Η κορυφή... του Ολύμπου!

15/05/2011 - 21:37 Τελευταία τροποποίηση στις 16/05/2011 - 13:27

Πρωταθλητής Λέσβου στην Α' Κατηγορία αναδείχθηκε πανάξια ο Όλυμπος Αγιάσου, που έπειτα από ένα συγκλονιστικό τελικό στα μπαράζ, νίκησε το Διαγόρα Αγίας Παρασκευής με σκορ 3-2, παρά το γεγονός ότι έμεινε δύο φορές πίσω στο σκορ και αναγκάστηκε να αγωνιστεί με παίκτη λιγότερο για σχεδόν 25 λεπτά, στο τέλος του αγώνα.

Οι παίκτες του Θοδωρή Παπαλόπουλου διατήρησαν το πλεονέκτημα της έδρας και στέφθηκαν δικαίως πρωταθλητές, έχοντας διανύσει σχεδόν όλη την αγωνιστική περίοδο στην κορυφή της βαθμολογίας, δείχνοντας παράλληλα χαρακτήρα νικητή στις δύο κρίσιμες αναμετρήσεις των αγώνων μπαράζ.

Μπροστά σε περίπου 600 φιλάθλους, που γέμισαν κάθε γωνιά του Γηπέδου στο Ίππειος, η ομάδα της Αγιάσου κατέθεσε ψυχή και δικαιολογημένα πήρε τη νίκη, γνωρίζοντας και την αποθέωση! Ο Διαγόρας, που προηγήθηκε δύο φορές, ήταν ιδιαίτερα αποδοτικός στα πρώτα 45 λεπτά, όμως έπαθε αγωνιστική καθίζηση στην επανάληψη, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει με σκυμμένο κεφάλι στο τέλος της αναμέτρησης.

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 13ο λεπτό, με τον Μελαχροινό να βάζει μπροστά την ομάδα της Αγίας Παρασκευής, όμως η χαρά των φιλοξενούμενων δεν κράτησε για πολύ. Έξι λεπτά αργότερα, ο Τόλης Λαλάς έφερε το ματς στα ίσα, δίνοντας νέο ενδιαφέρον. Ο Διαγόρας έδειχνε να πατά καλύτερα στο γήπεδο και κατάφερε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα, με σκόρερ τον Παναγιώτη Δελόλμα στο 28ο λεπτό, έπειτα από λάθος συνεννόηση των ποδοσφαιριστών του Ολύμπου. Η ομάδα της Αγιάσου πίεσε για να καταφέρει να πετύχει την ισοφάριση πριν τη λήξη του ημιχρόνου, έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες, όμως η ανάπαυλα βρήκε το Διαγόρα να προηγείται με 1-2.

Στην επανάληψη τα πάντα άλλαξαν. Ο Διαγόρας παρουσιάστηκε αγνώριστος, οι παίκτες του Ολύμπου έδειξαν να διαθέτουν περισσότερο τσαγανό και στο 62ο λεπτό ισοφάρισαν ξανά με τον Τόλη Λαλά, που ήταν ως εκείνο το σημείο ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Λίγο έλειψε όμως να γίνει και ο μοιραίος παίκτης για τον Όλυμπο, αφού στο 67' αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, αφήνοντας την ομάδα του Παπαλόπουλου με 10 παίκτες.

Ο Διαγόρας, παρά την αριθμητική του υπεροχή, ήταν ανούσιος επιθετικά στο τελευταίο 10λεπτο του αγώνα. Οι παίκτες του Νίκου Μάττα ήθελαν πάση θυσία τη νίκη για να στεφτούν πρωταθλητές, αφού ο Όλυμπος είχε το πλεονέκτημα της ισοπαλίας, έχοντας τερματίσει πρώτος στη βαθμολογία στην κανονική περίοδο. τα πάντα τέλειωσαν στο πρώτο (από τα έξι) λεπτά των καθυστερήσεων, όταν ο Καλλιοντζής βγήκε τετ α τετ σε μια γρήγορη αντεπίθεση από τα αριστερά και με ψύχραιμο πλασέ πέτυχε το τελικό 3-2, που σκόρπισε θύελλα ενθουσιασμού στην κερκίδα των φίλων της ομάδας της Αγιάσου!

Το τέλος του αγώνα, βρήκε τον Στρατή Δελόλμα να αποχωρεί λίγο νωρίτερα για τα αποδυτήρια μετά από μια δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ δεν έλειψαν ούτε κάποιες λογομαχίες ανάμεσα σε παίκτες και παράγοντες των δύο ομάδων.

Στο δια ταύτα, ο Όλυμπος ήταν καλύτερος στο ματς και δίκαια πανηγύρισε τον τίτλο, βάσει της εμφάνισής του ειδικά στο β' ημίχρονο του τελικού. Στο Διαγόρα μένει αναμφίβολα μια πικρία για τη χαμένη ευκαιρία φέτος, με την αφαίρεση των έξι βαθμών να στοιχίζει τελικά στην ομάδα της Αγίας Παρασκευής μια καλύτερη τύχη και ένα πλασάρισμα πιο ψηλά στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey