εστία τους. Ο Αετός Λουτρών, με τον άνεμο να τον βοηθάει στο πρώτο μέρος, έφτασε πολύ κοντά στο 1-0 με σουτ του Διονυσάτου, το οποίο όμως προσέκρουσε στο δοκάρι της εστίας. Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο τόσο στο πρώτο ημίχρονο όσο και στην επανάληψη, με τις δύο ομάδες να σημαδεύουν και πάλι το δοκάρι. Αρχικά, ο Αιγέας με τον Αγκόλι στο 70' και έπειτα ο Αετός Λουτρών με τον Καβαλίκα στο 75ο λεπτό. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση ήρθε στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, όταν μετά από καλά εκτελεσμένο φάουλ, ο Τσιπάς έστειλε με καφαλιά την μπάλα στο βάθος της εστίας του Αετού, με τον Αιγέα να δραπετεύει από τα Λουτρά και να νικά ακόμη έναν ισχυρό αντίπαλο.

Κεραυνός Αφάλωνα-Αρίων Μήθυμνας 3-1 (0-1)
Συβρής, Καρμίρης, Λυρής - "Καραπαναγιώτειο" Μόριας
Παρατηρητής αγώνα: Γιουβανάκης

Ακόμη μια σημαντική νίκη για την ομάδα του Κεραυνού, με νέα ανατροπή αυτή τη φορά απέναντι στον Αρίωνα Μύθημνας. Το σκορ στην αναμέτρηση άνοιξε για την ομάδα του Μολύβου ο Νίκος Βουζούκης στο 25, με το 0-1 να μένει ως την απάπαυλα του ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην επανάληψη, σε αντίθεση με την ομάδα του Αρίωνα, ισοφαρίζοντας σε 1-1 με αυτογκόλ του Βουτηράκη στο 60ο λεπτό. Ο Κεραυνός συνέχισε να πιέζει και δικαιώθηκε στο 75', όταν ο Κανόγκας σημείωσε το 2-1 για την ομάδα του Αφάλωνα, με τον Δελόλμα πέντε λεπτά αργότερα να σφραγίζει αυτή τη σημαντική νίκη, πετυχαίνοντας το τελικό 3-1.

Αναγέννηση Γέρας-Παλλεσβιακός 1-1 (1-1)
Πατσατζής, Οικονόμου, Καραμπάσης - Γήπεδο Παπάδου
Παρατηρητής αγώνα: Πηγάσης

Σπουδαία ισοπαλία πήρε ο Παλλεσβιακός σε μια δύσκολη έδρα του πρωταθλήματος, στον Παπάδο, απέναντι στην Αναγέννηση Γέρας. Και τα δυο γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκαν σε ένα 15λεπτο. Ο Τρεμούλας με δική του προσπάθεια άνοιξε το σκορ για την Αναγέννηση, με τον «Παλλέ»» να αντιδρά και να ισοφαρίζει 10 λεπτά αργότερα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αδαλή. Στην επανάληψη η ομάδα της Γέρας έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Παυλέλλη, όταν ο τελευταίος εξύβρισε τον βοηθό διαιτητή. Η Αναγέννηση Γέρας «άγγιξε» το 2-1, αλλά η προσπάθεια του Τρεμούλα σταμάτησε στο δοκάρι του Καλαρέμα, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση. Στη τελευταία φάση ο Παλλεσβιακός θα μπορούσε να φύγει από τη Γέρα με το «2», αλλά η μπάλα μετά από την προσπάθεια του Σιαφακά προσέκρουσε στο δοκάρι, με το 1-1 να είναι και το τελικό σκορ.

Επιμέλεια | Βαγγέλης Γεωργατσέλος

Δείτε ΕΔΩ τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ της Α΄Κατηγορίας ΕΠΣ Λέσβου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey