Πήρε το ντέρμπι ο Αιγέας 2-0 τον Αετό

11/10/2023 - 18:37 Τελευταία τροποποίηση στις 12/10/2023 - 13:30

Φωτογραφία από τον αγώνα Αιγέας-Αετός

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 11/10 η δεύτερη αγωνιστική της Α ΕΠΣ Λέσβου με τον Αιγέα και τον Όλυμπο να είναι οι μεγάλοι νικητές κόντρα σε Αετό και Φίλια αντίστοιχα.

Παραδοσιακό ντέρμπι στο Πλωμάρι ανάμεσα στον Αιγέα και τον Αετό, με τους γηπεδούχους να παίρνουν τους τρεις βαθμούς με δύο τέρματα στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης. Το πρώτο μέρος ήταν μοιρασμένο με τους γηπεδούχους να πιέζουν περισσότερο τον Αετό μετά το μισάωρο, ωστόσο το ημίχρονο έληξε στο 0-0, ενώ από το 16’ ο Αθανασούλης είχε αντικαταστήσει τον Μιχαλάκη, ο οποίος πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου λόγω τραυματισμού.

Ο Αιγέας μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη και άνοιξε το σκορ στο 54’ με σουτ του Τοπάλι. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι δημιούργησαν περισσότερες ευκαιρίες, ενώ ο Αετός από την πλευρά του προσπάθησε να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή, χωρίς μεγάλη επιτυχία, εκτός από μια φάση στο 89’ με τον Νίκο Μωϋσίδη να αστοχεί από πλεονεκτική θέση. Στις καθυστερήσεις ο Παράσχος Πρωτούλης σφράγισε τη νίκη για την ομάδα του πετυχαίνοντας το 2-0.

Παράσταση για ένα ρόλο στην Αγιάσο, με τον Όλυμπο να καθαρίζει την υπόθεση νίκης από το ημίχρονο, με το σκορ να είναι ήδη στο 3-0, με γκολ που σημείωσαν οι Λαλάς στο 11’ και Ξυνός στο 13’ και 41’ αντίστοιχα. Στο 56' ο Ξυνός σκόραρε για τρίτη φορά, ενώ οι νικητές είχαν και ένα δοκάρι στο 77' με τον Ζήση Δημάκη.

Μεγάλο σκορ σημείωσε και ο Κεραυνός 4-0 κόντρα στην Αναγέννηση Γέρας, πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη μετά την επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία. Ο Μπεζίου Αμπελχανί στο 12' άνοιξε τον δρόμο της νίκης για τους γηπεδούχους. Στο 48' ο Χριστοδούλου με κεφαλιά πέτυχε δεύτερο τέρμα για τον Κεραυνό, ο Χωματάς στο 85' με πλασέ μετά από λάθος της άμυνας σημείωσε το 3-0 και στο 90' Γιάννης Βαξεβάνης έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, σημειώνοντας το 4-0. Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Δεσποτίδη και η Αναγέννηση Γέρας με τον Τηνιακό. Ας σημειωθεί ότι το γκολ του Χωματά ήταν το πρώτο του στην Α ΕΠΣ Λέσβου.

Χαλαρή νίκη για τον ανώτερο Διαγόρα 6-0 τον Αλκιβιάδη Κάτω Τρίτους. Ο Στρατής Χατζηκλειδαράς σκόραρε στο 7' , ενώ δίχτυα βρήκαν και οι Ντούμος στο 33', Βλάσης Ματθαίου στο 38', Στέλιος Τσομπανέλλης στο 51', Γιώργος Τσομπανέλλης με πέναλτι στο 57' και Σοφιάνης στο 80'.

Ακάθεκτος συνεχίζει ο Αρίων ο οποίος μέτρησε ακόμη μια νίκη με 2-1 απέναντι στον Ανδρονικά. Στο 13' ο Ορέστης Νάκε έβαλε μπροστά τον Αρίωνα 1-0. Στο 52' με κεφαλιά ο Πάντας μετά από εκτέλεση κόρνερ πέτυχε το 2-0 και στο 56' ο Γιώργος Σαμπάνης με τον ίδιο τρόπο μείωσε στο τελικό 2-1.

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής της Α ΕΠΣ Λέσβου

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey