Γκρίνια, εντάσεις και... ενστάσεις!

16/03/2012 - 11:58

Δύο στροφές πριν από τη λήξη της κανονικής περιόδου και με τα μπαράζ να φαντάζουν ως το πιθανότερο σενάριο ανάδειξης του πρωταθλητή στην Α' Κατηγορία, η ΕΠΣ Λέσβου γίνεται δέκτης παραπόνων και συσσωρευμένης γκρίνιας από ομάδες, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο διεκδικούν τη συμμετοχή τους στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Η απόφαση της Ένωσης να αναβάλλει την περασμένη εβδομάδα την αναμέτρηση Διαγόρα και Θύελλας, λόγω χρεών της ομάδας της Αγίας Παρασκευής από την προ διετίας συμμετοχή της στο Περιφερειακό, προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις τόσο στην ομάδα της Πηγής όσο και στην Προοδευτική Σκ. Καλλονής, που πλήττονται από τον επανορισμό του αγώνα το Σάββατο (17/3, 15:30).

Η Θύελλα κατέθεσε ένσταση την Πέμπτη (15/3) κατά του κύρους του αγώνα με το Διαγόρα, ισχυριζόμενη ότι το έγγραφο της Ένωσης ανέφερε "ματαίωση και όχι αναβολή". Μάλιστα, η ομάδα της Πηγής απαιτεί την εκδίκαση της υπόθεσης άμεσα και για το λόγο αυτό η Επιτροπή Ενστάσεων συνεδριάζει εκτάκτως το απόγευμα.

Βέβαια, θεωρείται απίθανο να κάνει δεκτή την ένσταση της Θύελλας, αφού το άρθρο 23 του ΚΑΠ δε συγκαταλέγει ανάλογη περίπτωση στους "αποκλειστικούς λόγους για τους οποίους επιτρέπεται να υποβάλλεται ένσταση από τις διαγωνιζόμενες ομάδες στους μεταξύ τους αγώνες". Εξάλλου, η αναφορά της ΕΠΣΛ σε ματαίωση του ματς ήταν απλά μια λανθασμένη διατύπωση, αφού στο έγγραφο αναφέρεται ότι "για την τύχη του αγώνα θα αποφασίσει η αρμόδια επιτροπή της Ένωσης".

Από τη μεριά της η Προοδευτική κάνει λόγο για "παιδιά και αποπαίδια", αφού θα αναγκαστεί λόγω έλλειψης ημερομηνιών, να δώσει μέσα σε τέσσερις μέρες ακόμα έναν κρίσιμο αγώνα, αυτή τη φορά με αντίπαλο το Διαγόρα την Τετάρτη (21/3, 15:30), σε μια εργάσιμη ημέρα, μην έχοντας τον ανάλογο κόσμο στις εξέδρες για ένα ντέρμπι, που θα κρίνει την είσοδο στα μπαράζ. Μάλιστα στη Σκάλα έφερναν στη μνήμη τους και την απόφαση της ΕΠΣΛ να ορίσει σε ουδέτερο το ματς με την Αναγέννηση Γέρας, ωστε να παίξει στο "Κώστας Κεντέρης" η ΑΕΛΚ Κ20, τονίζοντας πως στα δύο κρισιμότερα παιχνίδια της χρονιάς, καλούνται να αγωνιστούν με μειονέκτημα έναντι των αντιπάλων τους.

Κερδισμένος από την όλη ιστορία βγαίνει ο Διαγόρας, που εκμεταλλεύτηκε την αναβολή του δικού του αγώνα, ζύγισε τα δεδομένα μετά την ισοπαλία του Ατρομήτου μέσα στην Αγιάσο, πλήρωσε την Τρίτη (13/3) 2.000€ στην ΕΠΟ ως έναντι για τα οφειλόμενα (απομένουν να εξοφληθούν ακόμα 2.100€) και θα παίξει τα... ρέστα του στα επόμενα τρία δικά του ματς (Θύελλα Πηγής -εντός-, Προοδευτική Σκ. Καλλονής -εκτός- και Αιγέα Πλωμαρίου -εντός-) για να μπει στα μπαράζ και να διεκδικήσει τον τίτλο! Αναμφίβολα, μια εξέλιξη για την οποία είχαν πίστη ελάχιστοι, αν όχι μόνο οι άνθρωποι της ομάδας στην Αγία Παρασκευή...

Όπως και να 'χει, το πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας οδεύει προς ένα απροσδόκητο φινάλε και μοναδικοί κερδισμένοι θα βγουν οι φίλοι του ποδοσφαίρου στη Λέσβο, που θα παρακολουθήσουν -εφόσον πάμε στα μπαράζ- ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις μεταξύ σπουδαίων ομάδων για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey