"Βουρ" για... κορυφή! [pics]

20/10/2012 - 21:03 Τελευταία τροποποίηση στις 20/10/2012 - 21:52

Olympos_Vourgoutzis_Gera_panigyriko1Με τον Όλυμπο να κερδίζει το μεγάλο ντέρμπι στη Γέρα και να βάζει από κάτω την Αναγέννηση, συνεχίζοντας μόνος πρώτος πλέον την κούρσα του πρωταθλήματος, ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της 6ης αγωνιστικής.

Ο πρωταθλητής έκανε εμφάνιση αντάξια του… τίτλου του και κάλυψε με το χρυσό γκολ του Βουργουτζή άμεσα το -2 που του επιβλήθηκε από την ΕΠΟ για τη μη συμμετοχή του στον τελευταίο αγώνα των περσινών μπαράζ.

Την ίδια ώρα, ο Διαγόρας έχανε την ευκαιρία να πλησιάσει τους πρωτοπόρους, χάνοντας από τον ψυχωμένο Βύρωνα με 2-1 στη Μόρια, ενώ στην Πέτρα, Άναξος και Ατρόμητος Αγ. Μαρίνας έμειναν στη «λευκή» ισοπαλία.

Σπουδαίο διπλό απέσπασε ο Παπανικολής Ερεσού μέσα στα Πάμφιλα, κερδίζοντας με 0-2 τον Κεραυνό. Τέλος στο Πλωμάρι, ο Αιγέας αφυπνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε το τρίποντο κόντρα στον Αλκιβιάδη, επικρατώντας με 3-1.

Στο μεγάλο ντέρμπι που κέντρισε το ενδιαφέρον των φιλάθλων που βρέθηκαν μαζικά στο γήπεδο του Παπάδου, ο Όλυμπος παίζοντας έξυπνα και με πολύ καλή τακτική, πήρε ρεβάνς από τη μεγάλη του αντίπαλο για τον αποκλεισμό του Κυπέλλου, αλλά και την κορυφή στη βαθμολογία. Ο Βουργουτζής άνοιξε το σκορ σε αντεπίθεση στο 12΄ και η Γέρα στη συνέχεια πίεσε για την ισοφάριση, έχοντας την κατοχή της μπάλας αλλά όχι και τις καθαρές φάσεις για γκολ.

Φάσεις που είχε ο Όλυμπος, που όταν έβγαινε στην κόντρα, δημιουργούσε πολλά προβλήματα στους γηπεδούχους.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε, η Γέρα είχε μία φλύαρη υπεροχή αλλά της έλειπε η ουσία. Το 0-1 βρήκε τους παίκτες και τον προπονητή του Ολύμπου να πανηγυρίζουν έξαλλα τη μεγάλη τους νίκη, που τους δίνει βαθμολογικό αλλά και ψυχολογικό πλεονέκτημα για τη συνέχεια. Πολλά τα παράπονα των γηπεδούχων για την ακύρωση τέρματος που πέτυχαν στο πρώτο ημίχρονο, σε μία φάση που φαίνεται ο Καραβασίλης να χάνει τη μπάλα από τα χέρια του χωρίς να υπάρχει φάουλ.

Gera_Olympos_0-1_fasi4Στη Μόρια ο Βύρωνας προηγήθηκε με το Δήμο στο ημίχρονο αλλά ο Διαγόρας αντέδρασε στην επανάληψη ισοφαρίζοντας με το Λαγουτάρη. Ο Στέλιος Χωματάς όμως λίγο πριν το τέλος, βρήκε το δ΄ρομο προς τα δίχτυα, χαρίζοντας ένα σπουδαίο «τρίποντο» στην ομάδα του.

Στο Πλωμάρι ο Αιγέας «καθάρισε» τελικά στην επανάληψη και βρίσκει σιγά σιγά ξανά αγωνιστικό ρυθμό. Αζάμπι, Μαμάκος και Μουτσογιάννης βρήκαν δίχτυα, με τον Αλκιβιάδη να μειώνει στις καθυστερήσεις σε 3-1.

Άναξος και Ατρόμητος αλληλοεξουδετερώθηκαν και αρκέστηκαν στη μεταξύ τους ισοπαλία, χάνοντας συμπερασματικά και οι δύο έδαφος στο κυνήγι των πρώτων θέσεων.

Στα Πάμφιλα, ο Παπανικολής πήρε τη δεύτερη σερί νίκη του, αποδεικνύοντας ότι δεν ήρθε για τις… εμπειρίες στη μεγάλη κατηγορία. Με γκολ των Γιαννή και Κουδουνά κέρδισε τον Κεραυνό, που σαφώς και είχε στόχο τη νίκη σε αυτό το παιχνίδι.

Αύριο αγωνίζονται στην Αγία Παρασκευή η Προοδευτική με τον Αετό Λουτρών και η Θύελλα με τα Λιονταράκια στη Θερμή.

Τα αποτελέσματα:

6η Αγωνιστική
Βύρων Μόριας-Διαγόρας Αγ. Παρασκευής 2-1
Κεραυνός Αφάλωνα-Παπανικολής Ερεσού 0-2
Άναξος-Ατρόμητος Αγ. Μαρίνας 0-0
Θύελλα Πηγής-Λιονταράκια (21/10)
Αιγέας Πλωμαρίου-Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους 3-1
Αναγέννηση Γέρας-Όλυμπος Αγιάσου 0-1
Προοδευτική Σκ. Καλλονής-Αετός Λουτρών (21/10)

Bαθμολογία


Σε 6 αγώνες Bαθμοί Γκολ
1. Όλυμπος Αγιάσου** 16
20-3
2. Αναγέννηση Γέρας
15
22-4
3. Διαγόρας Αγ. Παρασκευής 12
20-8
4. Άναξος
10
7-6
5. Ατρόμητος Αγ. Μαρίνας
10
11-6
6. Αετός Λουτρών
9 10-12
7. Βύρων Μόριας
9 7-10
8. Παπανικολής Ερεσού
7 8-10
9. Αιγέας Πλωμαρίου*
6 8-11
10. Λιονταράκια
6 7-15
11.
Αλκιβιάδης Κάτω Τρίτους
5 5-13
12. Κεραυνός Αφάλωνα
3 7-14
13. Θύελλα Πηγής 3 3-14
14. Προοδευτική Σκ. Καλλονής* -2 5-12

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey