Φωνές Αιγέα για τη διαιτησία! [video]

19/10/2011 - 11:55 Τελευταία τροποποίηση στις 19/10/2011 - 11:56

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Αιγέα Πλωμαρίου για τη διαιτησία του Πατσατζή και τις υποδείξεις των βοηθών του, ιδιαιτέρως του Ιωάννου, στο προχθεσινό τοπικό ντέρμπι του "Μιχαλέλειου" Γηπέδου με αντίπαλο τη Δόξα Πλαγιάς.

Ο Αιγέας διαμαρτύρεται κυρίως για τη φάση του πέναλτι από την οποία προήλθε το νικητήριο γκολ της Δόξας Πλαγιάς, επικαλούμενος αρχικά πως η εσχάτη των ποινών δόθηκε ενώ ο επιθετικός της Δόξας ξεκίνησε την προσπάθειά του από προφανή θέση οφσάιντ, ενώ στη συνέχεια, πριν εκτελεστεί το πέναλτι τουλάχιστον δύο παίκτες της Δόξας έχουν εισέλθει στην περιοχή, αποκτώντας πλεονέκτημα έναντι των αμυντικών του Αιγέα, σκοράροντας μάλιστα αφού η μπάλα πρώτα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η διοίκηση της ομάδας του Πλωμαρίου εξέδωσε ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο παράγοντας Στέφανος Σανιδάς, τονίζοντας μεταξύ άλλων την ασυννενοησία διαιτητή και επόπτη, μετά την υπόδειξη του τελευταίου για επανάληψη στην εκτέλεση του πέναλτι, την ολιγόλεπτη διακοπή και την κατακύρωση τελικά του γκολ από το διαιτητή Πατσατζή, σε αντίθεση με όσα προβλέπει ο ΚΑΠ.

Στην επιστολή προς την ΕΠΣ Λέσβου γίνεται επίσης αναφορά και στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής με αντίπαλο την Αναγέννηση Γέρας, η οποία -όπως ισχυρίζεται ο Αιγέας- πέτυχε το γκολ της νίκης στις καθυστερήσεις από θέση οφσάιντ, δίνοντας ωστόσο στη δημοσιότητα και την τεράστια γκάφα των Πούλου (διαιτητής) και Κολαμπά (επόπτης), που έγραψαν λάθος τις αλλαγές της Αναγέννησης στο Φύλλο Αγώνα, με αποτέλεσμα η ομάδα της Γέρας να φαίνεται πως επί 20 λεπτά αγωνιζόταν χωρίς τρίτο "μικρό" ηλικιακά ποδοσφαιριστή στην ενδεκάδα της.

Με μάρτυρα μάλιστα το βίντεο του plomarinews.gr, που μαγνητοσκόπησε ολόκληρο τον αγώνα, ο Αιγέας καλεί τον οποιονδήποτε καλοπροαίρετο φίλαθλο ή παράγοντα του λεσβιακού ποδοσφαίρου να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Ακολουθεί το επίμαχο βίντεο (1:01:00), με τη φάση του πέναλτι που προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών

{vimeo}30692551{/vimeo}

Η επιστολή διαμαρτυρίας του Αιγέα Πλωμαρίου προς το ΔΣ της ΕΠΣ Λέσβου:

"ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΣ ΛΕΣΒΟΥ

Μετά από ώριμη σκέψη και βλέποντας την κατάφωρη αδικία που γίνεται προς τον ΑΙΓΕΑ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ θα ήθελα να σας παραθέσω τα παρακάτω τα οποία παραθέτω με αποδεικτικά στοιχεία-βίντεο αγώνα τα οποία υπάρχουν στο plomari news.gr και στο sport lesvos .gr.

Την 4η αγωνιστική στον αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΙΓΕΥΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΕΡΑΣ στο 93ο λεπτό του αγώνα στις καθυστερήσεις η ομάδα της Γέρας προηγείται στο σκορ με γκολ από καθαρή θέση οφσαιντ.Επόπτης ήταν ο Κος Κολαμπάς και διαιτητής ο Κος Πούλος. Πολύ εύκολη φάση για τον επόπτη δύο σώματα μπροστά ο επιθετικός ,αποδεχτήκαμε το ανθρώπινο λάθος.Ενημέρωσα τον Κο Χάρη Καλλία και τον Κον Θεόδωρο Στεργίου τηλεφωνικώς και πάντα με το βίντεο του αγώνα ως αποδεικτικό στοιχείο.

Στο συγκεκεριμένο αγώνα στην συνέχεια έγινε λάθος αναγραφή αλλαγών στο φύλλο αγώνα από τον επόπτη Κον Κολαμπά με αποτέλεσμα η ομάδα της Γέρας στο φύλλο αγώνα να φαίνεται για τουλάχιστον 20 λεπτά χωρίς τρίτο μικρό.Μέ το φύλλο αγώνα μπορούσαμε να κάνουμε ένσταση αλλά θεωρούσαμε ανήθικο να διεκδικήσουμε τους βαθμούς χωρίς να έχει υπαιτιότητα η ομάδα της Γέρας.Τίς αλλαγές δεν μπορούσε να γράψει σωστά στο φύλλο αγώνα ο επόπτης το οφσαίντ θα έβλεπε…Τά συμπεράσματα δικά σας.

Την 5η αγωνιστική στον αγώνα μεταξύ ΔΟΞΑ ΠΛΑΓΙΑΣ ΤΡΥΓΩΝΑ-ΑΙΓΕΥΣ από καθαρή θέση οφσαιντ δύο μέτρα τουλάχιστον εύκολη φάση για τον επόπτη , φεύγει παίκτης της αντιπάλου ομάδας και στην συνέχεια της φάσης γίνεται πέναλντυ αμφισβητούμενο.Επόπτης ήταν ο Κος Ιωάννου και διαιτητής ο Κος Πατσατζής. Τοποθετείται η μπάλα για την εκτέλεση του πέναλντυ και πριν το εκτελέσει έχουν εισέλθει παίκτες στη μικρή περιοχή η μπάλα χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και στην επιστροφή ένας από τους παίκτες που είχε εισέλθει πριν το κτύπημα της μπάλας στη περιοχή επιτυγχάνει γκολ.Ο επόπτης έχει σηκώσει το σημαιάκι και λέει ότι έχουν εισέλθει παίκτες πριν το χτύπημα στην περιοχή ο διαιτητής δείχνει σέντρα.

Στη συνέχεια μετά από διαμαρτυρίες μου ξανασυμβουλεύεται τον επόπτη τον απωθεί σαν να ενοχλήθηκε φωνάζει τους αρχηγούς και υποδεικνύει οφσαίντ.Μετά κάνει ολιγόλεπτη διακοπή πάει στα αποδυτήρια και επιστρέφοντας δείχνει σέντρα αντί για επανάληψη επειδή έχουν εισέλθει παίκτες εντός της περιοχής πριν το χτύπημα του πέναλντυ.Ακόμη μια φορά αποδεχτήκαμε το ανθρώπινο λάθος και την σαφή παράβαση του ΚΑΠ.Πόσα λάθη πρέπει να γίνουν σε μια φάση ώστε να ερωτώ τον εαυτό μου εάν είμαι καχύποπτος η όχι, περισσότερα από τέσσερα που σας προανέφερα.[οφσαιντ,πέναλντυ,αλλαγή απόφασης διαιτητή τρεις φορές,όχι επανάληψη του πέναλντυ.

Κύριε Πρόεδρε, δεν μπορώ πλέον να ανεχτώ άλλη κατάφωρη αδικία μέχρι σήμερα τους διαιτητές τους προστάτευα με όσα λάθη και αν έγιναν.Η αδικία έχει γίνει αγανάκτηση, η αγανάκτηση θυμός, και ο θυμός οργή.Σας γνωρίζω ότι δεν μπορώ πλέον να προστατεύσω κανένα διαιτητή.Τήν πρακτική τους να την κάνουν και άλλού. Εχω ζυμωθεί στο ποδόσφαιρο, αντιλαμβάνομαι πότε το λάθος είναι ανθρώπινο,πότε υπάρχει ανικανότητα και πότε η αγνοια του ΚΑΠ.Βαρέθηκα την δικαιολογία γίνονται λάθη. Η ομάδα μου έχασε βαθμούς άδικα που δεν επιστρέφονται που ίσως κοστίσουν τον προγραμματισμό μίας ολόκληρης χρονιάς.

Τέλος θέλω να σας υπενθυμίσω ότι μας είχατε υποσχεθεί τον υπερπαρατηρητή αγώνων ο οποίος θα κατέγραφε και θα βαθμολογούσε την συμπεριφορά διαιτητών,παικτών,παραγόντων για την βελτίωση του πρωταθλήματος. Σε κανένα από τους δύο παραπάνω αγώνες είχε οριστεί υπερπαρατηρητής.

Για όλα όσα σας προανέφερα, υπάρχει το αποδεικτικό υλικό βίντεο και το φύλλο αγώνα.

Με εκτίμηση

Στέφανος Σανιδάς"

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey