"Χ"άρηκε μόνο ο... Διαγόρας!

29/01/2017 - 18:55 Τελευταία τροποποίηση στις 29/01/2017 - 19:19

Η ισοπαλία στο ντέρμπι ανάμεσα σε Αίγειρο Μυστεγνών και Αιγέα, έδωσε τη δυνατότητα στον Διαγόρα να βρεθεί αποσπασμέσνος, στο +7, στην κουρφή του πίνακα στην Α' ΕΠΣ Λέσβου, αποκτώντας έτσι μεγάλο προβάδισμα για την εξασφάλιση της πρωτιάς και του μπόνους των playoffs. Ξεχώρισε το "2" του Ατρομήτου Ανεμώτιας μέσα στην έδρα του Πολιχνίτου, όπως και η εμφατική νίκη του Βύρωνα Μόριας επί του Αρίωνα Μήθυμνας (4-1). Στον Παπάδο, η Αναγέννηση Γέρας επιβεβαίωσε τη δυνατή της έδρα, νικώντας τον Οδυσσέα Ελύτη (1-0), ενώ στα Λουτρά ο Παλλεσβιακός υπέστη οδυνηρή ήττα από τον Αχιλλέα Πέτρας (0-1). Χθες, ο Διαγόρας Αγ. Παρασκευής πέτυχε εύκολη νίκη κόντρα στον Κεραυνό Αφάλωνα (6-0), στο ουδέτερο γήπεδο της Αγιάσου. Η αυλαία της 15ης Αγωνιστικής πέφτει την Τετάρτη (1/2, 15:00) με τον αγώνα Ολύμπου Αγιάσου-Αετού Λουτρών. 

Διαγόρας Αγ. Παρασκευής-Κεραυνός Αφάλωνα 6-0 (3-0)
Πατσατζής, Οικονόμου, Συβρής - "Χριστοφίδειο" Αγιάσου
Παρατηρητής αγώνα: Παπουτσέλλης

Κανένα πρόβλημα δε συνάντησε ο Διαγόρας απέναντι στον Κεραυνό αφάλωνα, στο ουδέτερο "Χριστοφίδειο" της Αγιάσου, όπου εξέτισε τη δεύτερη αγωνιστική της τιμωρίας τη έδρας του. Η ομάδα της Αγίας Παρασκευής προηγήθκε πολύ νωρίς με τον Μαλακό και πριν το 10λεπτο είχε φτάσει στο 2-0 με σκόρερ τον Φιλιανό, ο οποίος με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έγραψε και το 3-0 λιγο αργότερα. Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Φιλιανός ολοκλήρωσε το χατ τρικ του για το 4-0, ενώ το 5-0 διαμορφώθηκε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τσομπανέλλη. Ο ίδιος παίκτης έγραψε και το τελικό 6-0. Με τη νίκη του αυτή ο Διαγόρας βρίσκεται προσωρινά στο +8 και περιμένει να δει τι θα γίνει στο ντέρμπι Αίγειρου-Αιγέα.

Αίγειρος Μυστεγνών-Αιγέας Πλωμαρίου 1-1 (0-1)
Κουκούλας, Καρμίτης, Λυρής - Ενωσιακό Θερμής
Παρατηρητής αγώνα: Βάλεσης

Ο φορμαρισμένος Αιγέας έβαλε ξανά δύσκολα στον περσινό πρωταθλητή Αίγειρο Μυστεγνών, μπαίνοντας από το ξεκίνημα δυνατά στο Ενωσιακό της Θερμής. Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα, η ομάδα του Στέλιου Μουντανάρη προηγήθηκε μάλιστα με καταπληκτική ατομική προσπάθεια του Χρυσάφη, μπαίνοντας σε ρόλο οδηγού στην αναμέτρηση. Στην επανάληψη, ο Αίγειρος του Θοδωρή Παπαλόπουλου έφτασε στην ισοφάριση, κερδίζοντας πέναλτι. Ο διαιτητής Κουκούλας υπέδειξε χέρι μέσα στην περιοχή από τον Αγκόλι, απόφαση που αμφισβήτησαν έντονα οι Πλωμαρίτες. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε με επιτυχία ο Καδής, πετυχαίνοντας το 1-1, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Πολιχνίτος-Ατρόμητος Ανεμώτιας 2-3 (1-2)
Συβρής, Βασιλακάκης, Βλουτέλλης - Γήπεδο Πολιχνίτου
Παρατηρητής αγώνα: Πάνου

Σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη απέσπασε ο Ατρόμητος Ανεμώτιας μέσα στον Πολιχνίτο, νικώντας με 2-3. Το σκορ για τους φιλοξενούμενους άνοιξε ο Παπουτσιδέλλης στο πρώτο 20λεπτο, αλλά ο Σταμογιώργος απάντησε άμεσα, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Λίγο πριν την ανάπαυλα, ο Τσίγκας έδωσε ξανά προβάδισμα στην ομάδα της Ανεμώτιας. Στο δεύτερο μέρος, ο Χατζηκυριάκος πέτυχε το 1-3 για τον Ατρόμητο, που άντεξε μέχρι το τέλος στην πίεση των γηπεδούχων, οι οποίοι μείωσαν στο τελικό 2-3 με γκολ του Καββαδά.

Παλλεσβιακός-Αχιλλέας Πέτρας 0-1 (0-1)
Βουρανής, Βερρής, Ψύλλος - Γήπεδο Λουτρών
Παρατηρητής αγώνα: Ανδριώτης

Σε ανοδική τροχιά ο Αχιλλέας Πέτρας νίκησε και τον Παλλεσβιακό (0-1) μέσα στα Λουτρά, βυθίζοντας τον ακόμα περισσότερο στον πάτο της βαθμολογίας. Το χρυσό γκολ των νικητών σημείωσε ο Κλάους Σεφουλάι στο πρώτο 45λεπτο, με την ομάδα της Πέτρας να έχει και δοκάρι με τον Πάντα. 

Αναγέννηση Γέρας-Οδυσσέας Ελύτης 1-0 (1-0)
Λέκκας, Πούλος, Οικονόμου - Γήπεδο Παπάδου
Παρατηρητής αγώνα: Πηγάσης

Τη δύναμη της έδρας της επιβεβαίωσε η Αναγέννηση Γέρας, επικρατώντας στο γήπεδο του Παπάδου με 1-0 του Οδυσσέα Ελύτη. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο νεαρός Γιώργος Μανούσος, λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και αποδείχθηκε αρκετό για να χαρίσει στην ομάδα του το τρίποντο. 

Βύρων Μόριας-Αρίων Μήθυμνας 4-1 (2-0)
Κουλουδής, Μεστρός, Καραμπάσης - "Καραπαναγιώτειο" Μόριας
Παρατηρητής αγώνα: Γιουβανάκης

Ανώτερος ο Βύρων κέρδισε στο "Καραπαναγιώτειο" της Μόριας τον Αρίωνα Μήθυμνας με 4-1 και ανέβηκε ακόμα περισσότερο στη βαθμολογία. Ο Στίβεν με δύο γρήγορα γκολ έδωσε από νωρίς προβάδισμα με 2-0 στην ομάδα του Γιώργου Κουτρομπίλα, με τους Μολυβιάτες να μένουν με 9 παίκτες, χάνοντας κάθε ελπίδα να επιστρέψουν στη διεκδίκηση κάποιου θετικού αποτελέσματος. Στην επανάληψη, ο Παναγιώτης Βουργουτζής ανέβασε το δείκτη του σκορ αρχικά στο 3-0 και εν συνεχεία στο 4-0, ενώ οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν το γκολ της τιμής με τον Καραμάνη.

Όλυμπος Αγιάσου-Αετός Λουτρών (1/2, 15:00)
Δουκάκης, Λυρής, Μεστρός - "Χριστοφίδειο" Αγιάσου
Παρατηρητής αγώνα: Πετρέλλης

Δείτε ΕΔΩ τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ της Α΄Κατηγορίας ΕΠΣ Λέσβου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey