Σ. Δελόλμας: "Το πρωτάθλημα θα το πάρουμε..."

08/10/2011 - 15:59

Είναι αλήθεια πως παραμονές της έναρξης του πρωταθλήματος, ο Διαγόρας βάσει και των μεταγραφικών κινήσεών του το καλοκαίρι, λογίζονταν από φίλους και αντιπάλους ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του εφετινού τίτλου.

Το κάκιστο ξεκίνημα ωστόσο της ομάδας, που σε τρεις αγωνιστικές μετρά μόλις έναν βαθμό, όντας στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας σε συνδυασμό με τη βαρύτατη ήττα από το μεγάλο αντίπαλό του Όλυμπο στην πρεμιέρα με 5-0, έφερε τα πάνω κάτω στην Αγία Παρασκευή, που ακόμη αναζητά αντίδοτο που θα ξαναφέρει το Διαγόρα στο δρόμο προς την κορυφή.

Το sportlesvos.gr μίλησε με τον πλέον ενδεδειγμένο άνθρωπο που να εξηγεί όλα ετούτα, τον παλαιότερο αυτή τη στιγμή ποδοσφαιριστή της, Στρατή Δελόλμα που παρά το ότι είναι τραυματίας στις πρώτες στροφές της σαιζόν, έχει άποψη για την ομάδα που αγωνίζεται για τέσσερα ολόκληρα χρόνια και φυσικά έχουν ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα τα όσα μας καταθέτει…

Στρατή κάκιστο ξεκίνημα για την ομάδα που στα χαρτιά τουλάχιστον πολλοί έλεγαν πως θα πάρει το πρωτάθλημα χωρίς αντίπαλο… Που οφείλεται κατά τη γνώμη σου αυτή η αφλογιστία;
«Σίγουρα το ξεκίνημά μας δεν ήταν αυτό που θα περιμέναμε και πραγματικά μας πονάει πολύ το ότι χάσαμε τόσο έδαφος από την αρχή του πρωταθλήματος. Βέβαια υπάρχουν εξηγήσεις. Το γεγονός πως το ρόστερ μας, μαζεύτηκε πολύ αργά σε σχέση με τις άλλες ομάδες που επηρέασε και την προετοιμασία μας το καλοκαίρι, αλλά θα έλεγα και οι πολλές απουσίες που είχαμε στα πρώτα παιχνίδια μας έπαιξαν το ρόλο τους. Μέσα σε όλα αυτά, συνυπολογίστε το ότι είμαστε και μία νέα ομάδα ουσιαστικά με πολλές προσθήκες που χάσαμε στην πρεμιέρα από το μεγάλο μας αντίπαλο και μάλιστα με πολλά γκολ, που μας επηρέασε σε μεγάλο βαθμό ψυχολογικά. Σίγουρα ψάχνουμε ακόμη την ταυτότητά μας και το ρυθμό μας.».

Πιστεύεις πως το έδαφος που χάθηκε, μπορεί να καλυφτεί και ο Διαγόρας να πετύχει τους στόχους του;
«Κοιτάξτε ο αρχικός μας στόχος –κι αυτό δεν το κρύψαμε ποτέ- ήταν να κατακτήσουμε απευθείας τον τίτλο χωρίς τη διαδικασία των μπαράζ. Βέβαια τώρα πρέπει να αναπροσαρμόσουμε τα σχέδιά μας, αν και πλέον η αναγκαιότητα να κερδίζουμε συνέχεια, είναι σαφώς μεγαλύτερη. Σίγουρα και πιστεύω πως μπορούμε να κατακτήσουμε τον τίτλο. Ενδεχομένως πια μέσω της διαδικασίας των μπαράζ. Ακόμη δεν χάθηκε τίποτα και το έδαφος σίγουρα μπορεί να καλυφτεί.».

Η αλλαγή προπονητή και η επιστροφή Μάτα στον πάγκο, πιστεύεις πως μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά;
«Χωρίς να υποστηρίζω πως ο κ. Σπάρταλης που ξεκίνησε τη σαιζόν δεν ήταν ο κατάλληλος, θεωρώ πως η παρουσία Μάτα στην ομάδα, που τη γνωρίζει όσο λίγοι, τις ιδιαιτερότητές της και τη φυσιογνωμία της, ήταν η πλέον ενδεδειγμένη. Ο Μάτας έχει παίξει μπάλα με όλους μας, μας ξέρει και τον ξέρουμε καλά και είμαι σίγουρος με την εμπειρία που έχει στο Διαγόρα, θα μας οδηγήσει στο δρόμο των επιτυχιών.».

Ο Διαγόρας έχει συνθέσει ένα ρόστερ που αναμφίβολα λογίζεται ως ένα από τα πιο ισχυρά που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο τοπικών κατηγοριών…
«Ο Διαγόρας το καλοκαίρι απέκτησε παίκτες αξίας, με εμπειρίες από μεγάλες κατηγορίες και αυτό δείχνει σαφέστατα τους στόχους της διοίκησης και των δικών μας. Έχουμε μία ομάδα που μπορεί φέτος μέσα από τους αγώνες της να αποκτήσει ομοιογένεια, να πάρει ρυθμό και να διεκδικήσει στα μπαράζ ανόδου πια που ως γνωστόν θα διεξαχθούν με αντιπάλους από όλο το Αιγαίο και όχι μόνο από τη Λήμνο, με αξιώσει την επιστροφή της στην κατηγορία που ανήκει. Είμαι αισιόδοξος πως αυτή η ομάδα θα τα καταφέρει και του χρόνου με δύο τρεις ποιοτικές προσθήκες να σταθεί επάξια, εκπροσωπώντας τη Λέσβο στη Δ΄ Εθνική.».

Ένα σχόλιο για την ΑΕΛΚ και τον Αιολικό;
«Η ΑΕΛΚ είναι η εκπρόσωπός μας στη Β΄ Εθνική μετά από πάρα πολλά χρόνια. Αναμφίβολα η παρουσία της σε αυτήν την κατηγορία, αποτελεί κίνητρο για όλους τους ντόπιους ποδοσφαιριστές να διακριθούν, για τον κόσμο να έρθει πιο κοντά στα γήπεδα και να δει ποδόσφαιρο και γενικά στο λεσβιακό ποδόσφαιρο να αναδειχθεί. Η συμμετοχή της μόνο καλό κάνει. Ο Αιολικός πάλι με ένα πολύ καλό ρόστερ για τα δεδομένα της Δ΄ Εθνικής, με πολλούς ντόπιους ποδοσφαιριστές αλλά και καλές προσθήκες απ΄ έξω, είναι για μένα πολύ δυνατός για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Γενικά είναι ευτυχής συγκυρία να έχουμε δύο δυνατές ομάδες φέτος, που μπορούν πιστεύω αν μείνουν ενωμένες μέχρι τέλους, να κάνουν φοβερά πράγματα.».

Μία ευχή προσωπική;
«Υγεία πάνω απ΄ όλα, να παίζω καλά για να μπορέσει η ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της και να επιστρέψει στη Δ΄ Εθνική που είναι αυτοσκοπός όλων όσοι συμμετέχουμε σε αυτήν τη νέα προσπάθεια του Διαγόρα.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey