Μια κι έξω ο τελικός, αλλά στη... Λέσβο!

30/03/2012 - 13:24

Αλλαγή σκηνικού, χθες, κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣ Λέσβου, όπου συζητήθηκε η έδρα διεξαγωγής του τελικού, ανάμεσα στους πρωταθλητές Λέσβου και Λήμνου, για την ανάδειξη του εκπροσώπου της ένωσης στα μπαράζ ανόδου στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα, τα οποία ξεκινούν στις 13 Μαΐου.

Η απόφαση για μονό τελικό δεν άλλαξε, ωστόσο η... ανάγκη έκανε τους παράγοντες της ΕΠΣΛ να αλλάξουν την έδρα, φέρνοντας το παιχνίδι τελικά στη Λέσβο.

Η προκήρυξη του πρωταθλήματος έκανε λόγο για ένα ματς - τελικό σε γήπεδο της Λήμνου με συνθετικό τάπητα ή φυσικό χλοοτάπητα. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή κατάλληλο γήπεδο που πληροί τις προϋποθέσεις αυτές, είναι μόνο εκείνο της Ατσικής, έδρα τόσο του τοπικού Ηρακλή, όσο και του Κεραυνού Αγίου Δημητρίου, που διεκδικούν τον τίτλο. Κι αυτό γιατί στο Δημοτικό Στάδιο Μύρινας, ο χλοοτάπητας έχει πάθει καθίζηση και δε δίνεται πλέον για αγώνες.

Ο Όλυμπος Αγιάσου πίεσε από την πλευρά του ώστε ο αγώνας να διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο, θεωρώντας άδικο να αναγκαστεί να παίξει τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς στη φυσική έδρα της αντίπαλης ομάδας. Οι άνθρωποι της ΕΠΣΛ εκτίμησαν την κατάσταση χθες και τελικώς αποφάσισαν να φέρουν τον τελικό στη Λέσβο, αφού κανένα άλλο γήπεδο στη Λήμνο δεν μπορεί να φιλοξενήσει τον τελικό.

Ο μονός τελικός θα διεξαθχεί λοιπόν σε γήπεδο της Λέσβου που διαθέτει φυσικό χόρτο ή συνθετικό τάπητα, δηλαδή σε ένα εκ των Παπάδου Γέρας (πλαστικό), Ενωσιακού Θερμής (πλαστικό), Αγίας Παρασκευής (πλαστικό), "Μιχαλέλειου" Πλωμαρίου (φυσικό) και "Κώστας Κεντέρης" Καλλονής (φυσικό).

Στη διαδικασία επιλογής δε θα συμπεριληφθεί το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, που είναι αρκετά επιβαρημένο από τους αγώνες της ΑΕΛΚ και του Αιολικού στις εθνικές κατηγορίες, όπως επίσης και το "Χριστοφίδειο" της Αγιάσου αφού είναι η φυσική έδρα του Ολύμπου.

Η τελική απόφαση θα παρθεί τις επόμενες ημέρες από την ΕΠΣ Λέσβου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey