Η καταξίωση του Ολύμπου!

26/03/2012 - 11:45 Τελευταία τροποποίηση στις 26/03/2012 - 16:33

Όταν ο Θοδωρής Παπαλόπουλος ανηφόριζε προς την Αγιάσο το καλοκαίρι του 2010 κακά τα ψέματα, η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του Ολύμπου στην κορυφή είχε ήδη αρχίσει. Άλλωστε ο πολυνίκης τεχνικός, έχει συνδέσει το όνομά του με τον πρωταθλητισμό, όποια ομάδα κι αν ανέλαβε στην τελευταία δεκαετία.

Βέβαια κανείς δεν πίστευε πως ο Όλυμπος θα έφτανε στην γη της επαγγελίας από την πρώτη κιόλας  χρονιά που επιχείρησε να φτιάξει ξανά μία δυνατή ομάδα.  

Παρ΄ όλα αυτά, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά τα κατάφερε και παρά τις βαριές ήττες που υπέστη από βασικούς του ανταγωνιστές για τον τίτλο, στα μπαράζ αποστόμωσε τους πάντες, κερδίζοντας τον τίτλο στο Ίππειος στον τελικό με το «φαβορί» Διαγόρα.

Η συνέχεια στη Λήμνο δεν ήταν ανάλογη, αλλά είπαμε… Ο Όλυμπος δεν ήταν πέρυσι έτοιμος, όσο ήταν φέτος για τη νέα του καταξίωση.

Φέτος το καλοκαίρι τα πράγματα όμως ήταν λίγο διαφορετικά. Με τον τίτλο του πρωταθλητή πια, κατέβαινε στη νέα σαιζόν με σαφή στόχο πια την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αν και φαβορί ξανά πολλοί έθεταν τον Διαγόρα που σάρωσε στις μεταγραφές, ο Όλυμπος φάνηκε από την αρχή πολύ πιο σοβαρός, με ένα σαφώς καλύτερο ρόστερ σε σχέση με το περσινό.

Από τη στιγμή μάλιστα που ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, η κουβέντα εστιάστηκε μόνο στο αν θα πάμε στα μπαράζ ή όχι, αφού κανείς δεν έδειχνε ικανός να τον ανατρέψει…

Με μεγάλη συνέπεια, κέρδισε σχεδόν όλες τις μάχες που έδωσε, δίνοντας αφορμή αμφισβήτησης μόνο στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ατρόμητο, όπου έχασε μοναδική ευκαιρία να κάνει γύρο θριάμβου πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Κόντρα σε όλους από ένα σημείο και μετά, η ομάδα της Αγιάσου νίκησε και τη «συμμαχία των μπαράζ» και κατέκτησε στην τελευταία αγωνιστική πανάξια το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα στα τελευταία δύο χρόνια. Και το πέμπτο της ιστορίας της, μετά το 1984 το 2004 και το 2005…

Επόμενος πια στόχος της ομάδας της Αγιάσου; Έχοντας πλέον έτοιμο το γήπεδό του, που για πολλούς αποτέλεσε εξέλιξη πιο χαρμόσυνη ακόμη και από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, το συμβούλιο της ομάδας υπό το Σταύρο Μαριγλή, θέλει την επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια. Και δη αυτά της Δ΄ Εθνικής…

Η διαδικασία φέτος θα είναι πιο δύσκολη από ποτέ, αφού δεν αρκεί μόνο η νίκη επί των Λημνιών, αλλά η επιβίωση σε πρωτόγνωρα μπαράζ ανόδου, με αντιπάλους τους πρωταθλητές Αθηνών και Ρόδου…

Όμως είπαμε… Ο Όλυμπος είναι η ομάδα που έχει βαλθεί να διαψεύδει συνεχώς τους πάντες… Έχει ακόμη μία ευκαιρία και ο κόσμος του λαχταρά το Περιφερειακό!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey